Anne Holmlund: Homoliittolakialoite lakivaliokunnan käsittelyyn, jos enemmistö niin haluaa (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • jnsto
  • 14.2.2013 22:12
Tämä koko tilanne on hieno mediasaavutus HLBT-tasa-arvolle. HS:n uutinen sunnuntaiaamuna ja vihreiden Niinistön ripeä tarttuminen aiheeseen osuivat sopivaan uutisaikaan.
  • 3 / 8
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 14.2.2013 22:48
No vihdoin. Olipas naurettava farssi Kokoomuksen Anne Holmlundilta.

Häntä syytettiin viivyttelystä, josta hän valittaa puhemiesneuvostolle. Totta, enemmistö valiokunnassa päättää asioista, mutta Anne Holmlund PUHEENJOHTAJANA luonnollisesti esittelee asiat. Tasa-arvoisesta avioliittolaista tehdyn lakialoitteen kohdalla hän ei ole sitä tarkoitushakuisesti tehnyt ja edelleenkin on turha vedota siihen 100 allekirjoittajan vippakonstiin, sillä sellainen tuki on lähes poikkeuksetta ainoastaan enemmistöhallituksen esityksillä, jotka eivät ole lakialoitteita. Toisin sanoen Holmlund on vaikenemalla pyrkinyt estämään lakialoitteen etenemisen.

Lakialoite lähetettiin lakivaliokuntaan viime maaliskuussa. On hyvä, että Holmlundin vaikenemistaktiikkaan puututtiin vihdoin ja asia saadaan vietyä eteenpäin. Jos tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat estävät lakialoitteen käsittelyn lakivaliokunnassa, tulee kansalaisaloite, joka jyrää lakivaliokunnan anneholmlundeineen.

Tasa-arvon kannattajat eivät ilmiselvästi usko eduskunnan kannan olevan lakialoitteelle kielteinen, eivätkä taida uskoa homofobitkaan. Muuten heillä ei olisi ollut niin kovaa kiirettä pitää lakialoitetta poissa suuresta salista. Täysin läpinäkyvää ja säälittävää harhaanjohtamista ja vitkastelua.

Ja jos eduskunnan enemmistön kanta on kielteinen, jatkuu lobbaaminen ikuisesti kunnes ihmisten parisuhteita kohdellaan yhdenvertaisesti heidän sukupuolisesta suuntauksestaan ja sukupuoli-identiteetistään huolimatta, niin kuin sivistys- ja oikeusvaltion kuuluu.
  • 4 / 8
  • Havainnoija
  • 15.2.2013 1:17
Hieman kyllä huvitti, kun kansanedustajat ottivat yhteen avioliittolaista juuri ystävänpäivänä. Pääasia tietenkin, että lopultakin asia on nostettu esiin ja uskaltaa jopa toivoa, että lakialoite etenee.

Rauhallisetkin ihmiset alkavat kyllästyä selittelyihin ja vitkasteluun. Seuraava puheenvuoro on lukemisen arvoinen, samoin kommentit.
http://eetukinnunen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132812-turhaa-latinaa-avioliittolaista
---
Ystävänpäivän juhlistamiseksi tai muuten vaan meidän puolesta Illinoisin senaatti hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain pari tuntia sitten:
http://www.chicagotribune.com/news/politics/clout/chi-illinois-senate-approves-gay-marriage-20130214,0,5929022.story

Seuraavana on vuorossa edustajainhuone, jossa on tiukempaa, mutta demokraatit ovat sielläkin enemmistönä, joten eiköhän homma hoidu.

Vastustajat vetivät esiin jumalansa, Jeesuksen ja kaikkien Vanhan ja Uuden testamentin merkkihenkilöiden lisäksi USA:n perustajat, jotka kuulemma vastustavat tätä yhteiskunnan perustuksia murtavaa lainsäädäntöä. Eräs senaattori vakuutti, että tasa-arvoinen avioliittolaki lisää yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuutta ja niin edelleen.
  • 6 / 8
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 19.2.2013 15:23
Holmlund on odotetusti saanut puhemiesneuvostolta puhtaat paperit. Uutinen tämä olisi ollut siinä tapauksessa, jos Holmlundia oltaisiin alun alkaenkaan syytetty sääntöjen rikkomisesta, eikä hallituspuolueiden välisen sopimuksen jarruttamisesta.

Mikään ei edellenkään estä käsittelemästä lakialoitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista, minkä Holmlund itsekin myöntää. Sata allekirjoittajaa ei ole kynnys, vaan automaatio käsittelylle. Hallitusneuvotteluissa ei sovittu, että tasa-arvoisen avioliittolain edistäminen tyssää alle sataan allekirjoittajaan.
  • 7 / 8
  • Havainnoija
  • 19.2.2013 17:00
Kansanedustaja Mikael Jungner sanoo, että lakialoite tulee eduskunnan käsittelyyn tavalla taikka toisella.
"Mutta tekemättä mitään ei voi jättää. Olen ihan varma, että tavalla tai toisella aloite tulee eduskunnan päätettäväksi. Silloin jokainen voi äänestää kuten parhaaksi katsoo", Jungner sanoo.

http://www.hs.fi/kotimaa/Jungner+Homoliitoista+p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s+tavalla+tai+toisella/a1361242507074

Kokoomuksen naisten Helsingin piiri tiedotti torstaina, että lakivaliokunnan on otettava aloite käsittelyyn, jotta siitä voidaan käydä aito poliittinen keskustelu.
– Kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista haluaa korjata epäkohdan, joka asettaa kansalaiset epätasa-arvoiseen asemaan. Nyt kansanedustajilta vaaditaan samaa rohkeutta, piirin puheenjohtaja Katja Utti-Lankinen sanoi tiedotteessa.

Aloitetta kannattava kansanedustaja Aino Kaisa Pekonen Hämeestä on puolestaan laskenut, että vaalikoneissa homoliittojen puolesta ilmaisi kantansa 114 nykyistä kansanedustajaa.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/222867-aloite-homoavioliitoista-kuumentaa-tunteita-%E2%80%93-nama-helsinkilaiset-puoltavat

Kommenttia muokattu: 19.02.2013 klo 17:07