Siirtolaislehti kannatti tasa-arvoista avioliittolakia (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 28.1.2013 7:04
Henri Pakarisen kirjoittama pääkirjoitus kannattaa lukea. Se on mielestäni älykkäästi ja asiaan perehtyneesti kirjoitettu.

On myös kiinnostavaa seurata sikäläisiä lukijakannanottoja tähän pääkirjoitukseen. Ovathan he siellä jo ehtineet seurata 2000-luvun alkupuolelle sijoittunutta, varsin raivokkaaksi äitynyttä taistelua konservatiivien ja liberaalien kantojen välillä laista samaa sukupuolta oleville pareille. Konservatiivithan ovat jopa uhkailleet kaatavansa valtaan tullessaan voimassa olevan avioliittolain. En juuri nyt muista, ovatko he ehtineet jo olla vallassa. Ainakaan viime aikoina siellä ei ole puhuttu lain kaatamisesta. He kenties joutuisivat vastaamaan väitteisiinsä heteroavioliittojen tuhoutumisesta, taivaan romahtamisesta niskaan, ihmiskunnan perikadosta ja ihmisten avioitumisesta hauveleittensa kanssa.
  • 2 / 2
  • jnsto
  • 28.1.2013 14:32
Jatkoksi JV:n kommentille. - Konservatiivit tulivat valtaan jo tammikuussa 2006 liittovaltion tasolla ja ovat olleet siitä saakka. Alahuoneelle annettiin mahdollisuus äänestää siitä, pitäisikö avioliittolaki avata uudelleen. Ei mennyt läpi, koska suuri osa omistakin (kons) ei osallistunut äänestykseen. Hallituksen homofobinen ja äärikristillisten agendaa heijasteleva asenne näkyy kuitenkin aika ajoin eri tilanteissa.

Ainoa tapa seurata tuon pk:n aiheuttamaa keskustelua on tilata lehti, koska netissä on vain pieni osa aineistosta, Ao lehti on perinteisesti ollut vanhoillisesti ajattelevien lehti ja tilaajakatoa varoen liberaalitkin päätoimittajat (kuten allekirjoittanut viitisen vuotta) ovat muotoilleet sanansa hieman varoen. Suomalaisten liberaali lehti Kanadassa oli sanomalehti Vapaus, joka kuoli 1990, nyttemmin aikakausilehti Kaiku Echo.

Kommenttia muokattu: 28.01.2013 klo 14:34