Suurmielenosoitus Pariisisissa homoavioliittoja vastaan (juttukommentit)

 • 1 / 37
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 13.1.2013 11:53
Eikös tuollainen vähemmistönoikeuksien vastainen katumellakka ollut jo? Muuttuiko mikään? Ei, enemmistö ranskalaisista on edelleen tasa-arvon kannalla ja kansanäänestystä tuskin järjestetään vain jotta pienen vähemmistön oikeudet voitaisiin altistaa suvaitsemattomien mielivallalle.

Sen kuin vastustavat niin kuin vastustivat naistenkin äänioikeutta aina 1940-luvulle asti.
 • 2 / 37
 • Ei_avioliittoja_homoille
 • 13.1.2013 12:13
"Ei, enemmistö ranskalaisista on edelleen tasa-arvon kannalla ja kansanäänestystä tuskin järjestetään vain jotta pienen vähemmistön oikeudet voitaisiin altistaa suvaitsemattomien mielivallalle."

Ranneliikkeenkin uutisoiman kyselyn mukaan 38% prosenttia ranskalaisista kannattaa homoadoptiota ja yli puolet on sitä vastaan. Sosialistien kaavailema homoliittolaki sisältää adoptio-oikeuden homoille, joten on selvää, että se kaatuisi kansanäänestyksessä. Tämän vuoksi lain kannattajat eivät halua kansanäänestystä asiasta; he selkeästi pelkäävät kansalaismielipidettä.
 • 3 / 37
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 13.1.2013 12:18
Homofobi luonnollisesti perustaa kaiken toivonsa yhteen ainoaan kyselyyn. Onneksi useat muut varmistavat tarvittavan enemmistön sekä tasa-arvoiselle avioliitolle, että adoptiolle.
 • 4 / 37
 • puppeliassi
 • 13.1.2013 14:40
voitaisiin vertailla näitä mielenosoituksia ja prideja esim kummassa iloisempaa porukkaa ja käyttävät rahaa kaupungissa :)
 • 5 / 37
 • Havainnoija
 • 13.1.2013 16:56
Uutisten mukaan 0,45 % ranskalaisista aikoo osoittaa tänään mieltään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vastaan. Kyllä siellä ääriuskovaisia varmaan sen verran on. Muuten olen sitä mieltä, että heille pitäisi kehittää jotain järkevää tekemistä.
http://yle.fi/uutiset/pariisissa_suurin_mielenosoitus_kymmeneen_vuoteen/6448943

Kiihkouskovaisten mielenilmaukseen odotetaan siis noin 300 000 osallistujaa.
Pride-paraatit tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta Ranskan eri kaupungeissa järjestetään joka vuosi ja tänä vuonna esimerkiksi Pariisin Prideen osallistui 700 000. Lisäksi satoja tuhansia muiden kaupunkien vastaavanlaisissa tilaisuuksissa:
http://www.pinknews.co.uk/2012/07/02/paris-pride-celebrates-commitment-to-equal-marriage-and-adoption-laws/
***
Ranskan parlamentin eli kansalliskokouksen 577 edustajaa säätää lait. Tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat ovat enemmistönä.

Ranskan Ifop-tutkimuslaitoksen laajemman kyselyn mukaan uutta avioliittolakia kannattaa 65 % ja tasa-arvoista adoptiolakia 53 % Ranskassa asuvista.
 • 6 / 37
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 13.1.2013 17:18
Itseäni kuvottaa erityisen paljon tuo häikäilemätön, suorastaan psykopaattinen asioiden vääristely:

Noiden homovastaisten mielenosoitusten taustapirut valehtelevat osoittavansa mieltä "perinteisen avioliiton ja perhekäsityksen puolesta".

Se ei pidä paikkaansa. He ovat kadulla vastustamassa sitä, että muutama samaa sukupuolta oleva pari saisi oikeuden solmia avioliitton ja toimia vanhempina. Eivät he mitään puolusta - vaan vastustavat ja vihaavat erilaisuutta.

Homoavioliitot ja sateenkaariperheet eivät merkitse nykyisten avioliittojen ja perheiden perikatoa. Niille kuitenkin kuuluu sama lain suoja, mikä on nykyisin varattu vain heteroiden liittojen ja perheiden etuoikeudeksi.

Kyse tämän roskajoukon mellakoissa on yksinomaan itsekkyydestä ja pahansuopuudesta. Sietäisivät hävetä.

Sitten kun tasa-arvoinen avioliittolaki on Ranskassa säädetty, tajuaa jokainen täysjärkinen, ettei koko vastustamisessa ollut järjen hiventäkään:

Aurinko paistaa ja linnut laulavat edelleen ja pilvetkin ovat kauniita - vaikka jossain päin maata miespari solmiikin avioliiton ja naispari tarjoaa orvolle rakastavan kodin.

Elämä jatkuu.
 • 7 / 37
 • Ei_avioliittoja_homoille
 • 13.1.2013 17:18
"Tasa-arvoinen adoptiolaki" - tunkekaa nyt jo perseeseenne toi "tasa-arvo" noista teidän käsitteistänne. Suomessakin uusi adoptiolaki syrjii yli 50-vuotiaita, sillä he eivät voi adoptoida. Eivätkä liian nuoretkaan, nyt en tosin muista sitä alaikärajaa. Lisäksi adoptiolaeissa on monia muitakin rajoitteita.
 • 8 / 37
 • Ei_avioliittoja_homoille
 • 13.1.2013 17:24
"naispari tarjoaa orvolle rakastavan kodin."

On muuten naurettavaa, että monet perustelevat homoadoptiota sillä, että "on parempi olla homoperheessä hyvässä maassa kuin orpona jossain afrikassa". Kaikille heteropareillekaan ei riitä tällä hetkellä adoptiolapsia, joten tuo argumentti on täysin kelvoton. Ei kukaan lapsi jää ilman adoptioperhettä sen takia, että homoille ei ole annettu adoptio-oikeutta.
 • 9 / 37
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 13.1.2013 18:03
Ilmeisesti homofobinen trolli Ei_avioliittoja_homoille päivystää vuorokauden ympäri täällä Ranneliikkeessä, jotta voisi saada kärsäänsä ihan vain siksi koska ei osaa argumentoida.

Viha leimahti alle minuutissa kommenttini julkaisusta. Säälittävää.

Sukupuoliseen suuntaukseen perustuva rajoite adoptiolaissa on turhake. Siitä voit tiedustella keneltä tahansa asiantuntijataholta, jos uskallat.

On muuten täysin naurettavaa, että Ei_avioliittoja_homoille vastustaa homoadoptiota siksi, etteivät sateenkaariperheet vastaa hänen ihanteitaan.

Tuollainen täysi nolla nettitrolli puoskaroi täällä, ettei homoadoptiosta muka ole jo tarpeeksi riittävää näyttöä. Millähän asiantuntemuksella ja tiedonnäytöillä?

Hanki jo se elämä. Äläkä tapa meitä pilkalliseen nauruun, no-life.

Kommenttia muokattu: 13.01.2013 klo 18:12
Yli 50-vuotiaiden on käsittäkseni katsottu olevan liian iäkkäitä huolehtimaan lapsi riittävän suurella todennäköisyydellä aikuiseksi. Nuorilta puolestaan katsotaan puuttuvan tarvittavaa elämänkokemusta. Rajoituksilla on pääsääntöisesti perusteensa. Toki esimerkiksi lähipiiristä (esim. biologisten vanhempien joutuessa pysyvästi kyvyttömiksi huolehtimaan lapsista) adoptoitaessa rajoituksia pitäisi voida soveltaakin.

On perusteetonta kategorisesti rajata samaa sukupuolta olevat parit adoptio-oikeuden ulkopuolelle - tai kohdella näitä pareja eri säännöillä kuin heteropareja.
 • 11 / 37
 • Ei_avioliittoja_homoille
 • 13.1.2013 18:28
"Rajoituksilla on pääsääntöisesti perusteensa"

Näin on. Luuletko siis, että sinne ihan huvin vuoksi oltaisiin laitettu rajoitus siitä, että vain avioliitossa olevat voivat adoptoida?
Vilkaisin raamatunheiluttajien mielenosoitusta Ranskan tv:stä ja kyllä oli tylsänoloista porukkaa. Puppeliassi on oikeassa: kyllä pride-porukka on iloisempaa ja myönteisempää ja piristää lisäksi liike-elämää joka vuosi, kiihkikset vain joka 10. vuosi tai harvemmin. Ai niin, nauttiihan ne ehtoollisviiniä pienen tipan, mutta kirkossa.

Lopetin katselun heti alkuunsa, sillä presidentti Hollande rinnastettiin Hitleriin. Sen verran ymmärsin, vaikka en ranskaa osaakaan:
http://lci.tf1.fr/politique/mariage-gay-paroles-de-personnalites-en-marge-de-la-manif-7771385.html

Homopallero toikin jo esiin sen, mistä ajattelin kirjoittaa. Mielenosoittajat eivät puolusta mitään, vaan suuntaavat vihansa homoja ja erityisesti niitä sateenkaariperheitä kohtaan, joissa elää Ranskassakin noin 250 000 lasta. On todella järkyttävää, että uskonto saa jotkut vihaamaan kanssaihmisiään. Kaiken lisäksi ääriryhmien lietsoma homoviha vahingoittaa eniten lapsia.
Tuota... avioparin lisäksi myös yksin adoptoiminen on mahdollista. Sellaista rajoitusta kuin "vain avioliitossa olevat voivat adoptoida" ei ole.
Mannerheimin lastensuojeluliitto otti 25.2.2011 kantaa myös samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeuteen:

Liitto katsoo, että myös rekisteröityneessä parisuhteessa ja avoliitossa elävien parien tulisi voida adoptoida yhdessä, niin kuin avioparien.

On uskomatonta, että Ei_avioliittoja_homoille kehtaa leikkiä olevansa lastensuojelun ammattilaisia pätevämpi. Kommenteista huomaa, ettei mitään perehtyneisyyttä koko aihepiirin ole, vaikka sitä halutaan aukoa päätään. Niin syvä on pätemisentarve ja inho homoja kohtaan.

Ei_avioliittoja_homoille -homofobitrollin kaltaiset vihaajat haluavat vain itsekkäästi ajaa omaa heteroseksististä ja homovastaista perheideologiaansa sateenkaariperheiden lasten kustannuksella.

Viimeksi kun otin esille liiton kannanoton Ei_avioliittoja_homoille poistui keskustelusta saatuaan asianomaisen linkin.

Nyt trolli ilmeisesti välttelee ottamasta asiaa esiin.
"Homofobi luonnollisesti perustaa kaiken toivonsa yhteen ainoaan kyselyyn. Onneksi useat muut varmistavat tarvittavan enemmistön sekä tasa-arvoiselle avioliitolle, että adoptiolle."

Niin, mitäs sitä turhaan kunnioittaan mielipidekyselyn tuloksii - etenkään, kun se ei satu sopiin pienten Homopallojen mielessä pyöriviin maailmankuviin.

Homoliike on Euroopan unioni: jos tulos ei satu miellyttään, niin äänestetään uudestaan, jos vaikka saatas haluttu lopputulos.
Mielipidekyselyiden arvo on "hieman" muuta kuin sellainen, että sen kertomaa tulosta olisi jotenkin "kunnioittaminen". Mielipidekyselyt ovat asennemittareita ja sellaisina niitä pitää kohdella.

Me EU-maissa elämme kaikki edustuksellisissa demokratioissa (mikä minusta on erinomaisen hienoa). Niissä päättäjät valitaan vapailla vaaleilla. Nämä päättäjät säätävät lait parhaan ymmärryksensä mukaan. Ja näille päättäjille on toki luvallista koettaa kertoa omaa käsitystään siitä, kuinka asioita tulisi käsitellä. Lobbaamalla, mieltä osoittamalla ja muillakin asiallisilla keinoilla.

Edustuksellisessa demokratiassa kansalaisten ei ole tarpeen itse päästä suoraan (esim. kansanäänestyksillä yksittäisistä asioista) vaikuttamaan kuin korkeintaan perustavaa laatua olevaan perustuslain muutokseen tai olennaiseen valtiollisen aseman muutokseen.

Yhdenvertaisuuskysymykset ovat minusta asioita, joiden ainakin pitäisi olla kaikenlaisen politiikan yläpuolella. Jos jonkin ryhmän yhdenvertaisuuden lisääntyminen ei heikennä kenenkään muun asemaa, niin minusta asiassa pitäisi automaattisesti tehdä päätös yhdenvertaisuuden lisääntymisen puolesta. Jos päätös heikentäisi joidenkin muiden asemaa, pitäisi asiaa luonnollisesti punnita, mutta ennemminkin oikeudellisesti kuin poliittisesti.
Paitsi tietenkin homoliike käyttää mielipidekyselyi omien näkemystensä tukena sillon, kun ne sattuu edustaan samaa kantaa ku nekin? Muutoin homoliike luonnollisesti leimaa kaikki mielipidekyselyt lähinnä viihteeks.

Mitä demokratiaan tulee, nin demokratiahan luonnollisesti edellyttää kansaa, joka on valinnu päättäjänsä. Missä on se Euroopan kansa? Vastaus: ei missään. Ei oo yhtenäistä kansaa nimeltä eurooppalaiset. On vaan byrokraattinen hallintohirviö nimeltä EU.

EU (tai ainakin euro) tulee kaatuun vuoteen 2015 mennessä. Mitäs sitten? Suomi on edelleen demokratia - itse asiassa demokraattisempi ku kertaakaan EU-aikana.

Kommenttia muokattu: 13.01.2013 klo 22:51
Mielipidekyselyt ovat hyviä asennemittareina, "homoliikkeenkin" mielestä. Tuki "homoliikkeen" ajamille asioille löytyy tutkimuksista.

Niin Ranskankin osalta. Tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustavat edustavat ajatusmaailmaa, jossa halutaan asettaa ihmisiä eriarvoiseen asemaan.

Monet eurooppalaiset kansat muodostavat kansojen yhteisön, joka näyttäytyy Euroopan Unionina. Eurooppalaiset ovat valinneet sille edustajansa sekä suoraan että kansallisvaltioidensa hallinnon kautta. Minusta EU on varsin demokraattinen ja paljon hyvää tuonut järjestely, esimerkiksi glbti-ihmisten aseman osalta. Mutta tämä ei nyt oikeastaan ole varsinaisesti EU-keskustelu. Vaikka Ranskakin on osa Euroopan Unionia ja ranskalaiset ovat EU-kansalaisia.
En keksi yhtäkään perustetta, miksi homoparien pitäisi saada mennä naimisiin. On jo rekisteröity parisuhde, se on riittävä.
Kahta urosta ei ole myöskään tarkoitettu kasvattamaan lapsia.
En keksi yhtäkään perustetta, miksi homoparien ei pitäisi saada mennä naimisiin. On rekisteröity parisuhde homopareille ja avioliitto heteropareille, ja aivan turhaan parisuhteita säätelevä lainsäädäntö on hajoitettu kahdeksi erilliseksi ja sen myötä ylläpidetään kahta erillistä instituutiota.

Minullekin henkilökohtaisesten tarpeitteni kannalta rekisteröity parisuhde on teknisesti ottaen aivan tyydyttävä ratkaisu, mutta kysymys onkin tällaisten erillisyyteen johtavien ratkaisujen perusteluista. Kenen asema muuttuu huonommaksi jos samaa sukupuolta olevat parit nostetaan yhdenvertaiseen asemaan heteroparien kanssa?

Puhuminen "tarkoituksesta" jälleen kerran on taas osoitus varsin matalaotsaisesta ajatuksesta; "kun näin on ollut, näin pitää olla jatkossakin". Kukaan ei ole tarkoittanut ketään ihmistä kasvattamaan lapsia, vaan ihmiset siitä huolimatta kasvattavat lapsia. Kuka paremmin, kuka heikommin tuloksin.

Ja kuten on moneen, moneen ja moneen kertaan todettu, ei adoptio-oikeuden laajentaminen samaa sukupuolta oleviin pareihin luo mitään adoptioautomaattia. Adoptioprosessissa lapsen paras on edelleen etusijalla, ja oletettavasti pääsääntöisesti mikään käytännöissä ei ole muuttumassa. Kategorinen rajoitus samaa sukupuolta olevilta pareilta on kuitenkin syytä poistaa.
Avioliitto homopareille ilman adoptioo ja hedelmöityshoitoi on ok, mut en mäkään keksi yhtään hyvää syytä mennä toisen miehen kanssa naimisiin. No, kukin tyylillään...
"en mäkään keksi yhtään hyvää syytä mennä toisen miehen kanssa naimisiin"

Ei kukaan ole pakottanutkaan ja ilmeisesti et ole vielä naimaikäinenkään, ainakaan mielipiteistä päätellen. Nimimerkin kannattaa tutustua (ääri)kristillisen median sivustoihin. Sieltä löytyy sopivan ennakkoluuloista ja asioista pihalla olevien seuraa.
Riqumanhan on kaapissa ja kuten suurinosa biseksuaaleista seksi miehen kaa kelpaa mutta kun pitäisi sitoutua niin sehän ei käy... Tule kaapista ulos riqu! Heh
Niin, Bi:t ovatkin lähes kaikki pettäjiä. Heterot ja Homot karttavat. Eivät nääs osaa sitoutua...kukasta kukkaa seksin perässä
Ne jotka kannattavat homoparien adoptio-oikeutta, voisivat miettiä, olisivatko itse halunneet kasvaa sellaisessa huushollissa.
Minä en ainakaan olisi ja olen kiitollinen, että vanhempani ovat eri sukupuolta ja sain ok eväät elämälle.
Rox2010 voinee valaista, millainen "huusholli" se homoparin koti sitten on, ja miten vanhempien sukupuolijakauma takaa lähtökohtaisesti paremmat eväät elämälle?
On helppoa panna paremmuusjärjestykseen se perhe jossa on kasvanut ja jokin muu perhe. Vaikean perhetaustankin omaavat usein arvottavat omansa paremmaksi kuin voisi olettaa.

Minä olen kiitollinen, että kasvoin siinä perheessä jossa kasvoin. Ei minulta kyllä kysytty sitä, olisinko halunnut kasvaa "sellaisessa huushollissa" kuin kasvoin. Kasvoinpa nyt kumminkin. En osaa kuvitella sen tilalle toista perhettä. Siinä mielessä mielikuvitusleikki toisenlaisesta perheestä on hankalaa.

Mutta... jos olisinkin kasvanut vaikkapa naisparin perheessä, olisin oletettavasti kokenut sen ihan normaaliksi. Uskoisin olevani siinäkin tapauksessa kiitollinen ok eväistä elämälle. Miten tilanne teoriassa olisi erilainen, jos vanhempina olisikin ollut kaksi äitiä tai kaksi isää?
Noh..Isästä ja äidistä suurin osa homoista tule..Ei siis tullut hyviä eväitä mielestäsi Rox2010? :D
Suomessahan on adoptiolaissa sellainen järkyttävyys, että jos on tilanne että on kaksi sisarusta, joista
- sisar on lesbo ja elää rekisteröidyssä parisuhteessa toisen naisen kanssa
- veli on hetero ja elää heteroavioliitossa ja heillä on 6- ja 10-vuotiaat lapset, jota lesbo-sisar puolisoiineen usein hoitaa apuna myös eli he ovat lapsille tuttuja turvallisia ihmisiä myös
- heidän vanhempansa ovat 53-vuotiaita, kroonisesti sairaita ihmisiä
- vanhemmilla ei ole elossa sisaruksia eikä muitakaan lähisukulaisia

Ja jos käy niin ikävästi että sisaruksista veli vaimoineen menehtyy jonkin rattijuopon aiheuttamassa liikenneonnettomuudessa, niin nykyisellä lainsäädännöllä taitaa käydä niin että
- lapsille läheinen, heidän isänsä lesbo-sisar puolsoineen ei voi adoptoida lapsia
- lapset joutuvat vieraaseen adoptiokotiin

Tuskinpa tuossakaan tilanteessa olisi lapsille huono vaihtoehto se, että adoptiolakimme olisi nykyistä tervehenkisempi.

ei_avioliittoja_homo(ja_vihaaville_hetero)ille:
""Tasa-arvoinen adoptiolaki" - tunkekaa nyt jo perseeseenne toi "tasa-arvo" noista teidän käsitteistänne. Suomessakin uusi adoptiolaki syrjii yli 50-vuotiaita, sillä he eivät voi adoptoida. Eivätkä liian nuoretkaan, nyt en tosin muista sitä alaikärajaa. Lisäksi adoptiolaeissa on monia muitakin rajoitteita."

Ei adoptiolain tervehdyttäminen antaisi adoptio-oikeutta myöskään yli 50-vuotiaalle homolle tai lesbolle ja nykyiselläänkin tuo yli 50-vuotias on voinut adoptoida silloin kun oli alle 50-vuotias. Samoin adoptiolainen tervehdyttämien ei antaisi adoptio-oikeutta alaikäisille homoille tai lesboillekaan. Eli nuo olivat umpimielisen huonoja perusteluita aikuisten ihmisten tasa-arvoa vastustavalta.

ei_avioliittoja_homo(ja_vihaaville_hetero)ille:n - ja riquman1990:n ainoat perusteluthan mielipiteilleen ovat ne, että he eivät haluaisi sallia muille ihmisille sitä, minkä he sallivat itselleen. Ja sehän on raukkamainen perustelu, kuulostaen ihmisiltä, joille ei lasten kasvatusvastuuta Suomessa kannattaisi antaakaan :D

Kommenttia muokattu: 15.01.2013 klo 21:52
Rox2010 tuolla kirjoitti "Kahta urosta ei ole myöskään tarkoitettu kasvattamaan lapsia."

Eli kun heteropariskunnassa mies on hedelmätön ja vaimolle hankitaankin toisen miehen hedelmällistä spermaa, niin silloinhan lapsen tavallaan kasvattaa kaksi urosta jo. Eli se toinen heteromies, joka ei pysty lasta siittämään ja se toinen heteromies, joka ei halua lapsen kasvattamiseen osallistua :D

Ei siitä ainakaan pahemmaksi jää homomies-aviopari, joka haluaa sekä lapsen spermallaan siittää että myöskin lapsen vastuullisesti kasvattaa. Lesbo-avioparista nyt puhumattakaan.

Kommenttia muokattu: 15.01.2013 klo 22:04
Tämä lista on esitelty jo aikaisemmin tällä sivustolla, mutta vielä kerran: täydellinen lista niistä haittavaikutuksista, joita homoliitot aiheuttavat heteroliitoille:
http://rationalwiki.org/wiki/Ways_same-sex_marriage_will_affect_heterosexual_marriage
***
Osa maailmanlaajuisesta salaliitosta homoja vastaan on paljastunut.
Verkkosivusto, jossa vaaditaan kansanäänestystä Ranskan tulevasta avioliittolaista, jotta saataisiin lain läpimeno estettyä, ei ole ranskalaisten tekemä.
Sen takana on dollarit eli amerikkalainen usein mainittu National Organization for Marriage (NOM), joka saa miljoonalahjoituksensa USA:n äärikatolisilta järjestöiltä. NOM on ihmisoikeusjärjestö SPLC:n listaama vihajärjestö:
http://www.goodasyou.org/good_as_you/2013/01/noms-coltonbrugger-behind-a-french-let-the-people-vote-site.html
---
Ranskan homovastaisten mielenosoitusten masinoija ja johtohahmo on komedianäyttelijä Frigide Barjot, joka kuvailee itseään Jeesuksen lehdistötiedottajaksi tai jotain:
http://jetzt.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/564224/Frech-und-katholisch
---
Ranskan naapurin Luxemburgin päivälehdessä on kriittisiä mielipiteitä homoliittojen vastustajista:
http://www.tageblatt.lu/nachrichten/meinung/story/23968840
Ranskalaisen Atlantico-verkkouutissivuston kyselyn mukaan ranskalaisista 63 % kannattaa uutta avioliittolakia ja 49 % adoptio-oikeutta. Sekä avioliitto- että adoptio-oikeuden kannatus on lisääntynyt homovastaisten mielenosoitusten jälkeen. 18–24 -vuotiaista uutta avioliittolakia kannattaa 84 %.

Ranskassa on järjestetty aikaisemmin myös meidän oikeuksiamme tukevia mielenosoituksia
http://www.neues-deutschland.de/artikel/810447.proteste-fuer-homo-ehe.html?sstr=Homo-ehe

ja eilen lauantaina järjestettiin taas eri kaupungeissa mielenosoituksia teemalla ”Avioliitto kaikille”.

Artikkeli ja kuvia:
http://www.lemonde.fr/societe/article/2013/01/26/mariage-homosexuel-ayrault-espere-une-forte-mobilisation-dimanche_1823077_3224.html