HS nosti eheytystoiminnan julkiseen keskusteluun (juttukommentit)

  • 1 / 21
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 6.10.2012 23:03
Aslan puhuu yhtä ja tekee toista. Puoskareiden ihmisvihamielisen propagandan mukaan kaikki muu paitsi ahtaisiin sukupuolirooleihin mukautuva, yksiavioinen heteroseksuaalisuus on henkistä rikkinäisyyttä. He pyrkivät nimenomaan muuttamaan homoja heteroiksi ja puoskaroimaan ja manaamaan ihmisen seksuaalisen identiteetin muuttumaan sörkkimällä ja mustamaalaamalla ihmisen minuutta ja häpäisemällä tämän kaikin tavoin.

Miksi eheytyspuoskarointiin pitäisi olla "vaihtoehto", jos se ei toimi ja on todettu äärimmäisen tuhoisaksi ihmiselle? Ensimmäisen tunnustavat myös puoskarit itse. Tässä "eheytymisessä" ei voida vedota ihmisen omaan valinnanvapauteen, sillä puoskareille hakeudutaan ulkoisesta painostuksesta. Usein kyseessä on kiihkouskonnollisesta perheestä tai yhteisöstä kotoisin oleva homoseksuaali tai joku muu "henkisesti rikkinäinen", jolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin karkoitus ja syrjintä tai "eheytyminen". Sitä paitsi vaikka joku menisikin puoskareiden pakeille oikeasti vapaaehtoisesti, se ei vapauta eheytyspuoskarointia sen moraalisista ongelmista, eikä eheytyspuoskareita vastuustaan. Ei sellaista voi korjata eikä pidäkkään yrittää korjata, joka ei ole rikki. Ongelma ei ole eheytyksen uhreissa, vaan uskonnon opeissa ja eheytyspuoskareiden omassa narsismissa ja välinpitämättömyydessä. Uskonto on keinotekoista ja mielikuvituksen varaista, ihmisen seksuaalisuus ja sen monimuotoisuus on totisinta totta ja osa ihmisen luonnollisuutta.

Toivottavasti päättäjät heräävät tähän ihmisarvon riistämiseen tähtäävään aivopesemiseen ja kieltävät eheytyspuoskaroinnin lailla ja asettavat puoskarit edesvastuuseen rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Kommenttia muokattu: 07.10.2012 klo 13:15
  • 2 / 21
  • Havainnoija
  • 7.10.2012 0:58
Sexpo-säätiön puheenjohtaja Tommi Paalanen tuomitsee Aslanin toiminnan hyvin voimakkaasti.

Paalasen mukaan uskonnot tarjoavat "äärimmäisen harvoin" mielekkäitä ajatuksia ja ohjeita ihmiselle, joka pohtii omaa seksuaalisuuttaan.
"Uskonnot ajavat omia ideologioitaan, joilla ei ole välttämättä mitään tekemistä sen kanssa, voiko ihminen hyvin vai ei", hän sanoo.

http://www.hs.fi/kotimaa/Sexpo-s%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6+tuomitsee+seksuaalisuuteen+liittyv%C3%A4n+eheytyksen/a1305603851986
Minua on jo pitkään kummeksittanut Aslanin toiminta aidon salaseuran malliin.

Oikeisiin, ammattimaisesti ohjattuihin terapiaryhmiin valittaessa hakija haastatellaan etukäteen. Tavoitteena on varmistaa, että ryhmä sopii juuri tuon henkilön tarpeisiin. Lehtijutun mukaan Aslan tutkii tarkoin hakijan taustat jopa aina ammattia myöten ja vaatii suosittelijat. Lehtimiehillä ei Aslanin antamaan eheytysterapiaan ole mitään asiaa.

Minulle tuollainen perinpohjainen taustojen selvittely paljastaa, että toiminnassa on jotakin hämäräperäistä ja salattavaa, joka ei kestä sinällään päivänvaloa. Hesarin toimittajan toimintamalli on juuri oikea. Aslan sorkkii nk. eheytysterapiallaan ihmisten seksuaalista identiteettiä epämääräisillä ja kivikautisilla menetelmillä. Seksuaalinen identiteetti on ihmiselle itselleen oikeasti tärkeä asia. Siihen ei missään tapauksessa pitäisi puuttua lehtijutussa kuvatuilla tavoilla. Tuo toiminta pitää paljastaa ja julkistaa kunnolla. Siihen pitää puuttua esimerkiksi lainsäädännöllisin keinoin.

On luultavaa, että vihdoinkin viranomaisetkin tajuavat Aslanin toiminnan todelliset tavoitteet.

Hyvä analyysi Hesarin kirjoituksesta löytyy Jusu Vihervaaran kirjoittamana Kotimaa24:n sivuilta. Uutista seurannut keskustelu on myös kiintoisaa.

http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=494&id=43821
  • 4 / 21
  • valtsu_Kalliossa
  • 7.10.2012 12:56
Hienoa, että auktoriteetit arkkipiispa ja arkkiatri ovat ottaneet julkisesti selkeän kannan Aslanin toimintatapoihin.
Hesari julkaisee kommentteja:
Hel­sin­gin yli­opis­ton psy­kiat­rian eme­ri­tus­pro­fes­so­ri Jou­ko Lönnq­vist ei tuo­mit­se suo­ral­ta kä­del­tä ehey­ty­mis­lei­reik­si kut­sut­tu­ja ta­pah­tu­mia.

"Jos toi­min­ta täl­lai­sil­la lei­reil­lä ei ole vä­ki­val­tais­ta tai voi­mak­kaan pai­nos­ta­vaa, niin ku­kin osal­lis­tu­koon, mi­ten hu­vit­taa", hän sa­noo.

Jouko Lönnqvistin kommentista mieleeni tulee suomalaisen psykiatrian mustan synkkä menneisyys ja erityisesti Asser Stenbäckin puuhastelu homojen hoitajana. Muistetaan vaikkapa hänen suosituksensa homojen terapoinnista kastraatiota (munat pois) käyttäen, jota myös toteutettiin.

Jouko Lönnqvist ei tiedä lausumansa perusteella asiasta, jota hän kommentoi. Suositukseni Lönnqvistille on pitää suunsa kiinni, ettei nolaisi itseään enää lisää.
  • 6 / 21
  • Havainnoija
  • 8.10.2012 0:23
Aslanin toiminta keskusteluttaa kristillisen median sivustoilla.

Siitä on useita artikkeleita ja blogeja, joissa tosikristityt tuovat tietämättömyytensä ja ennakkoluulonsa hyvin esiin. He eivät ymmärrä, että arkkipiispa Mäkinen, arkkiatri Pelkonen, kirkon sielunhoitoyksikön Muurinen ja monet muut perustavat käsityksensä tietoon ja järkeen, vaan taustalla on heidän mielestään vaihtelevasti KGB (”Täähän on ihan puhdasta KGB-meininkiä... iso veli valvoo...”) tai Hesarin ja homoaktivistien hyökkäys (”kyseessähän on Hesarin (seksuaali)poliittinen offensiivi, joilla tunnustavaan kristillisyyteen sitoutuneita yhteisöjä ajetaan ahtaalle.”).
Tosiuskovaisilla on myös kyky heittäytyä marttyyreiksi (”Kuka puolustaisi pientä Aslania, jonka mainetta on tahrattu aina TEKistä erottamisesta lähtien ja varmaan aiemminkin? Kysymyshän on ajojahdista.”)

Sitten on tietenkin niitä blogeja, joissa tuomitaan toimittajan ”soluttautuminen”. Tosiuskovaisten mieli ei voi käsittää sitä, että toimittajien tehtäviin kuuluu myös kansalaisia ja yhteiskuntaa vahingoittavista toimijoista kirjoittaminen.

Paljon on onneksi myös puheenvuoroja, kommentteja ja blogeja Aslania vastaan. Jokainen kirjoittaa tietenkin omalla tyylillään, ja seuraavassa Arhi Kuittisen puheenvuoro, jossa hän ei tälläkään kertaa kaunistele mitään:
”Lahkon (Aslan) päämäärä on saada homoseksuaalit vihaamaan homoseksuaalisuuttaan luonnottomana ja ”muuttumaan” uskonnollisiksi heteroiksi uskonnollisella voimalla. Käytännössä siis näyttelemään heteroa.”
”Heteroseksuaalisuus asetetaan Aslanin aivopesukurssilla uskonnollisen kelpaamisen ja ”uudistumisen” ehdoksi. Alistumiselle luvataan suuri palkkio ja ahdistuksen poistaminen.”

Kuittinen arvostelee myös kirkkoa siitä, että se tukee edelleen homovastaisia järjestöjä kuten Sley ja Kansanlähetys.

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119778-kirkko-aslan-eheyttamislahkon-rahoittajana
---
Muu asia

Kirkosta on eronnut tänä vuonna yli 20 000.
-Menneiden vuosien perusteella voidaan arvioida, että lukema lähes kaksinkertaistuu vuoden loppuun mennessä, kertoo eroakirkosta.fi. Määrällisesti eniten erotaan Helsingissä, Tampereella ja Espoossa.
Artikkelissa mainitaan myös eroon johtavat syyt:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194770731059/artikkeli/kirkosta+eronnut+yli+20+000+tana+vuonna+-+karjessa+helsinki+tampere+ja+espoo.html
  • 7 / 21
  • Havainnoija
  • 8.10.2012 9:14
Tänään meille suodaan mahdollisuus perehtyä Petri Paavolan ajatusmaailmaan, jonka mukaan "homoliikkeen kierot, epärehelliset ja kavalat toimintamenetelmät paljastuvat ikävällä tavalla siinä kun heidän propagandan kautta on lyöty negatiivinen leima toisinajattelijan otsaan".

http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=629&id=43946

Päivitys

Paavolan blogi katosi ilmeisesti avaruuteen ylläpidon avustuksella.
Hyvä niin.

Kommenttia muokattu: 08.10.2012 klo 13:08
Yritin lukea Petrin ajatuksia mutta alkoi tehdä pahaa ja itkettää heti. Miksi se on niin vaikea ymmärtää että se mitä terveysjärjestöt sanoo on merkittävämpää kuin mitä joku kyseenalainen tutkimus väittää tai vakaumuksellinen ihminen kokee jumalansa tarkoittaneen.
  • 9 / 21
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 8.10.2012 12:19
Nämä "homokriitikot" peräänkuuluttavat vain itselleen uskonnolla sälytettyä erivapautta olla kunnioittamatta homoseksuaalista kanssaihmistä samanarvoisena ja kaikkeen lain ja yhteiskunnan suojaan ja tunnustukseen oikeutettuna juuri sellaisena kuin hän on, eikä minään lume- tai oletusheterona tai potentiaalisena sellaisena, jolloin osa oikeuksista voidaan heteroseksististen homofobien mielestä pidättää.
Jos jollakulla täällä olisi kopio Petri Paavolan superpitkästä blogista, sen mieluusti ottaisin luettavakseni. Harmittaa, kun en ehtinyt kuin vain vilkaista ja todeta, että tarvitsen ylimääräistä aikaa hänen ajatustensa läpikäyntiin. Nyt se on myöhäistä.
Jos jollakin harrastusta tätä Aslan-hässäkkää kohtaan on vielä jäljellä, seuraava blogi voisi kiinnostaa Kotimaa24:ssä.

http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=444&id=43938#kommentit

Ari Puonti on jo julistautunut tämän kisan häviäjäksi. Hän haukkuu mm. arkkipiispaa seuraavasti, blogistia lainaten: "Ari Puonti on sanonut jotakuinkin että Kari Mäkinen on kristinuskosta luopunut piispa ja että on perverssiä että hän kutsuu Aslanin kursseja hengelliseksi väkivallaksi "

Puonti vuodattaa taas vuolaasti Kotimaa24:ssä mielipiteitään. En ole jaksanut kuin satunnaisotoksia ottaa näkyvilleni. Samaa vanhaa tarinaa hän toistaa kuin ennenkin. Minä en haluaisi olla nyt Puontin housuissa puolustamassa menetelmää, joka on saamassa murskatuomioita niin oikealta kuin vasemmalta ja ylhäältä kuin alhaalta.
Aski, juuri siitä on kysymys. Kiitos kirjoituksen kaivamisesta näkyville.

Voi olla, että poden tässä kohden tajunnanahtautta. En ymmärrä miksi joku haluaa tuollaisen kirjoituksen julkaista. Teksti muistuttaa pahasti sekaisin mennyttä lankavyyhteä, josta ei millään kohtuullisella yrittämällä löydä langanpäätä. Siksipä kiteytän ajatukseni lyhyesti: voi voi!

Kommenttia muokattu: 08.10.2012 klo 23:41
Tuota ajatuksen lentoa lukiessa tulee mieleen taas ajatus siitä missä tää salaliiton tapainen kansanliike tapahtuu ja miksei siihen pääsee kukaan tuntemani ihminen mukaan. Suomalaisessa kontekstissa seta puhuu täysin eri sävyyn. Eikö me kuuluta tähän maailmanlaajuiseen homoagendaan jonka vetäjiä kukaan ei tiedä vai mistä tässä on oikein kysymys :D
Minäkin olen toisinaan pohtinut, että miksi en tunne ketään tällaista salaliittoon kuuluvaa. Ehkä nämä salaliittolaiset sitten pitävät tämän kytköksensä hyvin visusti omana tietonaan? Jännä juttu kuitenkin, että esimerkiksi tämä ranneliike.net on toisinaan yhdistetty tällaisen salaliiton toimintan, mutta ilmeisesti sekin liitos on sitten tapahtunut minun tietämättäni.

Itse olen toiminut avoimesti sen puolesta, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset olisivat samassa asemassa valtaväestön kanssa elämän ns. suurissa kysymyksissä.
  • 16 / 21
  • Tero Kankaanperä
  • 9.10.2012 8:31
Jokohan vihdoin joku tekis kirkolliskokousaloitteen tästä puoskaroinnista irtisanoutumisesta ja siihen osallistumisen kieltämisestä kirkon työntekijöiltä?
Ihan sinänsä mielenkiintoinen keskustelu eheytystoiminnasta, tosin ei itse aiheen vaan lähinnä uskovaisten ajatustenjuoksun ja sen moninaisuuden ymmärtämisen kannalta, on seuraavalla sivustolla (vaikka keskustelun aloitus on vanha, uusimmat kommentit ovat varsin tuoreita... ja tuttujakin löytyy):

http://www.radikaali.net/foorumi/aihe/4682/1
Kotimaa24:n palstoilla bloggaavissa ja kommentoivissa on useita, joilla ei ole mitään käsitystä, missä mennään. He varmaan lukevat joskus uutisiakin, mutta heiltä puuttuu kyky ymmärtää faktoja, sillä heidän omaksumansa harhaluulot pysäyttävät rationaalisen ajattelun.

Eräs näistä pelkästään harhoissa elävistä on Petteri Pietikäinen. Koska hänellä ei ole yleistietoa eikä yleissivistystä, hänellä on tietenkin yleensä aina täysvarmat mielipiteet kaikista asioista.

Tämän kruunaa rajaton halveksunta meitä ja oikeuksiamme kohtaan. Pari hänen kommenttiaan, jotka kertovat tahallisen tietämättömyyden aiheuttamista vakavista harhaluuloista:

”Mutta olisikohan tässä soluttautumisessa kyse vain seksuaalipoliittisen agendan ajamisesta?”
”kyseessähän on Hesarin (seksuaali)poliittinen offensiivi, joilla tunnustavaan kristillisyyteen sitoutuneita yhteisöjä ajetaan ahtaalle.”
”No, nyt alkaa kuulua jo järjen ääniä.
Eilinen HS kertoo emeritusprofessori Jouko Lönnqvistin (THL) kommentoivan, että jos "joku näihin koulutuksiin haluaa mennä, menköön vain."
”Ei kai ole mikään ihme, ettei Aslanin toiminta ole mieleen homoaktivisteille. Aslan on kuin Israel, jonka ympärillä on paljon voimia, jotka mielellään syöksisivät sen merten syvyyksiin. Sellainen totuus hiertää, joka ilmaisee, että muutos on mahdollinen - myös seksuaali-identiteetin alueella.”

Pietikäinen myös bloggailee, ja tässä viimeisin:

http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=371&id=44026

Kommenttia muokattu: 09.10.2012 klo 20:17
Aslanin verkkosivulla puheenjohtaja Alaranta on kommentoinut Hesarin juttua. Alaranta ei tälläkään kertaa pysty esittämään mitään järkevää, ainoastaan vanhoja fraaseja, kuten ” Elävät vedet -toiminta olisi selvinnyt toimittaja Pikkaselle jos hän olisi lukenut siitä kertovan Andrew Comiskeyn kirjan ”Täyteen mieheyteen ja koko naiseksi”, joka löytyy kirjastoistakin.”

Jokainen tietää, että Alarannan mainostama Comiskey levittää fundisten homovastaista roskaa, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Alaranta näyttää vajonneen tosi alas.

http://www.aslan.fi/artikkelit