Saksassa Kristillisdemokraatit alkavat valmistautua parlamenttivaaleihin - julkisivua pitäisi kiillottaa (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 23.8.2012 0:30
Osavaltioiden tasolla voidaan päättää eräistä avioliittoa koskevista lainsäädännöllisistä seikoista. Poliittisesta väristä riippuen osavaltiot ovat edenneet kovin eritahtisesti. Pääsääntönä on ollut, että SPD:n, vihreiden ja Linken dominoimat osavaltiohallitukset ja maapäivät ovat olleet kärjessä lisäämässä virallistettujen sateenkaariparien oikeuksia.

Rohkenisin olla Vaeltajan kanssa vähän eri mieltä kahdesta toteamuksesta: (1) En näe parisuhdelain voimaantulon Saksassa vaikuttaneen parisuhdelain hyväksymiseen Suomessa. (2) Saksassa ei kristillisdemokraattien/Merkelin kausi välttämättä ole ohi. Tuoreiden galluppien perusteella näyttää siltä, että ainut hallitusvaihtoehto, jolla on enemmistö liittopäivillä ja joka realistisesti ajateltavissa oleva, on CDU/CSU:n ja SPD:n suuri koalitio. Demarien ja vihreiden yhteinen kannatus ei riitä, eikä SPD:n, Linken ja vihreiden koalito näytä poliittisesti mahdolliselta.
Kyllä on paksua käytöstä maalta ja kansalta, jonka historia ei ole niitä kaikkein ilahduttavimpia. Kuinka kauan Saksassa on homoja kiusattukaan. Keskitysleirillä kärsineet joutuivat uudelleen vankilaan homoutensa vuoksi ja olivat leimattuja loppuikänsä. Tuollaisella ihmisoikeusrikkomusten täytteisellä historian taakaalla kannattaisi pikapikaa hyväksyä kaikki hbtl-oikeudet muitta mukisematta.