FDL aikoo osallistua pride-paraatiin Tampereella (juttukommentit)

Herää kysymys, joo. FDL:län osallistumista Prideen pitää vastustaa!
  • 2 / 21
  • Public eye
  • 7.6.2012 16:27
Miten tietyn ryhmän osallistumisen mielenosoitukseen/kulkueeseen voisi estää ennalta?
Lähinnä kysymykseen tulisi kai sen seuraaminen, millaisia plakaatteja tai iskulauseita tuo ryhmä esittää, ja jos ne ovat kulkueen järjestäjien tavoitteiden vastaisia, järjestyshenkilöt voisivat puuttua asiaan.
  • 3 / 21
  • Homopallero
  • 7.6.2012 16:50
Olen ymmärtänyt, että homoliikkeen suhtautumisessa muihin kuin kristillisten uskontokuntien homokantoihin on käytössä sama kanta, vaikka homojen oikeuksia ajavia liikkeitä ja puolueita syytetäänkin homovihaajarasistien taholta esim. islamin kohtelemisesta silkkihansikkain. Uskontojen suhtautuminen seksuaalisuuteen on ylipäätänsä moralistista ja aikansa elänyttä. Lähinnä uskonnolliset kiihkoilijat vastustavat homojen ihmisarvoista kohtelua. Kristityt lienevät keskimäärin esim. muslimeita ja juutalaisiakin liberaalimpia suhteessa homoseksuaalisuuteen, mutta se johtuu siitä, että jälkimmäiset elävät yleensä uskonnollisemmissa yhteisöissä. Vähemmistöille uskonnolla on myös usein suurempi merkitys osana identiteettiä kuin valtaväestölle. En usko, että FDL edes osaisi olla mukana pridessa oikeista syistä. Rasismi ja homofobia kulkevat usein käsi kädessä.
  • 4 / 21
  • Wiesenthal
  • 7.6.2012 17:53
Suosittelen Tampereen priden järjestäjiä keskustelemaan poliisin kanssa etukäteen, mitä tehdä FDL:n osallistumisaikeiden suhteen. Kyllä mielenosoituksen järjestäjillä on oikeus pyytää ei-toivottua porukkaa poistumaan. FDL on täysiverinen natsiryhmä, jonka jäsenet ovat paljolti samoja kuin toissakesän priden kaasuiskusta epäillyn Kansallisen vastarinnan tyypit. FDL:n facebook-sivulla niin jäsenet kuin sivun ylläpitäjätkin viljelevät avointa homofobiaa puhumalla "vaseliinilla voidelluista puppeleista", munajunista ja "ruskean reiän ritareista" ja ylipäätään käyttämällä "homoa" ja "lesboa" haukkumasanoina poliittisista vastustajistaan.
FDL valehtelee, että hlbtiq-yhteisö muka olisi vaiennut hlbtiq-ihmisten kohtalosta ääri-islamistisissa maissa. Voikohan abrahamisten uskontojen ääri-kristillisyyden ja ääri-islamin ongelmia selvemmin esille tuoda, kuin esim. näissä Pride-paraatikannanotoisssa

http://ranneliike.net/galleria/hkipride2011_1/IMG_2636.JPG

http://ranneliike.net/galleria/hkipride2011_1/IMG_2640.JPG

http://ranneliike.net/galleria/hkipride2011_1/IMG_2639.JPG

FLD:n kannattaisi jättää ristiriitainen tekopyhyytensä sivuun ja tulla kritisoimaan myös suomalaistenkin äärikristittyjen homo-vihaa ja naisten halveksuntaa. Suomessa uskonnollinen ongelma hlbt-ihmisille on äärikristinusko. Kristinuskovaisen FLD:n ristiretkeen ei pidä tietenkään lähteä mukaan, koska ei voi asettua yhden pahan puolelle toista pahaa vastaan.

Pitääpä ottaa Prideen mukaan vaikkapa banderolli, missä muistutetaan siitä, mitä esim. amerikkalaiset äärikristilliset järjestöt ajavat ja mitä kuolemantuomiolakeja ne ovat yrittäneet saada Saharan eteläpuolisen Afrikan maihin ja mitä homovainoja ne ovat siellä saaneet aikaan - siellähän käytännössä murhataan homoja ja lesboja jopa organisoidummin, kuin ääri-islamilaisissa maissa.

Voi sitten marssia tuon FDL:n ryhmän edellä niiden kanssa, niin tulee abrahamisten uskontojen lähimmäisenrakkaudesta koko kuva esiin.

Vaarallisintahan meille FDL:ssä on se, että he tulevat vain lietsomaan islam-vihaansa, eivätkä ole hlbt-oikeuksien puolella. Joten heidän tarkoituksenaan on myös vain pyrkiä ärsyttämään islaminuskoisia meitä homojakin vastaan täällä.
Suomen islaminuskoisethan eivät ole julkisuudessa mitenkään puuttuneet Prideen, eivätkä ole Suomen äärikristittyjen lailla lietsoneet homovihaa. Ikävää olisi se,
jos FDL Priden siivellä tulee pelkällä ärsytystarkoituksella vain lietsomaan muissa negatiivista meitä ilmapiiriä hlbt-ihmisiä vastaan.
Britanniassahan FDL:n vastine on juuri toiminut niin, lietsonut vastakkainasettelua noiden kristinuskovaisnationalistien ja islaminuskoisten kesken.

FDL:nhän aikeistahan ei voi ennakolta tietää, joten he voivat suunnitella jotain myös esim. Helsingin Pride:en - tai sitten koko tuo heidän tempauksensa on vain julkisuushakuinen temppu vonkua heille huomiota.

Kommenttia muokattu: 08.06.2012 klo 01:14
FDL ei ole yhdistys tai ryhmä vaan tietyn aatteen yhdistämä kansalaisfoorumi. Se ei halua määrittää yksittäisten jäsentensä henkilökohtaisia ajatuksia tai ideologisia valintoja. Tampereen Prideen aikovat osallistua vain ne, jotka sitä haluavat ja joille tapahtuma on henkilökohtaisesti tärkeä.FDL:ssä on mukana henkilöitä, jotka edustavat aivan toista kantaa ja he eivät osallistu. Osallistujat haluavat vain tiedottaa, että useissa islamilaisissa maissa on voimassa laki, jonka mukaan homoseksuaalisuus on rikos ja siitä voi seurata kuolemantuomio.Ei mitään vihaa, ei väkivaltaa, vain tosiasioiden tuomista esille. Samaa Mooseksen lakia todella noudattavat fundamentalistikristittyt, samasta juuresta on Koraani.
Omasta mielestani Pride symboloi yhdenvertaisuuden edistamista ja syrjinnan vastustamista. Kulkueen idea kaantyisi omaa ideaaliaan vastaan jos pridessa marssimalla vastustettaisiin esimerkiksi jotakin uskonnollista ajattelutapaa. Pride on ennen muuta iloa sateenkaarevasta moniarvoisuudesta.

Mikko Vaisanen
Pirkanmaan Setan pj
(tyomatkalta euroopasta, jonka vuoksi aakkosten viimeiset puuttuvat)
  • 8 / 21
  • Jorma Isonen
  • 9.6.2012 2:14
Ihan siisti idea FDL:ltä. Kognitiivisen dissonanssin aiheuttaminen "moniarvoisille" hörhöille on aina huvittavaa. Ja ehkä joku kansalainen siitä vähän herää ajattelemaankin asioita.
Wikipedia:
"Kognitiivinen dissonanssi on psykologian termi, jolla tarkoitetaan kahden ristiriitaisen kognition kokemista. Kognitiolla voidaan tarkoittaa mitä tahansa tajunnan osa-aluetta kuten asennetta, emootiota, käsitystä tai käyttäytymistä."

Mielenkiintoinen käsite. Tuli heti idea pohtia sitä, millä tavoin kognitiivinen dissonanssi toimii nk. eheyttämiseen uskovien ihmisten mielissä.

Kommenttia muokattu: 09.06.2012 klo 09:14
Olen fdl facebook sivuston yksi jäsen. En ole rasisti. Huolenaiheeni on ääri-islamin levittäytyminen myös tänne suomeen. Paljon on keskustelua jossa myös tunteet tulevat äärimmäisinä monelle pintaan ja yliampuvina teksteinä. On harmillista että tietyt kuvakaappaajat tykkäävät kriminaliosoida tätäkin. Minulla itsellä ei ole muiden seksuaalisessa suuntautumisessa mitään ongelmaa. Lähinnä nyt on pelkona se että on tullut uhkailua meitä kohtaan. Ei sinne olla tulossa pilaamaan kenenkään marssia. Joku sanoi että pitäisi ilmoittaa poliisille. Käsittäkseni fdl on itse kysynyt viranomaisilta suvaitaanko meitä joukkoon.
Pride-kulkueisiin ei tule tietenkään päästää FDL:n kaltaista vihanlietsojaporukkaa.
FDL voi järjestää oman vihaparaatinsa muualla, mutta kaikki pride-tilaisuudet ovat vihattomia vyöhykkeitä.
  • 14 / 21
  • Sivustaseuraaja
  • 9.6.2012 20:15
Nämäkin kuvakaappaukset kertonevat jotain FDL:n virallisesta kannasta homoihin:

http://fdlwatch.files.wordpress.com/2012/06/01_pekka.png
http://fdlwatch.files.wordpress.com/2012/06/02_pekka.png

FDL:n Tampereen aktiivit ovat tosiaan vaatineet homoille myös keskitysleirejä Suomeen, ja osa suunnitteli jo kaasubusseja ja homojen kaasuttamista hermomyrkyillä, kunnes poliisi keskeytti menon kertomalla että se tutkii asiaa joukkotuhonnan valmisteluna.

Vaikka näistä suurin osa lienee täysin harmittomia pelleilijöitä ja nettitrollaajia, tuo "FDL Security" kannattaa silti ottaa vakavasti. Tiedän että FDL:n aktiiveissa on väkivaltarikoksista tuomittuja asefanaatikkoja, ja itse jään ainakin mieluummin kotiin kuin alan kokeilemaan onneani näiden kanssa.

Itse asiassa jo pelkkä uhkailu tai vihjailu millään yksityisillä turvatiimeillä on katsottavissa rikoslain tarkoittamaksi laittomaksi uhkaukseksi ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamiseksi, joten poliisin pitäisi puuttua menoon jo tässä vaiheessa.
Okei taidan jättää väliin, jos sinne tuollainen viharyhmä änkeää.
  • 16 / 21
  • Keski-ikäinen hetero
  • 10.6.2012 18:24
Itse olen hetero. Kannatan ehdottomasti homoseksuaalien tasavertaisia oikeuksia, oikeutta perhe-elämään ja sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Minä ja muutama muu olemme seuranneet FDL:n jäsenistöä ja keskustelua tuolla FB-seinällä jo jonkin aikaa. On aivan selvää, että FDL:n toiminnan tarkoitus on lietsoa epäluuloja muslimiväestöä kohtaan. Tiedän hyvin islamin kannan homoseksuaalisuuteen. Muslimit muodostavat kuitenkin niin pienen osan maamme väestöstä, että heidän suhtautumisellaan ei ole homoseksuaaleille mitään merkitystä. Tässä ja nyt homojen oikeuksien kehittyminen on riippuvaista vain heistä itsestään ja kantaväestöstä.

Toinen asia sitten se, että millä tavalla homoseksuaalien oikeuksien kannalta olisi eduksi ottaa mukaan ryhmä, jonka koko agenda liittyy toisenlaisen vähemmistön vihaamiseen? Kuten tässäkin keskustelussa on tullut esille, FDL:n jäseninä on natseja, joiden suhde homoihin on yksiselitteisen vihamielinen.

Ottamalla FDL mukaan Pride-paraatiin tekisitte valtavan vahingon sekä homojen oikeuksien edistämiselle että eri etnisten ryhmien väliselle dialogille. Pyydän, älkää tehkö sitä.
Minä en myöskään uskalla osallistua tämän FDL:än takia enää koko kulkueeseen. Tiedän todella monia muitakin jotka sen takia eivät uskalla tulla paikalle FDL tulee lietsomaan vain eripuraa ja vihamielisyyttä sinne ei mitään hyvää ja turvajoukot taitaa ennemmin olla hyökkäys joukot.
Me, siis sateenkaarikansa sitä turvaa siellä kaipaamme mutta nyt jää väliin koko kulkue.
Älä viitisi Pauli lässyttää paskaa joka paikassa. Tiedät varsin hyvin, että FDL ei riehu, eikä ole riehunut yhtään missään.
Sinua vain vituttaa FDL:n kädenojennus sateenkaarikansaa kohtaan, onhan se pois luonnollisestikin sinun aatesuuntasi kannatajalaumasta, onhan?
On tietenkin selvää, että FDL:n kaltainen porukka, joka levittää vihaa maahanmuuttajia ja homoja kohtaan, ei voi osallistua rauhanomaiseen kaikkia ihmisiä kunnioittavaan kulkueeseen.
Englannin EDL, joka on väkivaltainen ja jonka rasistisiin mielenilmauksiin FDL lähettää edustajiaan, aikoo järjestää mielenosoituksen Bristolin priden yhteydessä. Poliiseja tarvitaan 700 ja kustannuksia tulee yhteiskunnalle noin miljoona puntaa.
fdlfldlfdl Keksisit edes vähän luovemman nimimerkin.
Naurettava piileskelijä kirjoitappa nimesi näkyviin vaikka sen jo melko varmasti arvaankin, samanlaista lässytystä kirjoitat facebookissa FDL:än nimissä. FDL kun irtisanoutuu rasismista on outoa että kaltaisesi julkirasisti saa toimia tiedottajan roolissa. Koko ajatusmaailmasi on vastenmielinen.
FDL ei mitään kättä ole ojentanut muutakuin natseille ja rasisiteille prideen tunkeminen on pelkkä säälittävä julkisuustemppu yritys ja varmasti teille kävisi oikein hyvin jos siitä seuraisi levottomuutta ja väkivaltaa jo pelkän profiilikuvasi perusteella pystyy olettamaan paljon saatikka kun lukee "hengentuotteitasi". Joten ole nyt jo hiljaa!
FDL riehuu aivan varmasti kunhan tilaisuus vaan on porukka on täynnä väkivaltarikollisia, natseja, homovihaajia ja rasisteja. Pois moinen tekopyhyys esiintykää omilla nimillä eikä naurettavien nimimerkkien takaa.