Obama kannattaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • Dragon-85
  • 9.5.2012 23:43
Obamalla ei käsittääkseni mitään kovin merkittävää kannatusta konservatiivien joukossa ole ollutkaan, joten siinä mielessä tämä ulostulo (no pun intended) tuskin syö hänen äänisaalistaan. Miten se sitten vaikuttaa ns. maltillisten keskuudessa onkin sitten se mielenkiintoisempi kysymys.
  • 2 / 12
  • Homopallero
  • 10.5.2012 0:44
Yes We Can! Toivottavasti Obama valitaan jatkokaudelle. Hänellä on sydän ja järki paikallaan. Republikaanit pitäkööt käpertykööt omaan vihaansa ja tekopyhyyteensä.
  • 3 / 12
  • Kolmoisritti
  • 10.5.2012 2:11
Hyvin sanottu fakta ja tunnustus.

Vaikka olisi laskelmoitukin juttu.
Sarkastisesti totean, että homo on jälleen politiikan teon väline ja vastustajan lyöntiväline. Erittäin raakaa ja epäeettistä. Todellisia ongelmia USA:llakin olisi vaikka muille jakaa. Esimerkkinä vaikkapa työttömyys ja eriarvoistuminen. Talouskin on huonolla mallilla. Homoavioliitto sopii hyvin presidenttikisaan mukaan. Se koskettaa jokaista tunnetasolla. Yhdysvaltain giganttimainen velka on aika kaukainen asia ymmärrettäväksi tavalliselle äänestäjälle.

Myönteisenä puolena pidän sitä, että mitä enemmän homoavioliitot ovat esillä USA:ssa, sitä enemmän niistä keskustellaan ja ihmiset joutuvat miettimään omakohtaisen konkreettisesti kantaansa vaikkapa naapurin sympaattiseen pariskuntaan Jimiin ja Jackiin. Yhä selkeämmin homot alkavat olla länsimaissa valtavirtaa, eivät enää kaapissa.

********

Muistelen huvittuneena useita palkintoja voittanutta elokuvaa American Beauty (v. 2000). Se kuvasi jotakin amerikkalaista lähiötä. Kaikki heterot olivat kauniin julkisivun takaa paljastuttuaan todellisia weirdoja. Ainoat täyspäiset ja todella sympaattiset ihmiset tuossa tarinassa olivat miespari.
  • 5 / 12
  • Onnellinen mies
  • 10.5.2012 9:42
" Obaman päätöksen taustalla olivat myös keskustelut mm. omien lapsiensa kanssa." Mainiota Obama! Mainiota! Tuosta minä pidän. Keskustelut omien lasten, varttuvan sukupolven, kanssa kertoo Obaman ryhdikkyydestä. Se kertoo miehestä, jolla on rehdin ryhdikkäitä arvoja ja asenteita, jotka on päivitetty nykyaikaan ja joille luodaan ihmisarvoista suuntaa myös tulevaisuuteen.

Asiallisen, ihmisarvoisen ja nykyisyyteen päivitetyn tiedon saattaminen homoseksuaalisuudesta, ei ainoastaan jo varttuneille sukupolville, vaan myös nuorille, on ensiarvoisen tärkeää. Jokaisella tähän maailmaan syntyneellä on syntymänsä perusteella oikeus omaan sukupuoleensa ja seksuaaliseen suuntaukseensa. Samoin heillä on tasa-arvoiset oikeudet yhteiskuntansa jäsenenä niin täällä kuin muuallakin. Totta kyllä, tuo ei vielä kaikkialla toteudu. Oikeudenmukaisuutta kohti kuitenkin mennään huolimatta siitä josko " kiihkikset " sitten itkevät tai nauravat. Siinähän temmeltävät taivaittensa tantereet tömisten ja pientareet pöllyten pellit kiinni ja pillit tiukalla, nenä siinä nokeentuu kuten ennen savupirtissä.
Hienoa että Obama otti selvän pesäeron noihin uskonnollisiin saatanallisiin säkeisiin, jotka julistavat vihaa Rakkautta vastaan.
  • 7 / 12
  • Ossi Halme
  • 10.5.2012 15:02
Kannanotto oli poliittisessa kulttuurissa raikas tuulahdus. Yleensä jatkokautta haluavat presidentit ottavat kantaa "vaikeisiin" (ts. mielipiteitä jyrkästi jakaviin) kysymyksiin vasta uudelleenvalinnan jälkeen. Kaudethan on rajattu kahteen, joiden ei tarvitse olla peräkkäisiä (vrt. Venjäjä), pl. Rooseveltin sota-aikainen poikkeuslailla valittu 3. kausi, jonka aikana hän myös kuoli sairauteen.

On hyvä, että ehdokkaiden kannat eivät ole epämääräisiä vielä vaalien kynnyksellä.

Toinen tilanne, jossa päättäjät uskaltavat tehdä rohkeita vetoja on silloin kun he ovat ns. "rampana ankkana". Termiä tuntemattomille: rampa ankka on päättäjä, esim. presidentti, jonka seuraaja on jo valittu, mutta virkakautta on vielä jäljellä. Presidentit ovat tunnetusti tehneet kiisteltyjäkin päätöksiä kautensa viimeisinä päivinä (ja usein nämä päätökset on hylätty uuden isännän aikana). Tämän uutisen tapauksessa tosin oli kyseessä mielipide, ei poliittinen vaatimus - ainaan vielä.
Presidentti kertoi kannattavansa tasa-arvoa, ja länsimaisten tiedotusvälineiden kommenttipalstat täyttyivät ennätysnopeasti. Heti haastattelun päätyttyä mm. Washington Postin yhteen uutiseen ilmestyi 4000+ kommenttia.

Kristillinen äärilaita ei pysty esittämään mitään uutta.
Obaman vastustaja, äärioikeiston Mitt Romney on toitottanut vastustavansa homojen oikeuksia ja tarkoituksensa on vielä vähentää niitä. Kiihkouskovaisten äänten kalastelu ei ole kiihkisten mielestä vaalitaktikointia eikä ääntenkalastelua.

Obama puolestaan on järjestelmällisesti parantanut homojen ja lesbojen asemaa toimikautensa aikana ja kertoi nyt kannattavansa samoja oikeuksia kaikille. Kiihkisten suppean ajatusmaailman mukaan tämä on nyt sitten taktikointia ja ääntenkalastelua.

Myös Suomen kiihkisten olematon tietotaso ja surkastunut käsityskyky paljastuvat ns. kristillisen median kommenttipalstoilla.

Barack Obama on Yhdysvaltain 44. presidentti ja ensimmäinen, joka puoltaa samoja oikeuksia kaikille kansalaisilleen. Edistystä on tapahtunut.
Monet ovat hyökänneet Obamaa vastaan, ja osaksi ilmeisesti siitä syystä Obama julkaisi videon.

Videon alussa Obama sanoo, että samaa sukupuolta olevilla pariskunnilla tulisi olla oikeus avioliittoon. Sen jälkeen näytetään pätkä Romneystä, jossa tämä keskiviikkona sanoo vastustavansa homoliittoja ja että haluaisi vetää takaisin muitakin oikeuksia samaa sukupuolta olevien parisuhteista. Romney on hukannut yhteytensä amerikkalaisten enemmistöön.

http://www.youtube.com/watch?v=vwJJm-we-vs&feature=player_embedded
  • 11 / 12
  • ERKKI - VAASA
  • 11.5.2012 1:32
On oikein hyvä että Barack Obama vaalitaistelun tiimellyksessä otti kantaa samaa sukupuolta olevien henkilöitten aivoliito-oikeuden puolesta. Olisiko tässä jotain ajateltavaa myöskin Suomen päättäjille.

Luonnollisesti kiihkikset saavat tästä lisää vettä myllyynsä voidakseen taas pelotella Sodoman ja Gomorran kohtalolla. Näin erityisesti USA:n "raamattuvyöhykkeellä" jossa kaikenlainen hihhulismi ja uskonnon varjolla tapahtuva ihmisten alistaminen ja hyväksikäyttö muutoinkin kukoistaa!

Pari päivää sitten kirjoitin Francois Hollandea käsittelevässä kommentissani siitä että pettymyksekseni Suomen Keskustan puheenjohtajistoon pyrkivä kärkinimikkö julkisesti ilmaisi voimakkaan kielteisen kantansa samaa sukupuolta olevien henkilöitten avioliittoa vastaan.

Lieneekö siinäkin taustalla tämän paikallisen "raamattuvyöhykkeen” kosiskelua, koska niin Tuomo Puumala kuin Juha Sipiläkin ovat lähtöisin tämän suomalaisen "keskilännen” lähistöltä. Saapa vain nähdä muuttuvatko täällä luutuneet asenteet jos samaa sukupuolta olevien henkilöitten avioliitot laillisettaan yhä useammissa USA:n osavaltiossa kiihkisten pontevasta vastustuksesta huolimatta! Näinhän on tapahtunut jo esimerkiksi New Yorkin osavaltiossa.

Onnitteluni Barack Obamalle!
Nyt kun amerikkalaiset olivat jonkin aikaa sulatelleet presidentin lausuntoa, niin USA Today/Gallup tiedusteli, mitä mieltä oltiin. Seuraavassa pari kyselytulosta.

51 % oli samaa mieltä kuin Obama avio-oikeudesta
45 % oli eri mieltä

Obaman näkemyksen kannatus eri ryhmissä:

demokraatit 71 %
sitoutumattomat 53 %
republikaanit 23 %

60 % oli sitä mieltä, ettei presidentin avioliittokanta vaikuta heidän äänestyskäyttäytymiseensä.
Gallup-tutkimuslaitos korosti lopuksi sitä, että nämä luvut olivat vasta ensireaktio Obaman lausuntoon. Vaalikamppailu ratkaisee.

http://www.gallup.com/poll/154628/Six-Say-Obama-Sex-Marriage-View-Won-Sway-Vote.aspx
---
Eräs hyvin tärkeä henkilö, jolla on varmaankin suuri ellei suurin vaikutus presidenttiin sekä hänen suhtautumiseensa myös meihin: Michelle Obama.
Artikkeli, jossa on myös videopätkiä Michellen tv-haastatteluista ja esiintymisistä julkisuudessa.

http://www.politico.com/news/stories/0512/76192.html