Pelotellaanpa homoavioliitolla - Pandoran lipas avautuu (juttukommentit)

Asiantuntijat ovat näemmä avanneet sanaisen arkkunsa.
Pari päivää sitten päätoimittaja A-P Pietilä tiesi kertoa lukuisissa lehdissä, että Haavisto vaarantaa Suomen tulevaisuuden. Nyt siis emeritusprofessori Jantunen on mennyt vielä pitemmälle. Hänen mielestään Haaviston valinta presidentiksi olisi lopullinen isku koko ihmiskunnalle. Siinä rytäkässä menisi sitten kaikki.
---
(Ääri)kristilliset lehdet ovat iloinneet Niinistön suosiosta. Haavistohan pelottaa niitä, jotka pitävät vanhoja kirjoituksia ihan tosina. Parin viikon aikana mm. Seurakuntalainen, Elämään ja Sanansaattaja-lehdet ovat halunneet Niinistön vieraakseen samoin kuin tosiuskovaisten radiokanava.
---
Tositosiuskovaisten julkaisuissa harmaapartaiset teologit ja muut kirjanoppineet käsittelevät nyt innokkaasti ja sangen huolestuneina maailman tärkeimpiä ongelmia. Ei kylläkään liikakansoitusta, sotia, nälänhätää, asunnottomuutta, työttömyyttä jne. vaan sitä kaikista tärkeintä eli homoutta, ja nyt sitten sitä, voiko homon valita ihan presidentiksi:
”Meidän on nyt uskallettava (väärinkäsitystenkin uhalla) kysyä: Haluammeko maamme presidentiksi avoimesti homoseksuaaliseksi tunnustautuvan miehen? Miehen, jolla on puolisona toinen mies? Millainen signaali se olisi herkässä kehitysvaiheessa olevalle, omaa sukupuoli-identiteettiään vielä hakevalle nuorelle? Ja mitä seurauksia tällaisella valinnalla olisi esim. maamme ulkomaisiin suhteisiin?”
”Emme voi sulkea silmiämme siltä tosiasialta, että monissa maissa (erityisesti muslimialueilla) asenne homoseksuaalisuuteen on hyvin kielteinen. Aika iso kynnys valtiovierailulle... Tulisiko kutsua edes USA:han…” JA NIIN EDELLEEN (sori, että huusin).
”Miksi nostaa tämä homokysymys niin keskeiseksi tulevaa valintaa ajatellen? Lyömäaseeksiko Pekka Haavistoa vastaan? - Ei todellakaan siksi. Vaan yksinkertaisesti sen tosiasian tähden, että jo aikojen alussa ihminen on luotu mieheksi ja naiseksi. Ja avioliitto on kautta aikojen…” JA NIIN EDELLEEN (pahoittelen jälleen).
---
Vuosien ja vuosikymmenien aikana homoja vastaan kerääntynyt paine halutaan nyt purkaa kaatamalla täyslaidallinen. Emeritukset eivät onneksi ymmärrä, että enää ei eletä 30-lukua, ja heidän onneton toimintansa luetaan höppänöiden höpinöiksi.
  • 2 / 9
  • v ronski
  • 29.1.2012 13:41
Ne argumentit, joita on esitetty homoavioliittojen puolesta, olisi vietävä loogiseen päätökseensä saakka ennen, kuin lakiesitystä voisi kannattaa. Avioliitto olisi avattava muun muassa sisaruspareille – tai olisi esitettävä hyväksyttävä perustelu sellaisten kieltämiselle.
Sisaruksilla on jo olemassaoleva ja selkeästi määritelty sukulaisuussuhde. Sillä on vaikutuksensa myös esimerkiksi perintöasioihin. Sama koskee vaikkapa vanhempien ja lasten välistä sukulaisuussuhdetta.
  • 4 / 9
  • v ronski
  • 31.1.2012 22:35
Hyvä smo, onko tuo mielestäsi kelpo argumentti? Onhan serkuillakin selkeästi määritelty sukulaisuussuhde ja tällä vaikutuksensa perintöasioihin. Silti ollaan aviotumisoikeutta ja mm. yhteisadoptio-oikeutta hakemassa serkuspareille vaan ei sisaruspareille. Haluat ehkä korjata argumenttiasi järjellisemmäksi?
Argumenttini on aivan kelpo, eikä minulla ole mitään tarvetta "korjata" sitä "järjellisemmäksi". Serkkujen kohdalla sukulaisuussuhteella ei ole vaikutusta perintöasioihin.
  • 6 / 9
  • M Jantunen
  • 6.2.2012 21:28
Kannattaisi rauhoittua ja lukea Kanavaan kirjoittamani artikkeli kokonaan eikä vain jonkun referaatteja siitä. Jos olisin todella sitä mieltä, että Haaviston valinta presidentiksi olisi lopullinen isku koko ihmiskunnalle, olisin tuskin äänestänyt häntä - kuten tein.
  • 7 / 9
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.2.2012 8:31
Arvoisa emeritusprofessori Matti Jantunen, olen uutista laatiessani lukenut kirjoituksenne kolmeen kertaan.

Väitteenne äänestyskäyttäytymisestänne presidentinvaalissa ei muuta mitenkään minun kokemustani kirjoituksenne näkökulmasta. Sen lisäksi äänestyssalaisuuden vuoksi emme saa koskaan tietää, ketä oikeasti äänestitte.

Ette edellä olevassa vastauksessanne ottaneet lainkaan kantaa siihen, että olette Kuopion piispanvaalissa äänestysoikeudella ja yhden ehdokkaan, Miikka Ruokasen kannatusryhmässä. Kirjoituksenne julkaisuajankohta hetkeä ennen piispanvaalia Kanava-lehdessä oli ajoitettu mielenkiintoisesti.
  • 8 / 9
  • v ronski
  • 12.2.2012 19:56
smo: Etkö tiedä, että aviopuoliso kuuluu eri perintöveroluokkaan kuin sisko tai veli (tai serkku)? Miksi siskosten ei pitäisi saada upgreidausoikeutta, jos kerran serkukset sellaisen saavat? Seuraako tuollainen kanta jostakin liberaalista arvomaailmasta tai tasa-arvoisuuden periaatteesta? On vaikea käsittää, ellet kerro.
Tottahan minä sen tiedän. Ja tarkistin vielä asian silloin kun varmistin, ettei serkku ole erityisesti kohdeltujen joukossa perintöasiassa.

Sisarussuhdehan on jo itsessään niin merkittävä sidos kahden ihmisen välillä, ettei voi puhua upgreidauksesta, jos vaihtoehdoksi otetaan parisuhde. Toki sisarussuhteenkin pitäisi kuulua 1. perintöveroluokkaan.

Kerropa, v ronski, kuinka kauas sinusta pitää seikkailla sukupuun oksilla, että toista ihmistä ei kuulu laskea erityisellä tavalla sukulaiseksi? Ja miksi mielestäsi niin?

Kommenttia muokattu: 12.02.2012 klo 22:13