Hyvää itsenäisyyspäivää! (juttukommentit)

Hear, Hear, SMO.

Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää myös minulta (välillä vähän kärkevältä kirjoittajalta) kaikille Ranneliikkeen lukijoille ja ennen kaikkea tekstin ja uutisten tuottajille.

Petri Ålander, majuri evp.

(tässä yhteydessä katson sotilasarvon käytön korrektiksi ;-D)
  • 2 / 4
  • Hannu, Tre
  • 6.12.2011 2:45
Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille!

Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Tampereella, ja illalla on vuorossa kaupungin oma juhla ilotulituksineen.
Puolustusvoimilla on aamupäivällä kalustoesittely ja sen jälkeen klo 12 paraati, johon osallistuu 1100 sotilasta ja 60 ajoneuvoa panssarivaunut mukaan lukien. Hornet-hävittäjät ja sotilashelikopterit tekevät ylilennon.

http://yle.fi/alueet/tampere/2011/12/itsenaisyytta_juhlitaan_nayttavasti_tampereella_-_panssarit_vyoryvat_kaduille_3080960.html

Tammerkoski on saanut uuden valaistuksen Suomen väreissä:

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194708763033/artikkeli/suomen+vareissa+tammerkoski+sai+uuden+valaistuksen.html

Kyllähän Suomi hyvä maa on, ja vielä parempi, kun saadaan kaikki kansalaisoikeudet. Sitä ennen kriittiset äänenpainot eivät lopu täältäkään. Haluan ainakin toivoa, että nyt alkanut Suomen 95. vuosi toisi mukanaan tasa-arvon.
Hannu Kaski
  • 3 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 6.12.2011 10:40
SMO:n hienon itsenäisyyspäivän kirjoituksen jatkeeksi sopii katsoa A-studion Timo Harakan Itsenäisyyspäivän puhe, jonka keskeisenä sanomana on, että itsenäisyys ei ole seisova pöytä, josta jokin taho voisi omia itselleen ja määritellä mikä on oikeaa suomalaisuutta. Me emme nykypäivänä tässä maailmassa ole täysin itsenäisiä. Maailmassa on Hakkaraisen määritelmän mukaan vain yksi täysin itsenäinen valtio. Se on Pohjois-Korea.

Kansanedustaja Pentti Oinosta Harakka sivaltaa oikein kunnolla. Harakan mielestä on syvästi halveksittavaa, että Oinonen on itsenäisyyden asialla ryhtynyt ratsastamaan sotaveteraaneilla.

Videoklippi alkaa kohdasta 0:24:14
http://areena.yle.fi/video/1323114919765

Tyytyväisyyttä tuntien huomasin, ettei Hakkaraisen itsenäisyyden päivän puheessa homoista puhuta suoraan sanallakaan.
  • 4 / 4
  • Ossi Halme
  • 6.12.2011 18:13
Itseensä ja menneisyyteen käpertyjien on hyvä muistaa, että ennen kaikki ei ollut paremmin. Maailma johon käpertyjät kaipaavat on Suomi, jota ei välttämättä ollut koskaan konkreettisesti olemassa. Mutta silloinkin haaveiltiin turvallisesta Pohjolan lintukodosta ja valoisasta tulevaisuudesta. Sellaista kannattaakin tavoitella. Pelottelulla ja dystopian maalailulla rapautetaan sitä, mitä on rakennettu ja puolustettu 94 vuotta itsenäisenä ja sitä ennen kansakuntana.

Kaikkeen tulevaan emme pysty vaikuttamaan, mutta aika moneen asiaan voimme. Yritetään tehdä paremmaksi se mitä voidaan ja hyväksyä asiat, joille emme mahda mitään. Ennen kaikkea yritetään oppia erottamaan nuo asiat toisistaan.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja valoisaa tulevaisuutta kaikille.