Netissä kampanja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • smo
  • smo
  • 15.11.2011 14:26
Minä näen tuon kampanjan myös erinomaisena infopakettina siitä, mistä tässä koko asiassa on kyse.
  • 2 / 4
  • Poris
  • 15.11.2011 16:26
...siitä, ettei leimaudu homoksi?
Minulta on jäänyt erinomainen infopaketti tästä aiheesta näkemättä.
Netissä on blogi, jonka mukaan feminismin tahattomana seurauksena heteroiden parisuhdekuvio taantui kivikaudelle (pronssikaudelle, oikeammin). Alfamiehet saavat ja naiset joutuvat pornoilemaan heitä miellyttääkseen. Keski-ikäiset naiset, rumat naiset, b-luokan miehet joutuvat ikuiseen pakkoselibaattiin. Seksuaalista turhautumista ei voi vähätellä. Avioliitto on kuitenkin paras tapa saada seksiä. Ehkä elämme seksittömämpää kautta kuin viktoriaanisella ajalla.
Tällainen seksuaalinen epätasa-arvo on symboli sille, kuinka kaikki muukin on epätasa-arvoista.

On turha piiskata kuollutta hevosta. Voi olla vaikka mitä liittoja, mutta se ei muuta asiaa niiden muiden kannalta miksikään. Ja liitossakin on salarakkaita. Se johtuu siitä, että kirkko on vitsi, kristinusko on vitsi - ja ollut aina, mutta nyt ihmiset ovat avoimesti sitä mieltä. Usko on romahtanut ihan kaikkeen ja kyynisyys vallitsee. Mitään ei ole tullut tilalle, pelkästään näitä vanhoja fasismeja.

Tähän kuvioon pitäisi löytää ratkaisu.
  • 3 / 4
  • HarmonyS
  • 15.11.2011 23:00
Kävin lähettämässä! Hyvä juttu tää ja toivotaan, että tuottaa tulosta.
  • 4 / 4
  • Hannu, Tre
  • 15.11.2011 23:53
Lainsäädännöllähän on ratkaiseva merkitys yleiseen asenneilmapiiriin ja erityisesti suhtautumisessa halveksittuihin vähemmistöihin. Lainsäädännön avulla toteutettu seksuaalivähemmistöjen oikeuksien parantaminen on johtanut erityisesti homojen, lesbojen ja biseksuaalien normaalistamiseen eli kun olemme saaneet lähes kaikki oikeudet, meitä on alettu pitää niin sanottuina tavallisina ihmisinä.

Meillä on tietenkin ollut onnea, että Suomen lainsäätäjistä tarpeeksi suuri osa on ymmärtänyt lainsäädännön myönteisen vaikutuksen asenneilmastoon, ja sillä tavoin edesauttanut homojen ja lesbojen ihmisarvon kunnioituksen lisääntymistä. Lainmuutokset ovat myös antaneet meille mahdollisuuden toimia omia oikeuksiemme puolesta, mikä on ollut ensiarvoisen tärkeää.

Tästä ei oikeastaan tarvitse sen enempää sanoa. Muina esimerkkeinä voidaan toki mainita lainsäädännön myönteinen vaikutus suhtautumisessa vaikkapa naisten ja mustaihoisten ihmisoikeuksiin. Afrikassa taas homovastainen lainsäädäntö ja homojen kriminalisoiminen on muuttanut yleisen ilmapiirin homovihamieliseksi, ja tämä suuntaus valitettavasti jatkuu. Botswana ei tyytynyt pelkästään homojen kriminalisointiin, vaan muutti tänä vuonna rikoslakiaan niin, että lesboudesta joutuu 6 vuodeksi vankilaan.

Emerituspiispa Huovisen puheet eivät ehkä sittenkään kertoneet sitä, mitä aiemmin väitin. Huovinenhan väheksyi lainsäädännön merkitystä. Ilmeisesti hän tiesi tasa-arvoisen lainsäädännön nostavan homojen ja lesbojen yhteiskunnallista statusta, eikä sen vuoksi halua lakia muutettavan.

---
Tasa-arvoista lainsäädäntöä käsiteltäessä esiintyy usein melko itsekästä ja ennakkoluuloista suhtautumista. Jotkut eivät sallisi homo- ja lesbopareille adoptio-oikeuksia, vaikka heillä ei ole mitään järjellisiä perusteita. Sitten on niitä, valitettavasti myös homoja, jotka suhtautuvat välinpitämättömän itsekkäästi perusoikeuksiin eli ”asia ei koske minua, en ole menossa naimisiin, en ole adoptoimassa” jne. Sama kuin sanoisi, että naisten oikeudet eivät koske minua enkä niistä välitä, koska olen mies.
En osaa sanoa, onko itsekkäiden ja välinpitämättömien määrä lisääntynyt vai haluavatko he vain tuoda suhtautumisensa julki kaikkialla. Toivotaan että pystyvät hillitsemään itsensä eivätkä sekaannu asioihin, jos ne kerran eivät heitä koske.
---
Nyt on siis vielä yksi lainmuutos hyväksymättä, jonka läpimenoon me kaikki voimme vaikuttaa. Avioliittohan tarkoittaa avointa ja julkista liittoa. Se on lakisääteinen sopimus kuten mikä muu sopimus tahansa, ja myös samaa sukupuolta olevilla pareilla tulee olla oikeus solmia kyseinen sopimus. Mitään erillisiä parisuhdelakeja tai eri lakeja johonkin uskontokuntaan kuuluville ei tietenkään tarvita. Tasa-arvoinen avioliittolaki riittää. Näin on tehty muuallakin. Ruotsi, Norja ja Islanti mielellään neuvovat, jos on epäselvyyksiä.

New Yorkin osavaltion tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymiseen vaikutti suurelta osin yksittäisten kansalaisten aktiivinen toiminta. Nyt on varmaankin meidän vuoromme toimia.