Jälkikommentteja Budapestista (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 20.6.2011 19:43
Unkarin sisäpoliitttisesta näkökulmasta itävaltalaisten opiskelijoiden pidättäminen on aika hurjaa luettavaa. Kun itävaltalaiset olivat palaamassa bussilleen, heidän kimppuunsa hyökkäsi joukko vastamielenosoittajia, joilla oli pahanhajuisia sumuttimia. Joillakin oli päällään ultraoikeistolaisen järjestön HVIMin t-paidat ((HVIM, nuorisoliike 64, Hatvannégy Vármegye Ifújsági Mozgalom). Kohta paikalle saapui Jobbik-puolueen kansanedustaja Gyula György Zagyva. Poliisi käytti todistajina kahta vastamielenosoittajien naishenkilöä ja heille riensi apuun asianajaja Andrea Borbély, joka tunnetaan siitä, että hän on mukana Jobbik-puolueen oikeusapupalvelussa. Aina kun Jobbikin jäsen joutuu vaikeuksiin, asianajaja tulee paikalle.

Kansanedustaja Gyula György Zagyva on kunniajäsenenä HVIM:ssä. HVIM kutsui kannattajiaan Oktogon-aukiolle vastamielenosoitukseen ja hän itsekin oli siellä. Äärioikeiston mielenosoittajilla oli plakaatteja, joissa he suosittelivat homoille hoitokeinoksi hirttämistä. Julisteen takapuolella lukee: Näin käsitellään homoja. Oletko saanut tarpeeksesi demokratiasta? Opiskele mitä Szalasi on sanonut.
(Szalasi oli tunnettu unkarilainen natsi, hänestä on lyhyt maininta wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Nuoliristi-puolue ).

Viranomaiset eivät ole ryhtyneet mihinkään toimenpiteisiin tämän julisteen vuoksi. Niitä oli runsaasti Oktogon-aukiolla.

Tästä kuvasarjasta ilmenee, että natseja oli paljon liikkeellä
http://s200.photobucket.com/albums/aa309/petewsh61/Anti-Gay%20Pride%20March%20Protesters/?action=view¤t=DSC_0001.jpg#!oZZ1QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs200.photobucket.com%2Falbums%2Faa309%2Fpetewsh61%2FAnti-Gay%2520Pride%2520March%2520Protesters%2F%3Faction%3Dview%26current%3DDSC_0001.jpg

Jobbikin kansanedustaja Zagyva on ennenkin herättänyt huomiota ääripuheillaan ja vähemmistövastaisuudellaan. Vuonna 2009 hän sai kiellon astua Serbian maaperälle., kun hän Vojvodinassa kävi kiihottamassa siellä asuvia unkarilaisia nousemaan serbejä vastaan. Vuonna 2010 hän uhkaili lehtimiehiä. Itävaltalainen journalisti Gregor Mayer kertoo tapahtumasta facebook-sivullaan.

Jobbikilla on nyt uusi taktiikka, joka on alkanut toimia. Kaikissa mahdollisissa tilanteissa syyllinen-uhri -asetelma käännetään toisinpäin. Väitetään, että uhri onkin syyllinen ja äärioikeistolainen hyökkääjä on uhri. Saa nähdä, miten se taktiikka leviää Suomeen.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 21.6.2011 5:44
Budapestin saksankielinen nettilehti Pester LLoyd on asenteiltaan liberaali, mutta se on suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. Samoin tärkein liberaalilehti Népszabadság alkaa olla hätää kärsimässä. Hallitus yrittää parhaillaan sulkea ainoan liberaaliopposition radioaseman, puheradion "Klubradio". Jos nämä kolme kaatuvat, maassa ei ole muita kuin hallituksen, valtapuolue Fideszin ja Jobbikin tiedotusvälineitä.

Pester LLoydin kuvia Budapestin Pridestä:

http://www.pesterlloyd.net/2011_25/25gaypride/25gaypride.html