Dosentti Markku Myllykangas: Hoitajajärjestöt puoskaroinnin pauloissa (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • decoctor Sokal
  • 4.6.2011 8:52
Myllykangas: "Milloin Valvira puuttuu tosissaan hoitajien ja lääkäriasemien uskomushoitopuoskarointeihin?"
- Hyvä kysymys, Myllykankaalta. Kummallista että (Teo) Valvira eivät ole puuttuneet mm. eheytysterapeutti-terveysammattilaisten mainontaan ja roolileikkeihin - välillä terveysammattilaisena, välillä uskomushoitajana. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtelusta terveydenhuollossa ei taida myöskään ole mitään ohjeistusta. Tässä asiassa pitää nostaa hattua Lääkäriliitolle ja Duodecimille ja ihmetellä Tehyn, Kätilöliiton ja Sairaanhoitajaliiton asenteita...
  • 2 / 6
  • Tero Kankaanperä
  • 4.6.2011 10:18
Jos sinulla on tunnukset johonkin Coronarian portaaliin (siis myös esim. Farmasiaportaali) lue koko blogi, siinä on paljon enemmän kuin tässä referoidaan.

Minun kokemukseni on, että Valviran kaltaiset virastot toimivat täsmälleen lain antamissa puitteissa ja ovat niin rahoitettuja, että niillä on varaa olla lähinnä passiivisia. Kaikki tapahtuu yhteydenottojen perusteella eikä mitään yhtään tulkinnanvaraista tehdä. Tämä on varsin hyväkin lähtökohta valvontaviranomaiselle, sillä onhan kyse myös ammatinharjoittajan elannosta ja oikeusturvasta.

Kysymys on siitä, ettei nykylainsäädäntömme anna keinoja siivota villejä uskomushoitajia pois terveydenhuollosta ja sen liepeiltä. Tarvittaisiin kipeästi se puoskarilaki, mutta edellinen hallitus ei saanut sitä aikaiseksi: liikaa hoitojen kannattajia Arkadianmäellä. Muistitko sinä kysyä kansanedustajaehdokkaasi kantaa näihin puoskarointeihin?
  • 3 / 6
  • Anonyymi
  • 4.6.2011 10:51
Lääkäriliitto asialinjalla, myös hlbt-uskomuspuoskarointien kanssa; Tehy ja Sairaanhoitajaliitto venkoilevat eheytys- ja reiki-yrittäjiensä roolienvaihtojen kanssa. Duodecim torjuu homofobian; Suomen suurin naisten viihdelehti Tehy-lehti julkaisee psykohömppää. Lääkäriliiton Pälve veti syksyllä selvää hajurakoa lääkäri Räsäsen homouskomuksiin, mutta vielä keväällä Sairaanhoitajaliiton Merasto HeSarissa vähätteli, mitätöi ja epäili sateenkaariyhteisöjen ja terveyssosiologin "tarkoitusperiä". Ettei vaan olisi salaliitto, hui sentään!?

Tero Kankaanperä: >"Jos sinulla on tunnukset johonkin Coronarian portaaliin (siis myös esim. Farmasiaportaali) lue koko blogi, siinä on paljon enemmän kuin tässä referoidaan."

KIITOS vinkistä. Siinä oli paljon muutakin asiaa. Myllykangas ihan syystäki irvaili, miten Kätiöliiton sivuilla suositellaan synnyttäjän viemistä sellaiseen "tietoisuudentilaan", jossa haluttaisi seksiä (!) - luukammalla selän "energiaratoja" nuljuttamalla...

Tero Kankaanperä: >"Muistitko sinä kysyä kansanedustajaehdokkaasi kantaa näihin puoskarointeihin?"

EN muistanut. Olisi pitänyt kysyä. Myös uskonnon nimissä ja lahkoterapioissa tehdyistä puoskaroinneista olisi pitänyt kysyä.
  • 4 / 6
  • Anonyymi (jatkoa)
  • 4.6.2011 11:18
Täällä noita vaihtoehtoparannuksia, luontaistuotekauppaa ja sielunterapoimisia yhä tarjotaan Sairaanhoitajaliiton virallisilla sivuilla (ks. "erilaiset terapiat"). Sairaanhoitajan yms. titteleitä esitellään edelleen "terapiahoitajien" listoilla. Suomen Sielunterapiahoitajat ry:n puhis on näemmä myös kätilö.
http://www.sairaanhoitajaliitto.fi/sairaanhoitajaliitto/liity_jaseneksi/yrittajajasenet/yritykset/
http://www.accfinland.org/?id=7

"...synnyttäjän mielentilan tulisi olla sellainen, jossa voisi ajatella harrastavansa seksiäkin" ja lääkeinfuusio voidaan korvata "guashalla"
http://www.suomenkatiloliitto.fi/static/Oksitosiini.pdf
  • 5 / 6
  • perusH
  • 4.6.2011 12:01
Terapiahoitajien vastaanotoilla ja lääkäriasemilla pyörii oikeata rahhaa. Eheyttävätkin hoiturit kai pyysi rahaa avuntarvitsijalta. Uskaaltaako VALVIRA vaikeuttaa tätä liiketoimintaa? Laki tarpeen. Hoitsujärjestöjen pitäisi julkisesti sanoutua irti hlbti-ihmisten syrjinnästä ja jäsenten höpöhöpölääkinnöistä. Luontaistuote- ja parannuspisneksen oman kyselyn mukaan huuhaamyönteisimpiä ovat perussuomalaiset. (Ja kielteisimpiä KD:n ohella hlbti-ihmisiin ja sukupuolineutraaliin avioliittoon). "Perussuomalaiset kannanedustajat suhtautuvat luontaishoitoihin ylivoimaisesti myönteisemmin, kuin muiden puolueiden kansanedustajat. Perussuomalaisista 25 % on valmiit ottamaan luontaishoidot...hallitusohjelmaan sekä sallimaan terveystuotteet osaksi virallista terveysohjelmaa...Luontaishoitojen käyttäjiä onkin siirtynyt sankoin joukoin Perussuomalaisten kannattajiksi." Haitat, psykopuoskaroinnit ja kuluttajahuijaukset lafkat tietysti unohti kysymyksissään kansanedustajaehdokkaille.
http://www.luontaisterveys.info/tiedotteet.htm

Vuoden psykologi 2001 Veltto Virtanen (perusS) on myös tormakasti vastustanut sukupuolineutraalia avioliittoa, puoskaroinnin rajoittamista ja ns. "lesbologiikkaa liikenteessä".

http://veltto.blogspot.com/2009_01_01_archive.html
http://www.velttovirtanen.net/ > Jutut 2008 > "Lesbologiikkaa"
Voihan jyrkkiä asenteita HLBT-populaa kohtaan tunteva sair.hoitaja/lääk. tehdä monenlaista kiusaa. Voimaan astuvan tussarilainsäädännön mukaan sair.hoitajalla/lääk. on oikeus / velvollisuus ilmoittaa potilaansa poliisille, jos epäilee tämän potilaan olevan pipi päästään. Nyt sateenkaarenväriseltä huntersilta saattaa sorsastus jäädä syksyllä väliin, jos menee tapaamaan hyvinkin ennakkoluuloista hoitajaa.