Perustuslaki on joka maassa olennainen instrumentti. Sitä ei kuulu muutella yhden puolueen, yhden hallituksen tai edes yhden parlamentin toimikauden vuoksi. Vielä vähemmän sitä kuuluu viilata yksittäisten henkilöiden vuoksi.
Hyvä perustuslaki on kestävä. Suomen itsenäistyessä edellinen perustuslaki on hallitusmuoto 1700-luvulta. Vuosituhannen vaihteessa muokattiin perustuslakia ja nyt sitä ollaan avaamassa vain vuosikymmenen jälkeen. Jos perustuslaissa ei ole mitään suurta, olennaista vikaa korjattavaksi, niin sitä ei kuulu veivata parin eduskunnan välein. Ei Unkarissa, ei Suomessa.
Vielä kummallisempaa on uskonnon niittaaminen perustuslakiin. Yhdysvalloissa on vaikea ajatella presidenttiä muusta uskontokunnasta kuin kristityistä ja maan mottokin on "In God We Trust", mutta varmuuden vuoksi maan perustajat irrottivat uskonnon ja valtion toisistaan. Church of England on hyvä esimerkki leppoisasta valtion ja kirkon symbolisesta siteestä, mutta yleensä "virallisten uskontojen" luominen tuppaa olemaan ongelmallista.
Valtiollinen tiedonvalvontaelin on jo sen verran totalitaristinen heitto, että sitä ei kuulu pitää länsimaissa edes vitsinä.