Havaijin parisuhdelaki on hyväksytty kuvernöörin allekirjoituksella (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • qwerty
  • 1.2.2011 5:08
"Erityistä senaatin äänestyksessä oli se, että lakiehdotuksen hylkäämistä kannatti yksi republikaani, mutta viisi demokraattia."

Huomatkaa, että Havaijin edustajainhuoneen jäsenistä 84% (43) ovat demokraatteja, 16% (8) republikaaneja.

Senaatissa luvut ovat 94% (24) ja 6% (1).
  • 2 / 2
  • Hannu, Tre
  • 16.2.2011 1:41
Uusimman tiedon mukaan Havaijin senaatti äänestää tänään keskiviikkona parisuhdelaista. Se halusi nimittäin vielä lisätä lakiehdotukseen, että homo- ja lesboparit saavat tehdä yhteisen veroilmoituksen ja mahdolliset avioerot ratkaisee perheoikeusistuin samoin kuin heteropareilla. Toivottavasti senaatin äänestys sujuu ongelmitta ja vuosikymmeniä jatkunut vääntö päättyy.

Viime vuoden ongelma oli seuraavanlainen: kansa kannatti, senaatti ja edustajainhuone hyväksyivät parisuhdelain, mutta Havaijin kuvernööri Linda Lingle ei kuitenkaan suostunut allekirjoittamaan lakia. Hän oli hieman yksinkertainen, mutta sitäkin homofobisempi tyypillinen republikaani, ja perusti päätöksensä äärijuutalaisten ja äärikatolisten johtajien mielipiteisiin. Linglen henkistä tasoa tai sen puuttumista kuvaa hyvin radiopuhe, jossa hän ilmoitti parisuhdelain johtavan insestiin eli sukurutsaukseen.

Meillä on hyvät mahdollisuudet tässä maassa päästä Linglen, Liettuan ja Unkarin tasolle. Mikäli tarpeeksi monet äänestävät ns. perussuomalaisia ja muiden puolueiden homovastaisia ehdokkaita, meillä on mahdollisuus saada kulttuuriministeri, joka ei osaa kirjoittaa tavallisimpia sanoja tai pääministeri, joka tasa-arvo- ja ihmisoikeuskysymyksissä tukeutuu paavin neuvoihin.