Maailmalla valitellaan ugandalaisen Katon kuolemaa (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Anonyymi
  • 27.1.2011 16:35
Aamupäivällä yksikään Kampalan englanninkielisistä lehdistä ei sanallakaan kirjoittanut Katon murhasta. Nyt uutinen on jo etusivun juttuna. Kansainvälinen tyrmistys ilmeisesti puree.
  • 2 / 4
  • Hannu, Tre
  • 28.1.2011 3:13
Homovihan uhri - yksi monista.

Amerikkalaishomot ja -lesbot ovat raivoissaan, sillä he tietävät, että kongressin republikaaniedustajien evankelistatuttavia ja tulevan presidenttiehdokkaan paras kaveri ovat sekä USA:ssa että Ugandassa lietsoneet homovihaa. Monet vaativat perusteellista tutkintaa, ja jotkut haluaisivat vetää homovihaa lietsovat kongressiedustajat oikeuteen.

Se että ihmisoikeusaktivistin murha, jonka pohjalla oli homoviha, on herättänyt niinkin suurta huomiota, ja että se on tuomittu ankarasti länsimaissa ja erityisesti niiden hallituksissa, osoittaa sen, että meidän ihmisoikeuksiamme edes jossain kunnioitetaan. -Ilmeisesti vasta pahoinpitelyt, murhat, hirtto- ja kivitystuomiot herättävät poliitikot, ja niistäkin vain fiksuimmat, surullista.

Yhdysvaltain ulkoministeri Clinton ja presidentti Obama tuomitsevat David Katon murhan selvin sanoin ja vaativat puuttumaan voimakkaammin syrjintään ja homovihaan. Molempien lausunnot kokonaisuudessaan tässä artikkelissa:

http://advocate.com/News/Daily_News/2011/01/27/Clinton_Condemns_Uganda_Murder/

The Times of Indian artikkeli:

http://timesofindia.indiatimes.com/world/rest-of-world/Ugandan-gay-activist-beaten-to-death-after-threats-/articleshow/7375145.cms