Uusi Luther-säätiön piispa taistelee homoutta vastaan (juttukommentit)

> Luther-säätiöllä on tilat lähellä homobaareja osoitteessa Annankatu 7.

Pistäytyvätkö Luther-säätiön papit töistä tullessaan niissä?
Osa varmaan salaa katsoo etäämmältä ja haluaisi mennä kemuihin mukaan.
  • 4 / 10
  • Tero Kankaanperä
  • 20.3.2010 21:10
Uskovaisuus tässä mitassa on kehityksellinen cul-de-sac: kyllä ne kuolee omaan tyhmyyteensä geenivarantoa saastuttamasta...
Hajoamista on tapahtunut jo aikaisemminkin. Äkkivääräksi pikkuhiljaa profiloitineesta naispappeutta vastustavasta evankelisen liikkeen Suomen luterilaisesta evankeliumiyhdistyksestä (SLEY) on jo irtaantunut osa omaksi naispappeutta kannattavaksi yhdistyksekseen.

Hyvä näin. Tosin homoasiat eivät ole tainneet olla suuremmin agendalla ainakaan vielä.
  • 6 / 10
  • Torontosta
  • 21.3.2010 1:33
Mita kirkolla, uskonnolla on tekemista kansalaisten elamaan. Kirkko, oli se romancatholic,creekorthodocks, bestryberian, lutheran,muslim, jehova,,, tai mika hyvaan. Ne on bisneksia. Verotetaanko siella kirkkojen maa veroa missa ne on? Entas muita veroja,mita hyvaan ovatkin siella. Taalla maa missa kirkot ovat on ilmaisia KAIKISTA veroista. ( propery tax, etc.)
Kyllä tämä piispan valinta on sellainen kivi kirkkolaitoksen kengässä, joka ilman muuta on suuri asken jakaantumisen tiellä. Muista aiemmista toisinajattelijoista poiketen nämä nimittäin toimivat muodollisesti Suomen ev.lutin sisällä. Luther-säätiö on ev.lut. kirkon jumalanpalvelusyhteisö. Mikä firma sallisi jonkin sisällään olevan klikin ruveta itsenäisesti nimittämään koko organisaation johdon suhteen oppositiossa olevia johtaviin tehtäviin ja vielä tunnustaisi näiden aseman?
  • 9 / 10
  • Homo 2010
  • 21.3.2010 10:33
Minusta tämä ko piispan heittämät kommentit ovat niin loukkaavia, että niistä pitäisi tehdä valitus jonnekin ja jopa rikosilmoitus. Homous ei ole sen enempää vamma kuin romaanien vähempiälyisyys, josta joskus joku sivistymätön on aikoinaan kertonut mielipiteitään. Jos tämän romaniväitteen joku nykyisin sanoisi ääneen, tulisi siitä todella iso ryöpytys. Mielestäni meidän homojen on myös puolustettava omaa kunniaamme moiselta takapajuisuudelta ja "kieroutuneisuudelta".
Tätä auringonlaskun liikettä hyvin kuvaava on mielestäni tämän 76-vuotiaan piispan toteamus Helsingin Sanomien mukaan: "Työmme laajenisi nopeamminkin, mutta meillä on puute nuorista papeista".

Ehkä heidän kannattaisi ryhtyä ponnekkaasti kannattamaan sukupuolenkorjauksia naisesta mieheksi. Toisaalta, kun he epäilemättä pian pääsevät vapaaksi "yhteiskunnan peiliksi muuntuneesta" evankelisluterilaisesta kirkosta, he voivat perustaa oman kirjeopiston pappien pikakoulutusohjelmaa varten.