Oliko kuolemanprikaateissa homoja? (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Ecce homo
  • 18.1.2010 14:55
Alansan ehdoton klassikko, jossa harrastetaan SS-seksiä kaikkialla. Sanovat sen olleen tekijänsäö mielikuvitusta mutta onkohan näin?

Divareissa aika kallis kirja.

Lappi-Seppälä Sakari Haudat Dnjeprin varrella. SS-miehen päiväkirjan lehtiä
Kirjapaino Aa, 1945, 223 s.

Lappi-Seppälä oli "divisioonan mies" eli ensimäisessä erässä Saksaan lähtenyt.

http://www.geocities.com/Pentagon/Quarters/2130/wikings.htm


http://www.geocities.com/Pentagon/Quarters/2130/

Lappi-Seppälä: Haudat Dnjeprin varrella

Sivulla 42:

"Meitä vastassa olivat SS-Standartenführer Weckerle. SS-HauptSturmführes Schade ja joukko muita upseereita, joiden joukossa mm. SS-Obersturmführer, kreivi von Schalburg, joka on kaikille tanskalaisille tuttu niistä palveluksista, joita hän isänmaalleen on >>schalburgtaasheina>> suorittanut. Eversti Weckerle piti juhlallisen puheen, jossa meidät lausuttiin tervetulleiksi Saksan valiojoukkoihin ja ilmoitettiin, että tulisimme kuulumaan Wiking-Divisioonan Westland -rykmenttiin."

Ai niin niistä homoeroottisista kohtauksista tietenkin:

s. 54 kerrotaan ryhmänjohtajasta, saksalaisesta SS-Unterscharführer Sprigeristä, joka osoitti kaikkia ryhmäänsä kuuluvia kohtaan suurta mielenkiintoa ja huomaavaisuutta...

s.55 "Hän suosi suuresti nuoria apulaiskouluttajia, joita kohtaan hän ei koskaan korottanut ääntään, tekivätpä nämä sitten virheitä kuinka paljon tahansa. Springer oli mukiinmenevä mies, mikäli ei hän päässyt liian lähelle. Iltaisin oli hän hyvin mielellään suihkuhuoneessa katsomassa, kuinka apukouluttajat peseytyivät, ja usein päivällä meidän puhdistaessa kiväärejämme hän kisaili tupamme nurkkauksessa vuoteensa lähistöllä nuorten saksalaisten korpraalien kanssa, syleillen heitä joskus isällisesssä rakkaudessaan niin, että pahaa teki. Tuntuipa joskus siltä kuin hänen nurkkauksessaan olisivat yötkin olleet rakkaudesta levottomia."


Sivulla 120:

"Etsinnän tuloksena löytyikin Springer neljän hollantilaisen ja saksalaisen seurasta. He olivat murtautuneet erääseen paremmanpuoleiseen koskemattomaan asuntoon ja vilvoittelivat aivan alastomina eräässä huoneessa, minkä ilmapiirillä ja voimakkailla parfyymeilla näytti olleen varsin erotisoiva vaikutus heidän auringonruskettamiin vartaloihinsa. Joukkueenjohtajamme määräyksestä pukivat miehet vaatteet ylleen ja lähtivät heti silloisen komppanianpäällikkömme, SS-Obersturmführer Brennerin luo tekemään selkoa välikohtauksesta. Tämä selonteko päättyi Springerin ja komppanianpäällikkömme väliseen intiimiin rakkaussuhteeseen, joka kesti aina Brennerin kaatumiseen saakka. Miehet saivat tosin rangaistusmääräyksen, mutta sitä ei koskaan panty täytäntöön."
  • 2 / 3
  • vaeltaja2006
  • 19.1.2010 11:21
Kiinnostava kuulla näistä suomalaisen SS-miehen muistelmista. Oliko niitä homokuvauksia enemmänkin vai vain nämä pari kohtaa? Jokaisessa sotilasyksikössä oli homoja mukana, mutta on mahdollista, että SS-joukoissa siitä ei yhtä helposti rangaistu kuin esim. varsinaisessa armeijassa eli Wehrmachtissa. Mutta se on hyvin epätodennäköistä, että SS-joukkoihin olisi erityisesti kerääntynyt homoja.

****

Tänään oli radion ajankohtaisohjelmassa katsaus suomalaisten uusnatsien järjestäytymisestä. 1990-luvun lopulla Helsingin Kontulassa liikkui uusnatsihenkisiä ryhmiä, jotka kävivät hakkaamassa maahanmuuttajia. Niitä etsiskeltiin ja tunnetuin on jalkapallo-ottelu, jossa aseina käytettiin pesäpallomailoja. Myös Joensuu oli hyvin kuuluisa uusnatseistaan. Siellä vietettiin 1990-luvun lopulla marraskuisella torilla "kristalliöitä". Radio-ohjelman mukaan nämä jengit ovat hajonneet. Entiset uusnatsit viettävät tavallista elämää. Jotkut ovat kuolleet, jotkut vankilassa. Jengejä ei enää ole. Ruotsista on yritetty hakea uutta voimaa ja esimerkkiä, mutta se ei ole lähtenyt käyntiiin.

Uusnatsit eivät ilmeisesti ole osoittaneet erityistä vihaa seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Yksittäiset "esitaistelijat" ovat ilmaisseet mielipiteitään, kuten esim. pride-marssin aikana 2008 yksi nahkatukka Stockmannia vastapäätä.

Saksassa asiasta on puhuttu enemmän. Viime vuonna ilmestyi kirja homonatseista ja vuodelta 2005 on aiheesta tehty elokuva. Myös NDR, Pohjois-Saksan yleisradio teki aiheesta dokumentin. Niissä kysytään: onko homoliikkeen sisälle pesiytynyt laajasti uusnatseja. Uusnatsien jengeissä tunnetusti liikkuu varsin vähän naisia. Uusnatsien diskotkin ovat kummallisia leikkitappelutilanteita. Ks. http://www.youtube.com/watch?v=jgs3MCl2E4k

Radion ajankohtaisjuttu uusnatseista Suomessa (26.1.2010 saakka)
http://areena.yle.fi/audio/690809
  • 3 / 3
  • Public eye
  • 19.1.2010 13:38
Helsingin Sanomien tammikuun kuukausiliitteessä on laaja kirjoitus Venäjän uusnatseista ja toisaalta antifasistien toiminnasta.
Tuossa kirjoituksessa kiinnitti huomioni myös kuvaus juurin uusnatsien leikkitappeluista tanssin varjolla illanviettotilanteessa. Fyysinen kontakti samaa sukupuolta olevaan kumppaniin tuntuu olevan tärkeää, mutta se täytyy naamioida mahdollisimman "epähomomaiseen" muotoon.