Mustalaiset äärijoukkojen kohteena (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Krister
  • 24.9.2008 12:56
Hyvää Unkarin tilanteessa on kuitenkin se, että poliisi ja oikeuslaitos yrittävät toimia tehokkaasti ääriliikkeitä vastaan. Joissain maissa, kuten Moldovassa, poliisi on vain katsonut sivusta kun ääriryhmät ovat pahoinpidelleet mm. pride-kulkueisiin osallistuvia tai viranomaiset ovat kieltäneet ja estäneet mielenosoitukset. Vielä useammissa maissa hlbti väki tai muut vähemmistöt eivät edes yritä järjestää mielenosoituksia syrjintää vastaan, koska pelkäävät aiheellisesti oman turvallisuutensa puolesta.
  • 2 / 4
  • vaeltaja2006
  • 16.12.2008 22:57
Unkarin kaartin taustayhdistys hajoitettiin


Budapestissa alin oikeusaste on käsitellyt jo puoli vuotta Unkarin kaartin kohtaloa. Pitäisikö koko kaarti oikeuden päätöksellä lopettaa. Tänään tuli päätös: kaartin taustalla oleva järjestö hajoitetaan. Järjestö perustettiin pari vuotta sitten ja se kutsuu itseään "perinne- ja kulttuurijärjestöksi". Perinteistä on ollut se, että kaartissa on malliksi otettu Unkarin suuruuden ajat. Nuoret miehet ovat vannoneet suurissa massatilaisuuksissa uskollisuutensa isänmaalleen, ja sen jälkeen he voivat kulkea Unkarin kaartin univormuissa. Kulttuuria on ollut se, että romanivähemmistöä on jahdattu monin tavoin. Romanien asuttamien kylien läpi on marssittu univormuissa ja sotilasmuodostelmissa. Tarkoituksena on ollut vähemmistön pelottelu. Toisena kohteena ovat olleet juutalaiset. Ja kolmantena homot.

Vaikka taustayhdistys hajoitetaan, puolisotilaalliset yksiköt todennäköisesti jatkavat pelottelutyötään. Viranomaisille tällaiset demokratian ulkopuoliset sotilasvoimat ovat hankalia. Pari kuukautta sitten lähellä Budapestia pienessä kaupungissa surmattiin 14-vuotias tyttö kotimatkalla iltaharrastuksista. Unkarin kaarti syytti teosta romaneja. Kutsuttiin koolle joukkokokous ja sinne saavuttiin sotilasmuodostelmina. Liikkeen johtajat marssivat kaupungintalolle neuvottelemaan pormestarin kanssa. Pormestari kielsi kaikki marssit muodostelmissa. Unkarin kaartin meno muistutti paljon SS-miesten häikäilemätöntä toimintaa natsi-Saksassa. Kansaa peloteltiin marssivilla rivistöillä.

*****

Äärioaikeiston nettisivulla homot ovat aina hinttejä.
  • 3 / 4
  • vaeltaja2006
  • 19.12.2008 3:33
Vaara demokratialle


Kölner Stadt-Anzeiger kirjoittaa Unkarin levottomasta tilanteesta. Budapestiläinen tuomioistuin hajotti fasistisen Unkarin kaartin taustajärjestön. Unkarin kaarti on erityisesti agitoinut viha-aaltoa romaneja vastaan.

Vuodesta 2007 alkaen Unkarin kaarti on levittänyt rauhattomuutta. Tämä puolisotilaallinen joukko on nykyään vahvuudeltaan 2000 miestä. Sen esikuvina ovat fasistiset nuoliristiläiset, jotka toisen maailmansodan aikaan saksalaismiehityksen yhteydessä hoitelivat juutalaisa kaasukammioihin ja harjoittivat terroria. Kaartin oikeana kätenä on oikeistopuolue Jobbik (suom. "oikeisto"). Puolueen johdossa on Gabor Vona (30v.).

Kaartin päämääränä on "kansakunnan ja yhteiskunnan pelastaminen". Maalla on monia vihollisia. Ykkösvihollinen on sosialistinen vähemmistöhallitus, pääministerinä Ferenc Gyurcsany. Kaartin mukaan maa on edelleen kommunistien käsissä. Sitten vihollisluettelossa tulevat mustalaiset, juutalaiset, liberaalit ja homot.

Viha-aalto puolen miljoonan romaniväestöä vastaan on aiheuttanut välikohtauksia ja murhapolttoja, joissa esim. marraskuun aikana jo neljä romania on kuollut. Päivittäin on välikohauksia mustalaiskylissä, kun kaartilaiset marssivat pelottelumielessä kylien läpi.

Kaartin yksi päävihollinen on EU. Se uhkaa "puhdasta unkarilaisuutta". EU:ta syytetään globalisoitumisesta, joka on ajanut Unkarin köyhyyteen. Gabor Vonan tarkoitus on romahduttaa nykyinen, vanha järjestys. Mielipidetiedustelujen mukaan neljännes unkarilaisista on samaa mieltä kuin Gabor Vona, kaartin johtaja. Hän miettii parhalillaan, lähtisikö mukaan eurovaaleihin. (Hän mahdollisesti istuisi siellä samassa ryhmässä kuin Timo Soini!).

Uhittelua rajan yli


Unkarin kaarti on toiminut hyökkäävästi myös naapurimaata, Slovakiaa vastaan. Slovakiassa on 600 000 unkarilaista. Nämä kärsivät slovakialaisten kansallismielisten uhkasta. Viime kesänä Unkarin kaarti marssi raja-asemille ja sulki useita rajanylityspaikkoja.

(Kölner Stadt-Anzeiger)
  • 4 / 4
  • Pora-liike
  • 19.12.2008 7:12
vaeltaja2006 kirjoitti: "Toivon hartaasti, että joskus HLBTI-yhteisömme korottaa äänensä romanien puolesta."

Mustalaiset kyllä voivat hoitaa mekastuksen itse, kun sen kerta osaavat.