Kansanäänestys Kalifornian homoavioliitoista (juttukommentit)

Tää on niin pelottavaa. Jotkut ihmiset on ihan aidosti niin kauhuissaan siitä, että jollakulla on kivaa, että ne pystyy masinoimaan tällaisia massaliikkeitä.
  • 3 / 12
  • Public eye
  • 31.10.2008 11:15
Demokraatteja edustava katolilainen San Franciscon pormestari Gavin Newsom on puhunut voimakkaasti homoavioliitot kieltävää lakiehdotusta vastaan. Hänen selkeän kannanottonsa katsotaan vaarantavan hänen uudelleenvalintansa ja etenkin hänen haaveensa tulla jonain päivänä Kalifornian kuvernööriksi.

Hän vastasi varoittelijoille: "Suurin ongelma nykyisessä politiikassa on riskien välttely. Pelkäämme, liikaa sitä, mitä huomispäivän lehtiotsikoissa lukee. En piittaa tippaakaan siitä, jos minut muistetaan koko loppuelämäni vain San Franciscon entisenä pormestarina. En kadu vähääkään asettumistani tukemaan tätä asiaa. Saan nukkua yöni rauhassa, kun tiedän että olen tehnyt sen minkä tiedän olevan oikein."

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2008/10/29/BAUQ13Q45P.DTL

Jos haluat nähdä, ketkä ovat lahjoittaneet rahaa lakiehdotuksen puolesta tai sitä vastaan, lista henkilöistä ja rahasummista on täällä:
http://www.sfgate.com/webdb/prop8/?appSession=67343628055718&RecordID=&PageID=2&PrevPageID=1&cpipage=1&CPISortType=&CPIorderBy=

"Oppose" tarkoittaa siis homoavioliitot säilyttävää kantaa, "Support" ne kieltävää kantaa. Klikkaamalla "Details" henkilön kohdalla tulee näkyviin lisätietoja henkilön taustasta. (Koskahan Suomen vaalirahoitus saadaan yhtä läpinäkyväksi?)
On ollut varsin työlästä seurata Kalifornian vaalitaiston kiemuroita. Tarkoittaako kannattaminen taikka vastustaminen oikeasti mitä.

Presidenttivaalien äänestyksessä otetaan kantaa moneen muuhun asiaan. 35 osavaltiossa on 150 asiaa äänestyksessä. Floridassa ja Arizonassa äänestetään myöskin homoavioliitoista. Samalla kun valitaan presidentti, voidaan äänestää myös karjan käsittelyn periaatteesta.

Reuterin uutinen toteaa homoavioliittoäänestyksen voivan olla osoitus muutoksista asenteissa USA:ssa. Homopariskunnat ovat tulleet entistä näkyvämmiksi ja yhä useammat ihmiset ovat valmiita heidät hyväksymään. Tiistain äänestys osoittaa, kuinka pitkälle asenteet ovat muuttuneet. Jos homoavioliitot vielä torjutaan, se merkitsee vain taistelun pidentymistä homoliittojen saamiseksi tasavertaisen kohtelun piiriin.

Joku haastatelluista konservatiiveista totesi homoavioliittokysymyksen olevan paljon merkittävämmän kuin presidentin valinnan. "Olemme tehneet kenties vääriä valintoja presidenttien kohdalla ja kansakuntana kuitenkin selvinneet. Avioliittoinstituution purkamisesta aiheutuvista seurauksista emme selviä koskaan!"
  • 5 / 12
  • vaeltaja2006
  • 2.11.2008 9:39
Kun vuosia sitten eduskunnassa äänestettiin sukunimilaista, kristilliset pelottelivat, että vapaampi sukunimilaki johtaa perheiden hajoamiseen ja yhteiskunnan moraalin sortumiseen. Lapset joutuvat kärsimään, kun vanhemmilla on eri nimet, Arjessa en ole nähnyt minkään asian muuttuneen nimilain takia.. Kaikile on riittänyt nimiä.
vaeltaja2006 kirjoitti:

> "Kun vuosia sitten eduskunnassa äänestettiin sukunimilaista, kristilliset pelottelivat, että vapaampi sukunimilaki johtaa
> perheiden hajoamiseen ja yhteiskunnan moraalin sortumiseen."

Homoperheet saapuivat, samoin ilmastonmuutos ja tämän syksyiset rannasateet myös! Pakistanissa on ollut maanjäristyksiä ja tsunamikin tappoi väkeä jokunen vuosi sitten.

Kyllä kaiken voi laittaa sukunimilain piikkiin! :-)

Kristillinen liitto oli taannoin aktiivinen tuon sukunimilain vastustamisessa. Ihmettelen, että hävettääkö näitä räsäsiä ja kankaanniemiä nyt jälkikäteen yhtään.

Toisaalta, eivät he näytä oppivan muissakaan asioissa, esim. suhteessa homoparien kohteluun. Tällaiset asiat taitavat mennä yli heidän ajattelukykynsä.
Obama on ilmoittanut tv-haastattelussa, ettei hän kannata samaa sukupuolta olevien häitä. Hän ajattelee, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia.

Toisaalta hän ilmoitti vastustavansa Kalifornian "Proposition 8", jolla yritetään kaataa nyt voimassa oleva homoavioliitot salliva laki.

Obama on sitä mieltä, että USA:n perustuslakeihin ei pidä kajota. Hän lisäsi: "Tavallisesti meidän perustuslakimme laajentavat oikeuksia, eivätkä supista niitä".
Hieman olen huolissani tällä hetkellä siitä, ovatko usalaiset homot ja lesbot halunneet liian paljon kerralla. Kaikesta homoavioliiton ympärillä käydystä keskustelusta siellä paistaa läpi kuinka mittavaan korkeuteen amerikkalaiset ovat avioliiton asettaneet siitäkin huolimatta, että tilastollisesti koko konsepti elinikäisine parisuhteineen toimii tällä hetkellä siellä todella huonosti. Avioeroluvut on maailman huippuluokkaa. Minusta amerikkalainen avioliittohössötys on ylittänyt mielestäni kaikki järkevyyden rajat.

Kaliforniassa saatetaan kokea tappio samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamisessa avioliitoksi, koska haluttiin kaikki ja kerralla. Jos häviö tulee, ei jäljellä ole mitään muuta kuin jättimäinen oikeudellinen ongelma jo nyt solmittujen homoavioliittojen osalta. Parisuhteiden etujen turvaaminen pysähtyy pitkäksi ajaksi. Se olisi äärimmäisen surullista.
Juhanin linjalla aikanaan olisi ilmeisesti pitänyt vaatia vain rangaistusten lieventämistä sodomialakeihin, kevyempää psykiatrista luokitusta, hedelmöiyshoitoja vain joillekin. Pitäisihän homojen, lesbojen ja transväen olla tyytyväisiä jos saavat osan ihmisoikeuksista, ei pidä vaatia täyttä tasa-arvoa.

Kaliforniassa korkein oikeus, ei radikaalit homoaktivistit, katsoi, että homoille ja lesboille kuuluvat kaikki ihmisoikeudet. Oikeudelle olisi varmaan pitänyt huomauttaa, että kyllä me tyydymme vähempäänkään, älkää nyt vain poistako kaikkea syrjintää.
Ensimmäiset epävarmat tiedot homojen oikeuksien etenemisestä USA:n vaaleissa ovat todella huolestuttavia.
Verkkojulkaisu 365gay.com toteaa tuoreessa uutisessa, että äänestäjät Floridassa ja Arizonassa ovat vahvistaneet muutoksen osavaltion perustuslakiin. Homoavioliitot kielletään näissä osavaltioissa. Arkansasissa äänestäjät ovat estäneet homo- ja lesbopareilta oikeuden adoptioon.

Kalifornian tuloksissa on vielä epävarmuutta, mutta myös siellä pelätään pahimman tapahtuvan, eli homoavioliittokielto olisi äänestetty voimaan.
Arkansasissa äänestettiin adoptio-oikeus pois kaikilta ei-naimisissa olevilta pareilta, ja kun homo- ja lesboparit eivät saa avioitua, heidän adoptio-oikeutensa meni samalla automaattisesti.

Kaliforniassa on laskettu 89 prosenttia äänistä, ja homoavioliittokielto johtaa edelleen 52 prosentilla 48 prosenttia vastaan.

http://edition.cnn.com/ELECTION/2008/results/state/#CA
(Prop. 8 -tulos lähes sivun alareunassa)