Moskeijassa opetetaan: homot on tapettava (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • vaeltaja2006
  • 31.8.2008 8:14
Norja


Norjassa on pitkään ihmetelty, että muslimineuvosto ei ole ottanut kantaa homokysymykseen. Keskustelu alkoi viime marraskuussa opiskelijoiden hlbt-ryhmä Skeivt Forumin järjestäessä keskustelutilaisuuden homoista ja islamista, ja siihen osallistui sosiaalidemokraattinen muslimipoliitikko Asghar Ali. Kun Alilta kysyttiin mielipidettä Iranin antamiin kuolemanrangaistuksiin homoille, Ali kieltäytyi ottamasta kantaa.

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5666

Nyt Dagsavisen kertoo, että Senaid Kobilica Norjan islamilaisesta neuvostosta kehottaa kunnioittamaan homoja ja lesboja. Kenenkään ei pitäisi pelätä, että joutuu väkivallan uhriksi.

Imaamien pitäisi kuunnella homoja eli homot voivat tulla imaamin luo puhumaan, jos on puhuttavaa. Mutta samalla korostetaan, että homous ja islam eivät sovi yhteen. Mutta jos on homomuslimeja, imaamien on kuunneltava heidän huoliaan. Mutta homoille on myös kerrottava, ettei käy näiden asioiden yhdistäminen.

Aikaisemmin tällä viikolla islamilainen neuvosto tapasi Norjan homomuslimien verkoston edustajia. Tämä oli ensimmäinen tämänlaatuinen tapaaminen. Pari viikkoa sittten lapsi- ja tasa-arvoministeri kritisoi islamilaista neuvostoa siitä, että se ei suostu tuomitsemaan homojen kuolemanrangaistuksia. Norjan muslimit kuitenkin haluavat pysyä erossa muiden maiden lainsäädännöstä. Kussakin maassa tehdään, niin kuin lainsäädäntö sanoo.

(UkGayNews/Dagsavisen)
  • 2 / 13
  • Ilopilleri
  • 31.8.2008 14:35
Siis ihan kauheeta ku tääl taas ollaa nii ahdasmiälisii muhamettilaisii kohtaan!

=P
vaeltaja2006 kirjoitti:

> "Lontoossakin opetetaan moskeijoissa vihaamaan ei-muslimeja ja tappamaan homoja."

Tuo tuntuu homojen arjessa konkreettisesti.

Kuka homo ei usko, menköön kävelemään miehensä kanssa käsikkäin Amsterdamissa, Rotterdamissa, Brysselissä, Antwerpenissä, Hampurissa, Berliinissä tai vaikkapa Kölnissä.

Tappouhkauksia ja jopa ihan suoranaista fyysistä väkivaltaa tulee päälle alta aikayksikön. Eikä sen suorittajina ole kantaväestö, vaan nämä mamu-taustaiset nuoret.
  • 5 / 13
  • vaeltaja2006
  • 31.8.2008 20:26
Berliini


Berliinissä senaatti käy homofobiaa vastaan kutsumalla lokakuussa pyöreän neuvottelupöydän ääreen islamilaisten seurakuntien edustajat ja homo/lesbojärjestöt. Tällä tavoin yritetään lieventää ennakkoluuloja. Erityisesti nuoret maahanmuuttajataustaiset ihmiset ovat homofobisia. Toivotaan, että kokoukseen osallistuvat yhteisöt tuntisivat enemmän vastuuta asiassa.

Berliinissä on ollut vakavia pahoinpitelyjä ja arabiankielisessä lehdessä oli artikkeli, jossa epäsuorasti kehotettiin homojen surmaamiseen. Äskettäin rikottiin homomuistomerkkiä.
(Pride radio)
  • 7 / 13
  • kesäpoika
  • 1.9.2008 14:29
Viisi naista haudattiin elävältä.

Ruma esimerkki siitä, mitä tuomitsevuus pahimmillaan aiheuttaa.

Maailmasta löytyy iso määrä vihaoppeja ja niiden uhreja. Mutta onko niiden estämiseksi, tunnistamiseksi tai hillitsemiseksi keksitty yhtään keinoja? Millaisia?
Kumma juttu, kun niiden vihaoppien tavallisin kohde ovat homot...juutalaiset, mustat tai homot...paitsi, että oli niitä jamaikalaisia ja afrikkalaisia, jotka inhosivat homoja...
  • 10 / 13
  • vaeltaja2006
  • 16.9.2008 17:22
Moskeijassa avointen ovien päivä


Berliinissä on avoimet ovet suuressa Sehitlik-moskeijassa Neuköllnin kaupunginosass 3. lokakuuta. Homojärjestö LSVD kehottaa kaikkia menemään moskeijaan ja keskustelemaan samaa sukupuolta olevien parien ihmisoikeuksista. Nyt käytetään tilaisuutta hyväksi ja käynnistetään keskustelu myös siitä, miten tulevaisuudessa yhteisvoimin taistellaan homofobiaa vastaan.
(LSVD)
Ilopilleri: Ei sitä poistettu, vaan se siirrettiin "Yhteiskunta, politiikka & uskonto" -alueelle, jonne se sopii paremmin. Se ei ollut GLBT-aiheinen uutinen tai poiminta kotimaan ja maailman tiedotusvälineistä.
Tappouhkausia BBC:lle


Fundamentalistimuslimit ovat kuin homoaktivistit. Yksikin sama vastoin heidän oikeana pitämäänsä liturgiaa aiheuttaa heti kauhean kalabaliikin. Erona on vain se, että muslimit lupaavat tappaa toisinajattelijat. Homoaktivistit pitävät vain meteliä (ja USAssa polttavat muutaman mormonitemppelin).

Eilen illalla BBC lähetti ohjelman A Jihad for Love, aiheena homomuslimit. Jo ennen ohjelman lähettämistä oli kanava 4:n johtajalle tullut murhauhkauksia. Englannin muslimijärjestöt sanovat, että ohjelma on loukkaava ja herättää muslimeissa vihaa. Euroopan suurimman moskeijan imaami paheksui, että ihmiset pääsevät tv:hen esittelemään syntiään.