Tahitilla tunnetaan ns. kolmas sukupuoli eli Mahu; fyysisesti kyseessä on mies, mutta joka käyttäytyy kuin nainen. Perinteisesti perheen vanhin poika on kasvatettu naiseksi, jolla on jumalallisia ominaisuuksia ja jossa yhdistyvät parhaimmat puolet kummastakin sukupuolesta. Mahujen tehtäviin tai velvollisuuksiin kuuluu mm. lasten kasvatus.
Mahu ei ole kuitenkaan sama asia kuin transseksuaali, sillä Tahitin kielessä on myös toinen sana, Raerae, jolla tarkoitetaan miestä, joka haluaa tulla naiseksi myös biologisella tasolla ja joka haluaa elää heteroseksuaalisessa suhteessa mieheen. Siinä, missä Mahu on ollut olemassa sosiaalisena instituutiona vuosisatoja, Raerae on uudempi tulokas. Kun ranskalaisia joukkoja aikoinaan 60-luvulla saapui Polynesiaan, naisia ei ollut tarpeeksi viihdyttämään heitä ja osa Mahuista muuttui naisiksi. Samalla Raerae sai negatiivisen sävyn, sillä se liitettiin osaksi prostituutiota.
Enpä ole ollenkaan varma siitä, kannattaako itämaisia sukupuolijärjestelmiä tulkita länsimais-kristillis-lääketieteellisestä kontekstista käsin; ne eivät ole samaan tapaan dipolisia; eli sukupuolien määrittelyyn liittyviä aspekteja voi olla muitakin kuin se tuttu maskuliinisuus-feminiinisyys -jana. Tabut saattavat sijaita myös muualla kuin suoraan seksuaalisuuteen tai sukupuoleen liittyvissä aihepiireissä; selvästikään kasvonpiirteiltään mieheltä näyttävä, mutta naiseksi pukeutuvat mies, ei ole tahitilaisille ongelma seuraavan dokumentin perusteella, missä nämä ihmiset esiintyvät luontevana osana tahitilaista yhteiskuntaa.
Mielenkiintoinen dokumentti aiheesta:
http://www.youtube.com/watch?v=Xaln-yAAZck