Truman Capote löydettiin kuolleena tasan 25 vuotta sitten (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • SaintJudy
  • 5.9.2009 20:28
"Valitettavasti naiset hän yleensä sivuutti." -valitettavasti...? -"Tiny Terror" oli avoimesti homoseksuaali ja tiettävästi ei valitellut asiaa...

Semi-biografia "Other Voices, Other Rooms" oli Trumanin esikoinen ja kirja itsessään teki hänet "julkkikseksi". Ei niin että Truman Capote olisi tullut kaapista; Capote ei "kieltänyt" homoseksuaalisuuttaan vaan viittaus siihen oli osa stragediaa tulla kuuluisaksi. Harold Halman kuuluisa kuva "Other Voices, Other Rooms"-kirjan päällyksessä Capotesta oli luomassa tätä myyttiä; koskaan aikaisemmin nuorta kirjailijaa, ja miestä oli kuvattu näin suoraan (seksi)objektina. Kuvan poseeraus sohvalla makaavasta kirjailiasta (hieman unelias "Fuck me now"-ilme kasvoillaan) oli tietoisen harkittu veto. Andy Warhol ihastui kuvaan niin että pommitti välinpitämätöntä kirjailijaa kirjein ja lahjoin. Capote hankki lähestymiskiellon (?) Andyn ystävystytän tämän äidin kanssa. He ystävystyivät vasta Andyn noustessa kuuluisuuteen pop-taiteen prinssinä...ja tavallaan samaisten seurapiirien uutena lemmikkinä joissa Capote "operoi".
Vaikkakin Truman tunnustetaan yhdeksi "Great American Writer" kirjoilla "Breakfast at Tiffany's" ja "In Cold Blood" niin lopulta Capote oli "famous for being famous". Teräväkielisenä ja älykkäänä hänestä tuli pian New York yläluokan "lemmikki" jolle kerrottiin "kaikki salaisuudet". Kerrotaan että "In Cold Blood - Kylmäverisesti" jälkeen Capote ei ollut enään entisensä ja ajautui yhä syvemmälle alkoholismiin, huumeisiin ja seurapiirien vietäväksi...jonka "seurauksena" oli kirjailijan *last laugh* "Answered Prayers".

Capotea ei niinkään "löydetty kuolleena" vaan hän kieltäytyi katkaisuhoidosta, tai sairaanhoidosta ylipäätään saatuaan tietää että hänellä olisi "kuusi kuukautta" elinaikaa jäljellä. Toivuttuaan hieman pahemmasta kaatumisesta, kihdistä kärsivä Truman Capote osti menolipun ystävänsä Joanne Carsonin luokse Los Angelisiin ja kuoli tämän luona muutamaa päivää myöhemmin.