Irlanti pysäytti EU:n perusoikeussopimuksen (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • Pora-liike
  • 14.6.2008 7:00
Lissabonin sopimus olisi tuskin mennyt missään muussakaan maassa, jossa se olisi alistettu kansanäänestykseen.

Uusliberalismin ja globalisaation aika ovat peruuttamattomasti ohi. Lipponen puhui vakaudesta, vakaudesta, vakaudesta. Koko uusliberalismi pohjaa vakaudelle. Missä on se vakaus nyt?
Polttoaineiden hinta kohoaa taivaisiin, niin kuin pitääkin. Se hillitsee kyllä globalisaatiota.

Soisi Suomenkin poliitikkojen tajuavan tämän asian.

Ihmiset eivät halua EU-liittovaltiota, ei sotilasliittoa eikä kuolemantuomiota mellakoinnista.
Minua vähän harmittaa Lissabonin sopimuksen hylkääminen - osittain juuri siksi, että siinä olisi oikein kirjoihin ja kansiin präntätty vaatimuksia vähemmistöjen oikeuksista. Juuri EU:n ansiota on esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tilanteen parantuminen monissa maissa.

On EU-päättäjien vika, että tämä ja muut vastaavat (välttämättömät) EU:n kehittämishankkeet eivät saa kansan hyväksyntää. Papereita pyöritellään etäällä "kansasta", eikä selkokielistä tietoa ja perusteluja ratkaisuista ja niiden seurauksista ole. Olisi kuvitellut "EU-eliitin" oppineen jotain jo perustuslakihankkeen jumiutumisesta Hollantiin ja Ranskaan. Mutta ei.

Minusta EU-liittovaltio olisi hyvä ratkaisu. Ei siitä mitään ihmelääkettä saada arjen pulmiin, mutta yksittäisillä EU:n valtioilla voisi olla valtioiden yhteisö turvanaan ongelmia ratkoessaan. Ei niitä ongelmia sen paremmin ratkaista vaikka EU:ta ei olisi olemassakaan. Noh; EU:n kehittäminen ei varmasti kaadu yhteen sopimukseen. Nyt samoja asioita sorvaillaan sitten yksittäisinä kysymyksinä. On vain ajan ja energina hukkaa verrattuna siihen, jos olisi ollut yksi pumaska ohjenuorana. Hajanainen säännösviidakko tuskin sekään auttaa ihmisiä hahmottamaan paremmin EU:n olemusta.

Enkä ymmärrä miksi tuo Poran kuolemantuomio piti nostaa esiin. EU taitaa suhtautua aika nuivasti kuolemanrangaistukseen?
  • 3 / 7
  • Pora-liike
  • 14.6.2008 14:06
smo kirjoitti: "Enkä ymmärrä miksi tuo Poran kuolemantuomio piti nostaa esiin. EU taitaa suhtautua aika nuivasti kuolemanrangaistukseen?"

Tässä yksi Lissabonin sopimusta kösittelevä kuolemantuomiojuttu:
http://www.indymedia.ie/article/86592

Lissabonin sopimus tarkoittaa kuolemantuomiota mellakoinnista, sellaisesta kuten esimerkiksi SmashAsem.

Jo pelkästään tällä perusteella Lissabonin sopimus on ehdottomasti hylättävä.
Pride-kulkuettakin voidaan pitää "mellakkana" jossain Romanian tai Serbian kaltaisessa maassa. Helsingin tumpelo poliisi sai mellakan aikaan jo siitä, kun kaksi teiniä läpsi toisiaan Kaivopuiston konsertin jälkeen.

Jotkut tietysti haluavat myydä maansa ja kansansa orjiksi pullosta viinaa, lasihelmistä ja ruosteisesta haulikosta niin kuin intiaanit ja afrikkalaiset aikoinaan, mutta emmeköhän me ole fiksumpia. Tai ainakin irlantilaiset ovat.
  • 4 / 7
  • Dragon-85
  • 14.6.2008 15:37
Minun puolestani mellakoinneista voisikin jakaa ankarampia rangaistuksia... :P
Kuulostaa muuten ihmeelliseltä salaliittohörhöilyltä tuo. :D Missä kohdassa tarkalleen tuo sanotaan, kun tämä tyhmä ihmislapsi ei sellaista löydä hyvällä tahdollakaan?
  • 5 / 7
  • vaeltaja2006
  • 14.6.2008 15:55
Vasemmistopuolueet aika laajasti vastustavat EU:ta. Nuoret militantit vasemmistolaiset käyttävät aika kovia keinoja. Tänään Berliner Morgenpostissa poliisipäällikkö varoittaa kaikkia Porsche-kuskeja ja muiden kallliden autojen omistajia jättämästä autojaan yöksi Berliinin Kreuzbergin kaupunginosan kaduille. Kymmenet kalliit autot on sytytetty viime aikoina tuleen. Grillihiilipakkaus alle ja nopeasti pakoon. Perusajatus on kapitalismin vastaisuus. Monet poliitikot ovat pöyristyneitä poliisipäällikön ohjeista. Poliisin tehtävä on suojella. Poliisipäällikkö puolustautuu, ja sanoo antavansa suojautumsiohjeita.

Nämä nuoret tietävät todennäköisessti tarkkaan, mitä he ajattelevat eri asioista, erityisesti kapitalismista. Sen sijaan Irlannissa taitaa olla suuri enemmistö, josta vain "tuntuu" siltä, ettei pitäisi äänestää EU:n puolesta. Kaikki joukolla kuitenkin käyttävät hyväkseen EU:n tarjoamia etuja riippumatta siitä, ollaanko YES vai NO.
  • 6 / 7
  • Pora-liike
  • 14.6.2008 21:44
Dragon-85 kirjoitti: "Minun puolestani mellakoinneista voisikin jakaa ankarampia rangaistuksia... :P
Kuulostaa muuten ihmeelliseltä salaliittohörhöilyltä tuo. :D Missä kohdassa tarkalleen tuo sanotaan, kun tämä tyhmä ihmislapsi ei sellaista löydä hyvällä tahdollakaan?""

Eikö sinulle olekaan jaettu kotiin Lissabonin sopimusta suomennettuna ja liitettynä yhteen niiden voimassaolevien direktiivien kanssa joihin ne liittyvät?
Ai niin, mutta eihän kansanedustajillakaan ole kuin englanninkielinen versio.
Ja sekin on ollut jaettuna kuukauden päivät.
Se kuukausi, minkä ne ovat käyttäneet vaalirahasotkuista tappelemiseen.
Eikä siitä saa selkoversiota julkaista. Se on kielletty.

Joten tässäpä on se salaliitto - kansanedustajat äänestävät sellaisen puolesta, jota eivät ole lukeneet, mutta jota ehdottomasti kannattavat. Tulee ihan mieleen Che Guevara joka ei ikinä saanut luettua Pääomaansa loppuun.
  • 7 / 7
  • Pora-liike
  • 14.6.2008 21:47
vaeltaja2006 kirjoitti: "Vasemmistopuolueet aika laajasti vastustavat EU:ta. Nuoret militantit vasemmistolaiset käyttävät aika kovia keinoja. Tänään Berliner Morgenpostissa poliisipäällikkö varoittaa kaikkia Porsche-kuskeja ja muiden kallliden autojen omistajia jättämästä autojaan yöksi Berliinin Kreuzbergin kaupunginosan kaduille. Kymmenet kalliit autot on sytytetty viime aikoina tuleen. Grillihiilipakkaus alle ja nopeasti pakoon. Perusajatus on kapitalismin vastaisuus. Monet poliitikot ovat pöyristyneitä poliisipäällikön ohjeista. "

Niin. Kannattaisi sytyttämiseen mieluiten käyttää EU-lippuja.
Moni suomalainen oli pistämässä sotilaspassiaan kirjekuoreen Lissabonin sopimuksesta kuultuaan ennen Irlannin äänestystulosta. Nyt kun tuntuu siltä, että se kaikesta huolimatta tungetaan meidän kurkuistamme alas, kannattaa sotilaspassit lähettää sittenkin.