Kommentti Paavin puheiden takia (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 1.1.2009 21:47
Professori Uta Ranke-Heinemann on paavi-kriitikko. Hän on ensimmäinen katolinen naisteologi, joka on saanut professuurin. Viikko sitten hän julkaisi kritiikkinsä paavin puheiden johdosta. Hän sanoo suunnilleen näin:

Paavin uhkailut homoja vastaan joulun alla eivät saa jäädä ilman vastalauseita. Homoseksuaalien historia kristikunnassa on katkeraa historiaa. Kristikunta on yrittänyt hävittää homot siitä lähtien, kun kirkko sai vallan.

Kristillinen keisari Theodosius antoi v. 390 lain, jonka perusteella kaikki homot piti polttaa. Laki johti yhteen antiikin suurimmista joukkosurmista: Tessalonikin verilöylyt v. 390. Sotilaspäällikkö Butherich murhattiin, koska hän oli antanut pidättää kuuluisan vaunujenajajan, jolla oli suhde sotilaspäällikön viinivirkamieheen. Sen jälkeen keisari Theodosius määräsi 7000 miestä, naista ja lasta vangittaviksi sirkukseen ja siellä heidät tapettiin.

Puolitoista tuhatta vuotta kristityt polttivat homoseksuaaleja paavin käskystä. Uudessa katekismuksessa vuodelta 1992 n:o 2357 paavi opettaa meille, että on parempi luovuttaa omat tyttäret raiskattaviksi kuin sallia homoseksuaaliset teot. Hän tukeutuu 1. Mooseksenkirjan 19: 1-29 tarinaan Lootista, joka tarjoaa tyttäriään miehille, jotka haluavat tehdä seksuaalista väkivaltaa hänen vieraalleen.

Tytöt olivat 12- ja 13-vuotiaita. Olisi parasta, että paavi pyytäisi anteeksi kaikilta 12 ja 13-vuotiaailta tytöiltä, eikä julistaisi uhkailujaan homoseksuaaleille.

(Spiegel)