Pinkkiruusun tavoiteohjelma (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • Pora-liike
  • 18.11.2007 16:04
"Tuleeko sossun luukulta enemmän rahaa, jos sosiaalituen varassa oleva homo Rautalammilla haluaisi rahaa matkoihin homodiskoon lähimpään isompaan kaupunkiin"

Sosiaalidementiapuolueella on mahtava realiteettitaju.
Kerätäänkö vaikka kolehti, että sosiaalidementiapuolueen vaikuttavat jäsenet pääsisivät vaikka julkisen liikenteen turvin jalkautumaan ns. todelliseen arki-Suomeen tai sitten vaikka litra spriitä niin että aate voidaan viedä Kansallismuseoon näyttelyyn spriihin säilöttynä eikä edes oman kehun haju pääse haittaamaan katselijoita.
Kiitos kommenteista luonnokseen!

Googletin sanan "Yoyagakarta", ja ainut osuma oli tämä keskustelu:) Sitten kun tiedämme Pinkkiruusussa, mitä tämä tarkoittaa, niin ehkä otamme siihen kantaa:)
  • 3 / 12
  • Frankieboy
  • 22.11.2007 11:39
Yogyakarta-periaatteet löytyvät tästä:

The Yogyakarta Principles -
on the Application of International Human Rights Law in relation to Sexual Orientation and Gender Identity

http://www.yogyakartaprinciples.org/

Periaatteiden tausta: http://www.yogyakartaprinciples.org/principles_en_about.htm

Periaatteet HTM-versiona: http://www.yogyakartaprinciples.org/principles_en_principles.htm

Periaatteet PDF-versiona: http://www.yogyakartaprinciples.org/principles_en.pdf
  • 4 / 12
  • Pora-liike
  • 22.11.2007 11:39
Älkää nyt innosta revetkö!

Jos te olisitte olleet siellä Pimppiruusussa yhtään kiinnostuneempia, tietäisitte, että em. kirjoitusasu on väärä ja oikea nimi on Yogyakarta. Sekin olisi helposti selvinnyt.

Kysyn, oletteko te tyhmiä, kyvyttömiä vai haluttomia? Minusta tuntuu, että te olette haluttomia, vaikka ei sosiaalidementia-"aate" terävimpiä intellektuelleja houkuttele myöskään.
Kiitos tiedoista Frankieboy! En tiedä muista pinkkiruusulaisista, mutta itselleni tuo asia on ihan oikeasti uusi. Joten mä varmaan kuulun siihen luokkaan tyhmät :) mutta onneksi asiat selviävät helposti, kun myöntää, ettei asiaa tiedä ja kysyy sitä.
  • 6 / 12
  • Public eye
  • 22.11.2007 12:52
faery kirjoitti: "Googletin sanan "Yoyagakarta",..."
Ilmeisesti vika oli juuri siinä, että googletit väärää sanaa (toki samalla tavoin virheellistä kuin joku joskus aiemmin juuri täällä) Eli siis Yogyakarta...

[Edit: ai sori, Poris oli jo ehtinyt mäkättää saman asian]
  • 9 / 12
  • Terhola
  • 22.11.2007 17:23
Yogyakartan periaatteissa näytetään toteen, että YK:n ihmisoikeuksien julistus ja sen pohjalta/jatkoksi tehdyt ihmisoikeussopimukset koskevat MYÖS HLBT-ihmisiä.
Tämän nyt toki toivoisi olevan muutoinkin selvää, sitä erikseen periaatteilla painottamatta, mutta kuten tiedätte HLBT-ihmisoikeuksia poljetaan pitkin maailmaa.

Yogyakartan periaatteiden painoarvoa lisää niiden kunnianarvoisa tekijäkaarti, esimerkiksi aloite on ilmeisesti lähtenyt entiseltä YK:n ihmisoikeusvaltuutetulta (komissaari) Mary Robinson ja mukana oli myös YK:n asiantuntijoita, ihmisoikeussopimustoimielinten nykyisiä ja entisiä jäseniä, tuomareita, akateemikkoja yms.

periaatteita voi heti soveltaa valtiollisessa päätöksenteossa, jos poliittista tahtoa löytyy.

Yogyakartan periaatteet voivat olla lähtölaukaus HLBT-ihmisoikeuksien tehokkaammalle huomioinnille YK:ssa. Toki asiaa on jonkin verran käsitelty ja muutamia päätöksiäkin on asiasta tehty.
Okei, olin väärässä maantiedon suhteen; silti voisi miettiä mikä on kyseisen kaupungin nimi suomenkieleen translitteroituna?

Muuten halusin korostaa, että näiltä periaatteilta ei vielä pidä odottaa liikoja. Esim YK:ssa Iran, U.S.A ja muut vastustavat edelleen HLBT oikeuksia. Toisaalta jo nyt on monien ihmisoikeussopimusten osalta virallisestikin, esim. niitä hallinoiva sihteeristö yms., todettu, että nekin pykälät joissa EI mainita homoja yms erikseen, koskevat myös meitä. Samaan tapaan kuin Suomen perustuslaissa ei mainita homoja, mutta HE meihin viitataan.
  • 11 / 12
  • vaeltaja2006
  • 22.11.2007 19:48
Täällä ranneliikkeessä on seurattu noiden periaatteiden syntymistä lähes alkumetreiltä lähtien. Hienoa, että nyt Pinkkiruusun periaateohjelman kautta asia synnytti laajemman keskustelun. Aikaisemmin keskusteluun ovat osallistuneet vain Terhola ja Poris.

ILGAn vuosikokouksessa periaatteet olivat keskeinen teema.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=4956

Tässä ketjussa periaatteiden otsikot suomeksi (saa vapaasti lainata ja parannella)
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5556

Tuo nimi on niin hankala asia, että kirjoitan sen jatkuvasti väärin. Anteeksi. Viime maaliskuulla se meni oikein
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=4639