Erikoinen uskonnollinen veljesjoukko (juttukommentit)

  • 1 / 18
  • Geschwitz
  • 23.1.2009 19:22
SSPX:lla on nettisivut, ja Skandinavian osaston sivuilla kielletään tiukasti järjestön olevan rasistinen tai antisemitistinen. Ruotsin katolinen kirkko on puolestaan ilmoittanut, ettei heillä ole mitään tekemistä SSPX:n kanssa. Tähän jälkimmäinen vastaa, että SSPX se vasta oikeaa katolisuutta onkin.

Hoh hoijaa. Kohta näemme varmaan vastapaavin, joka julistaa Maledictus XVI kirkonkiroukseen ja päinvastoin.

http://www.sspx.co.uk/page5.htm

Tekstit ovat ruotsiksi ja englanniksi.
  • 3 / 18
  • vaeltaja2006
  • 24.1.2009 6:19
Katsoin nyt aamutuimaan tuon ohjelman. Näin se alkoi:


Ohjelma alkaa siitä, että käydään etsiskelemässä pienellä paikkakunnalla, Oskarshamnissa, ihmisiä, jotka tuntevat kirkosta eronneen kirkkoherran Sten Sandmarkin. Hänen tiedetään olevan ulkomailla, ehkä Saksassa. Tv-uutiset kertoivat jo 10.4.2008 kirkkoherran erosta.Ja mikä oli syy: Kirkkoherra lähtee, koska kirkko alkaa antaa siunauksia homopareille. Tv-uutisissa hän itse kertoo asian. Näin tämäkin asia lähtee liikkeelle taas kerran homoseksuaalisuudesta.

Lähdetään käymään Baijerissa, äärimmäisryhmän pappiskoulussa. Siellä Sandmark juuri vihitään SSPX-ryhmän diakoniksi. Seuraava vaihe on pappeus. Ruotsin katolinen kirrkko on pannut välit poikki tämän äärimmäisyysryhmän kanssa, mutta Göteborgin protestanttinen englantilainen kirkko tarjoaa tilojaan. Siellä SSPX viettää säännöllisesti vanhanmallisia messujaan. Kerran kuussa papit Englannista lentävät pitämään näitä messuja. Englantilainen pappi kertoo, että Ruotsin kirkon ongelmat ovat naispappeudessa ja feminismissä. Kun ruotsalainen pappi nyt on liittynyt mukaan tähän järjestöön, on ruotsalaisilla nyt mahdolisuus saada kontakti katolisuuden vanhoihin muotoihin.

Tavataan myös Sten Sandmark Baijerin pappiskoulussa ja hän toivoo, että kaikki ruotsalaiset löytävät saman minkä hän on löytänyt: totuuden.Ruotsissa heillä on 100-200 jäsentä ja toive on, että Ruotsi palaisi katolisuuteen. Göteborgin messussa käy ilmi, miten vaikea tilanne on Ruotsin katoliselle kirkolle. SSPX syyttää, että heidät on suljettu ulkopuolelle, vaikka paavi veljeilee jo muslimien ja juutalaisten kanssa.

Palataan Roomaan suureen uskonnolliseen kokoukseen 1960-luvulla. Kokous kesti 4 vuotta ja siinä uudelleen muotoiltiin katolinen kirkko. Siellä luovuttiin mm. juutalaisten syyllistämisestä Jeesuksen kuoleman takia. Konservatiivisille katolisille uudet tuulet olivat katastrofi, erityisesti latinalaisessa Amerikassa. Näiden päätösten vastapainoksi loi ranskalainen arkkipiispa 1970 tämän äärikatollisen järjestön SSPX:n, joka pitäytyy vanhassa. Paavinistuin kesti toisinajattelijoita vuoteen 1988 saakka.

Kun vieraillaan Göteborgin messussa, siellä on tekstejä, josisa syytellän juutalaisia ja muslimeja Euroopan kansallisuuksien tuhoamisesta. Tekstit voisivat olla uusnatsien kirjoittamia mutta kirjoittaja on SSPX:n korkea-arvoinen johtaja. Järjestön perustaja kertoi samoja näkemyksiä jo 1970-luvun tv-haastattelussa. Silloin ranskalainen arkkipiispa selvisi lausunnoistaan sakoilla.

Nyt löytyy netistä tekstejä, joissa piispa Williamson kieltää juutalaisten tuhoamisen keksitysleireissä. Katolinen kirkko torjuu tällaisen antisemitismin. Sten Sandmark ei niele ajatusta antisemitismistä, mutta myöntää, että kannattajien juokossa on sellaisa ajatuksia.

Myöhemmin ohjelmassa kuvataan Sten Sandmarkin seremoniaa. Hänen tehtäväkseen tulee käännättää Ruotsi katoliseen uskoon. Ongelmaksi Ruotsissa muodostuvat sympatisoijat. He ovat mm. uusnatseja ja ääriliikkeiden kannattajia.

Ohjelmassa käydään myös Ranskassa liikkeen syntysijoilla. Vuonna 1977 SSPX valtasi yhden kirkon (konkreettisesti, pesäpallomailat aseinaan). Ranskassa jo 1980-luvulla liikkeen poliittinen sanoma oli selvä: kehotettiin vaaleissa äänestämään Front Nationalia. Asiantuntija sanoo, että demokraatit Ranskassa eivät vielä edes ymmärrä, että on käynnissä sota, jossa vastapuolena on äärikatolinen joukko.

Williamsson antaa haastattelun ja siinä hän kieltää kaasukammiot. Mutta on puhuttava hiljaa, koska ollaan Saksassa ja Saksan laki kieltää sen sanomisen ääneen.

Ruotsin kirkko on avannut oviaan tälle ryhmälle. Kirkkoherrat ihmettelevät, että näin on päässyt käymään. Ei ollut aikaisempaa tietoa, eikä ole tutkittu esim. netistä, millainen ryhmä on kyseessä. Mutta kaikki kirkkoherrrat ovat kauhuissan nähtyään Williamsonin keskitysleirilausunnot.

*********

Milloin kirkkoherat opetetaan käyttämään nettiä? Poliisit saivat jo opetuksen Kauhajoelta. Poliisihan ei päässyt tutkimaan YouTubea. Olin erään toisen asian vuoksi sähköpostiyhteydessä eteläsuomalaisen kaupungin kirkkoherraan. Kerroin, että YouTubessa on useassa klipissä seurakuntanne lähivuosikymmenien historiaa. Kirkkoherra vastasi, ettei hän ymmärä viestistäni mitään, eikä hänellä on tietokonetaitoja lähteä selvittelemään asiaa. Amen.
  • 4 / 18
  • Geschwitz
  • 25.1.2009 18:15
Samainen piispa Williamson on päästetty pannasta. Benedictus XVI perustelee toimenpidettään sillä, että hän yrittää saada SSPX:n katolisen kirkon hoteisiin. Juutalaiset pitkin maailmaa ovat erityisen närkästäneitä siitä, että Williamson kieltää holokaustin. Heidän mukaansa Vatikaani on menossa kohti antisemitistmiä.

Lähde:
http://www.huffingtonpost.com/2009/01/24/b
  • 6 / 18
  • vaeltaja2006
  • 28.1.2009 7:45
Paavin vastaus SSPX-veljeskunnasta syntyneeseen hälyyn on selkeä: Paavi otti veljeskunnan jälleen siipiensä suojaan. Vuonna 1988 paavi oli sulkenut heidät ulkopuolelle. Silloin syyksi sanottiin, että veljeskunta vihki piispoja ilman Vatikaania. SSPX on äärimmäisen konservatiivinen ja torjuu ekumenian ja uskonnonvapauden. Myös homoseksuaalisuus tuomitaan jyrkästi. Viime vuonna veljeskunta järjesti Stuttgartissa vastamielenosoituksen Stuttgartin Priden aikana. Heidän julisteissaan luki: "Pelastakaa lapset perverssioilta".

Paavin päätös lopettaa veljeskunnan saarto aiheutti tyrmistystä. Monet veljeskunnan jäsenet kieltävät juutalaisten joukkotuhoamisen. Regensburgissa on aloitettu rikostutkimus englantilaista piispa Wiliamsonia vastaan. Saksan juutalaisneuvosto on tuohtunut. Kirkon piiriin on nyt otettu vahvasti antisemiittinen ryhmä.

(queer)
  • 7 / 18
  • vaeltaja2006
  • 28.1.2009 8:31
Holokaust-muistopäivä

Eilen vietettiin eri puolilla Eurooppaa holokaust-muistopäivää. Tammikuun 27. päivänä 1945 liittoutuneet vapauttivat Auschwitzin keskitysleirin.

Italiassa Berlusconi valitteli, että Italiassa on ollut juutalaisvastaisia rasismilakeja. Italian presidentti tuomitsi kaiken rasistisen, etnisen ja uskonnollisen vihan. Samaan aikaan Paavi on ottanut takaisin Vatikaanin yhteyteen juutalaisvastaisuudesta syytetyn SSPX-veljeskunnan.

Berliinin homomuistomerkillä pidettiin eilen iltapäivällä muistohetki. Natsit pitivät homoutta kansakuntaa tuhoavana kulkutautina, joka pitää kitkeä pois. Vuonna 1933 kuukauden kuluessa natsien valtaantulon jälkeen oli lähes koko homoalakuttuuri tuhottu Berliinissä. Baarit, lehdet ja järjestöt oli lopetettu. Vuonna 1934 alkoi systemaattinen homojen vainoaminen. Yhteensä 100 000 miestä joutui natsiaikana kuulusteluihin, 50 000 joutui oikeuteen ja 10 000 keskitysleireihin. Monet kuolivat leiriaikana.
  • 8 / 18
  • vaeltaja2006
  • 2.2.2009 10:30
Paavin jyrkkä linja jatkuu

Paavi on nimittänyt Linzin apulaispiispaksi miehen, joka ei edes ollut ehdokaslistalla. Paavin nimittämä ultrakonservatiivinen Gerhard Wagner piti hurrikaani Katriinaa Jumalan rangaistuksena kaupungin moraalittomuudesta. Harry Potter -kirjat ovat hänen mukaansatanismia. Pappislehdessä Wagner iloitsi, että hurrikaani tuhosi kaupungin kaikki viisi aborttiklinikkaa ja yökerhoja. Myöskään vuoden 2004 tsunami ei ollut sattumaa.

Paavi herätti pari viikkoa sitten huomiota, kun holokaustin muistopäivänä katolinen kirkko otti siipiensä suojaan äärioikeistolaisen SSPX-veljeskunnan. Siitä päätöksestä maailman juutalaisneuvoston varauheenjohtaja sanoi, että paavi on astunut satoja vuosia taaksepäin. SSPX:n piispa Williamson väitti Ruotsin tv:n ohjelmassa, ettei juutalaisia tapettu kaasukammioissa.

Paavi on nyt hyökännyt naisia, eriuskoisia, eronneita ja homoja vastaan. Lista täydentyy varmaan vuosien mittaan.

(Spiegel)
  • 9 / 18
  • vaeltaja2006
  • 3.2.2009 19:36
Spiegel-lehti kertoo tänään lisää kovan linjan piispasta Richard Williamsonista, joka kielsi kaasukammiot ja juutalaisten tuhoamisen uuneissa. Vuosikymmenien ajan on saarnattu vihaa juutalaisia, muslimeja ja homoja vastaan.

Heidän vakituiset vanhanmalliset, latinankieliset messut pidetään joka sunnuntai Lourdesissa, Kanadasssa, lähellä New Hampshiren rajaa. Katolinen kirkko sai sieltä uutisia vuonna 1989. Piispa Williamson kielsi holokaustin eli juutalaisten tuhoamisen toisessa maailmansodassa. Piispa sanoi saarnassaan, että se on valhe, valhe, valhe (3 kertaa). Juutalaisia ei tapettu kaasukammioissa. Juutalaiset nostivat holokaustin julkisuuteen vain sen vuoksi, että he saisivat oman valtion, Israelin. Näin puhui Williamson vuonna 1989. Jälkikaneetiksi Williamson sanoi, että juutalaiset keksivät hokokaustin, protestantit seuraavat perkeleen käskyjä ja vatikaani on myynyt sydämensä liberalismille.

Yksi kirkkovieras käveli suoraan poliisiasemalle ja teki ilmiannon. Toronto Star kertoi asiasta. Piispa Williamson katosi joksikin aikaa maisemista. Veljeskunnalla on Kanadassa 26 kirkkoa, koulu ja high school. Kannattajia on yli 1000 ja he käyvät uskollisesti messuissa.

Wiliamson on 20 vuoden ajan uskollisesti kieltänyt holokaustin. Vatikaani torjui veljesryhmän joukoistaan. Vuonna 2001 Williamson kirjoitti paimenkirjeessä kannattajilleen, että keskiajalla juutalaiset olivat heikkoja verratuina kristittyihin, mutta vuosisatojen kuluessa katoliset menettivät uskonaan ja niin juutalaiset ovat päässeet lähemmäksi päämääräänsä: juutalaista maailmanherruutta.

Williamson ei ole ainoa liikkeen totuuksia puhuva piispa. Emmanuel Herkel kertoo netissä, että antikristus on juutalainen.

Naisista veljeskunta kertoo, että "tarvitsemme miehiä, jotka haluavat olla miehiä, naisia, jotka haluavat olla naisia, siis miehen apulaisia ja lasten äitejä".
Taitaa mennä aika tiukaksi kuka ehtii ensin. Saavuttavatko juutalaiset maailmanherruuden ennen kuin homot tuhoavat ihmiskunnan?
Vatikaani syyttää Ruotsin televisiota koko skandaalista. Ruotsin tv rakensi paaville ansan, ja siihen mentiin. Vatikaanissa oli jo pidemmän aikaa ollut vireillä se, että SSPX veljestö otetaan uudelleen katolisen kirkon siipien suojaan. Paavi antoi siitä ilmoituksensa eikä hän tiennyt, että kolme päivää aikaisemmin Ruotsin tv oli lähettänyt kohua herättäneen dokumentin.

Ruotsin tv kertoo, että ohjelman tehneellä toimittajalla ei ollut ennalta tietoa siitä, että paavi aikoisi rehabilitoida veljeskunnan. Oli siis sattumaa, että nämä asiat osuivat samalle viikolle.

Paavi on nyt mokannut pahemman kerran. Saksassa on esitetty katkeraa kritiikkiä paavia vastaan. Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa tänään käydään läpi muitakin kiistanalaisia paavin lausuntoja, mm. lausunto homojen vaarallisuudesta (homot yhtä vaarallisia kuin ilmastonmuutos).

Tänään paavi ilmoitti, että piispa Williamsonin pitää peruuttaa lausuntonsa, joissa hän vähättelee keskitysleirejä ja juutalaisten tuhoamista, jos hän haluaa säilyttää piispan virkansa.

(nol.hu)
Lesbokin sotkeentunut tähän asiaan?


Vatikaanin sisäisissä arvioissa syytetään Ruotsin tv:tä siitä, että tahallisesti yritettiin mustamaalata Vatikaanin mainetta. Tiedettiin, että paavi aikoo ottaa SSPX-veljeskunnan vatikaanin piiriin, ja kolme päivää ennen sitä Ruotsin tv lähetti kohuohjelman, jossa Williamson kielsi juutalaisten suurtuhon.

Nyt kerrotaan, että Ruotsin tv oli saanut tietoja Williamsonista tunnetulta ranskalaiselta aktivistilta ja lesbolta Fiametta Venneriltä. Aktivisti kertoi Ruotsin tv:lle Williamsonin toiminnasta Kanadassa. Aktivistin mukaan piispa on ennenkin kieltänyt keskitysleirit, mutta niitä puheita ei ole dokumentoitu.

Ohjelman toimittaja kielsi kaikki salaliittoteoriat, joiden mukaan tarkoituksellisesti olisi isketty Vatikaanin kimppuun. Kuvausryhmä meni Saksaan tapaamaan Ruotsin kirkosta eronnutta kirkkoherraa, ja tämä oli kertonut, että Williamson voisi tulla haastateltavaksi. Niin tapahtuikin. Toimittajalla ei ollut mitään ennakkotietoja siitä, että paavi rehabilitoisi veljesryhmän.

http://www.welt.de/politik/article3145354/Vatikan-vermutet-TV-Komplott-gegen-den-Papst.html
Hiukan toisaanne: Puolassa voimakas katolinen kirkko ei halua pengottavan lähimenneisyyttään. Yksi pappi on asiaa tutkinut ja julkaissut asiasta kirjan. Hän on joutunut henkilökohtaisten uhkailujen kohteeksi. Hän kertoi kirjassaan jopa joka kymmenennen papin toimineen aikoinaan Puolan salaisen poliisin urkkijana. Kyseinen organisaatio oli papin mukaan Neuvostoliiton KGB:n jatke Puolassa.

Tutkijapappia on uhkailtu lukuisilla oikeudenkäynneillä. Ainuttakaan oikeudenkäyntiä ei ole käynnistetty.

Mielestäni Vatikaani harjoittaa valtionsa rajojen yli röyhkeää hallinta- ja valtapolitiikkaa. Jos jokin toinen valtio tekisi samaa yhtä avoimesti, asiasta nousisi vähintään melkoinen häly, ellei todellinen konflikti. Mitä ilmeisimmin lisää Vatikaanin likapyykkiä on tulossa. Puhtaaksi sitä pyykkiä ei saatane koskaan.
Kirkosta eroamisia


Paavin toimet ovat Saksassa alkaneet ärsyttää niin paljon, että ihmiset eroavat jo katolisesta kirkosta. Tageszeitung-lehdessä oli perjantaina lomake, jolla voi helposti erota. Syy-kohdassa voi ruksata jonkin näistä:
Kirkko on 1. naisvihamielinen, 2. juutalaisvihamielinen, 3. pedofiilinen, 4. homovihamielinen, 5. reaktionäärinen, 6. Ratzinger. Esim. Freiburgissa erosi perjantaina 12 katolista kirkosta. Monet ovat jo pidempään olleet tyytymättömiä. Regensburgissa on helmikuun neljänä ensimmäisenä päivänä eronnut jo 38 ihmistä.

Nyt on perustettu hotline-puhelinlinja, jossa kirkkoon ärtyneet voivat huojentaa sieluaan. Pappi on vastaajana ja hän yrittää muistuttaa, mitä hyvää kirkko on vuosisatojen kuluessa tehnyt. Mutta on myös juutalaisvastainen soittajaryhmä, joka syyttää juutalaisia koko tästä paavi-sotkusta.
Hesari kertoo, että juutalaisten kansanmurhan kyseenalaistanut katolisen kirkon piispa lupaa tutkia historiallisen todistusaineiston. "Jos löydän nämä todisteet, korjaan kantaani. Mutta siihen tarvitaan aikaa", Williamson sanoi.

Hän on pyytänyt paavilta anteeksi aiheuttamaansa hälyä, mutta ei ole perunut kannanottojaan.
  • 16 / 18
  • vaeltaja2006
  • 14.2.2009 15:06
Saatana iski


Dramaattinen tapahtumasarja sattui keskiviikkona. Kolme SSPX-veljeskunnan pappisseminaarilaista kuoli lumivyöryyn läntisessä Sveitsissä. He olivat 2 200 metrin korkeudessa, kun lumivyöry hautasi heidät klo 13.20. Ryhmään kuului 7 pappisseminaarilaista. Kaikki olivat ranskalaisen pappisseminaarin jäseniä.

Äärikonservatiivinen nettisivusto kreuz.net otsikoi uutisen: "Saatanan uusi vakava isku".
http://www.kreuz.net/article.8658.html
YLE:n verkkosivuilla otsikoidaan: Argentiina karkottaa holokaustipiispan

- Argentiina on määrännyt poistumaan maasta juutalaisten kansanmurhaa vähättelevän roomalaiskatolisen piispan Richard Williamsonin. Piispalla on kymmenen päivää aikaa poistua maasta tai sisäministeriö karkottaa hänet.

- Williamson on sanonut, ettei hän usko kaasukammioita ollenkaan ja että natsit surmasivat vain 300 000 juutalaista. Yleisesti hyväksytty laskelma on, että natsit murhasivat kuusi miljoonaa juutalaista.

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/02/argentiina_karkottaa_holokaustipiispan_559308.html
HS: Katolinen piispa Richard Williamson pyysi torstaina anteeksi holokaustia eli juutalaisten kansanmurhaa vähätteleviä lausuntojaan. "Jumalan edessä minä pyydän anteeksi", hän sanoi anteeksipyynnön välittäneen katolisen uutistoimiston mukaan.