Karhunurkkaus (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • vaeltaja2006
  • 2.12.2008 18:05
Madrid: Karhuinen joulukuu


Madrid on aina matkan väärti. Gay-kortteleissa Chuecassa (samannimisen aukion ympärillä) liikkuu karhuja erityisen paljon nyt joulukuun alussa. Karhufestivaali "Mad. Bear" houkuttelee tuhansittain karhuja ja heidän ihailijoitaan kaupunkiin. Joulukuussa sää voi olla vielä hyvinkin lauhkea. Ylävartalo paljaana: on sallittua.


Joulukuiset karhufestivaalit tunnetaan yli rajojen. Espanjassa on huomattavan suuri karhukanta. Neljän päivän ajan voi kruisailla Madridin paikoissa eikä aika tule pitkäveteiseksi. Juhlat alkavat torstaina 4. joulukuuta keskiyöllä. Silloin järjestetään tervetuloparty Club Maximessa (Puerta de Toledo). Sanotaan, että siellä on Madridin parhaat äänijärjestelmät.

Perjantaina on päivien huippuhetki: valitaan Mr. International Mad. Bear 2009 (Club But, Barcelo 11). Osanottajat ovat tässä
http://www.madbear.org/madbear2008/uk/mr-madbear-2008.html

Lauantaina on bussikierros Madridissa. Bussi täynnä karvaisia miehiä. Ilta vietetään Club Butissa. Bufee tarjoaa kylmää ja lämmintä syötävää. Nälkäisenä ei kenenkään tarvitse lähteä yöhön. Sunnuntain alkaessa suunnataan keskiyöllä uuteen tapahtumapaikkaan, Madridin cruising-temppeliin nimetä Strong Center. Kaikki paikalliset homot tuntevat tämän paikan.

Sunnuntainakin on paljon ohjelmaa. Jäähyväisparty alkaa sunnuntaina keskiyöllä Sala Cool Clubilla.
  • 3 / 6
  • vaeltaja2006
  • 5.12.2008 18:44
Karhunpennut


Tapahtumia on myös nuorille karhun aluille. Tänään karhunpennut kokoontuvat Wienissä klo 22 kolmannen kerran

*****

Kiinnostava on myös Wienin karhukongressi 21.-24. toukokuuta 2009.
Ks. logo, hauska
http://www.austrianbears.at/index2.htm
  • 4 / 6
  • vaeltaja2006
  • 19.12.2008 21:16
Kunniamurha


Kesällä kaksi suomalaismiestä kertoi bileissä, että he ovat äskettäin käyneet Turkissa ja olleet mukana turkkilaisessa karhujen tapahtumassa. Suomalaiset oli siellä huomattu. Kun edellisenä vuonna Istanbulissa vietettiin karhujen bileitä, valittiin Mr. Bear Turkey 2007, "vuoden karhu". Hän oli 26-vuotias fysiikan opiskelija Ahmet Yildiz. Hän sai voiton kunniaksi matkan San Fransiscoon. Tänä vuonna kesällä Ahmet ammuttiin Istanbulissa kotitalonsa edustalla.

Ahmet oli pidetty. Hän opiskeli Istanbulin Marmara-yliopistossa fysiikkaa. Hän aikoi opettajaksi. Jo nyt opiskeluaikana hän antoi heikommille koululaisille lisätunteja matikassa. Ahmetin paras ystävä oli Ibo

Turkissa kohtaavat vanha ja uusi aika. Istanbulissa on jo pidetty Pride-tapahtuma ja kulkue nähtiin kaduilla. Ahmetin suku on itäisestä Turkista. Siellä on vielä vanha aika. Kolmisenkymmentä kylää on Mersavin klaanin aluetta. Se on kurdialuetta. Ahmet on kuvannut aikaisempaa elämäänsä online-lehdessä. Siinä hän tuli kaapista ja paljasti itsensä.

Vanhemmat olivat jo aavistelleet asiaa. He salaa tutkivat hänen tietokoneensa ja kännykkänsä. Kun Ahmet tuli opiskelemaan Istanbuliin 2007, hän asui ensin siskonsa luona varmassa suojassa vierailta vaikutteilta. Mutta eräänä kesäkuun yönä hän löysi gaybaarin ja tutustui siellä 17 vuotta vanhempaan Iboon. Ibo on kauppaedustaja Kölnistä. Ahmet muutti siskon luota pois Ibon luo.

Ahmet oli tyypillinen karhu: partainen ja karvainen koko ruumiiltaan. Hän soitti kotiin ja kertoi isälleen totuuden. Isä katkaisi puhelun. Moneen päivään ei kuulunut mitään. Sitten alkoi jatkuva tykitys. Ensi suostuteltiin, sitten uhkailtiin,. Äiti soitteli ja setä soitteli. Kerran oli tätikin oven takana itkemässä. Uhkailujen takia Ahmet kävi yleisen syyttäjän puheilla kertomassa, että häntä uhataan perheen taholta. Valtionsyyttäjä ei nähnyt mitään vaaraa.

Sukulaiset kertoivat, mitä kauheuksia on tapahtunut Ahmetin homouden takia. Isän firma menee konkurssiin, vanhemmat eroavat, jne. Kerran hän näki isänsä lähikadulla. Hän juoksi perään ja mentiin kahvilaan ja siellä oli myös äiti. Mutta keskustelutuokio katkesi ja isä ja äiti lähtivät.


Ibo kertoo, että 15. heinäkuuta tänä vuonna kello 23 illalla. Ahmet oli lukemassa kotona tenttiin. Ibo chattaili ystävien kanssa. Ahmet sanoo menevänsä alas kauppaan ostamaan jätskiä. Hetken päästä Ibo kuulee, kuinka auton lukitus piippaa ja sitten kuuluu laukausia. Hän juoksee ikkunaan ja alas. Ahmet on ammuttu autojen väliin. Mercedes on häipynyt. Ido saa samana iltana kuljetuksen lentoasemalle ja lennon Kölniin.

Myös läheisen kahvilan rouva sai välikohtauksessa harhaosuman, mutta hänellä vaurioitui vain jalka. Rouva tunsi hyvin Ahmetin ja kertoo, miten ystävällinen ja kohtelias tuo nuori mies oli. Vaikka kahvilan rouva onkin hyvin uskonnollinen, hän ei välitä, jos joku on homo. Kukin valitkoon oman tiensä. Hän sanoo olevansa demokraatti. Tällä tapahtumalla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Ei islam salli kenenkään tappamista. Enää ei toimita koraanin mukaan vaan lähdetään uskonnollisten joukkioiden mukaan.

On mennyt jo monta kuukautta eikä ketään ole vielä pidätetty. Valtionsyyttäjänvirasto sanoo vain, että asiakirjat ovat salaisia. Oikeusprosessia ei ole aloitettu. Hallitus on arvioinut, että maassa tehdään jopa tuhat kunniamurhaa vuodessa. Siinä tilastossa ovat mukana vain naiset.

(Süddeutsche Zeitung)

*****

Kölnin karhutapaamisessa syksyllä muistettiin myös Ahmetia.

Lisää ranneliikkeessa:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=6715
  • 5 / 6
  • vaeltaja2006
  • 21.12.2008 14:43
Mr. Bear Germany 2009 valittiin Kölnissä marraskuussa. Nimi on Reinhard ja näin sympaattisesti hän tervehtii BOX-lehden lukijoita (hieman tiivistettynä):

Heippa,

Olen uusi kasvo näillä palstoilla. Marraskun lopulla yleisö valitsi minut Kölnin Karhuyössä uudeksi Mister Karhuksi. Tänä vuonna Karhu-Pridessä teemana oli "maasudun karhut". Juuri sopiva teema minulle. Kun luin asiasta, päätin heti matkustaa. Myöhemmin syntyi ajatus osallistua kisaan. Oli shokeeraava tunne, kun sain kuulla, että minut oli hyväksytty kandidaattien joukkoon. Ramppikuume oli niin kova, etten juuri seuraavan yönä nukkunut.

Muiden kandidaattien kesken meni hienosti.Vaikka kaikki olimme erilaisia, löysimme nopeasti toisemme. Kölniin tullessa olin yksin, utelias, mutta ilman suuria odotuksia. Nyt kun palaan takaisin kotiin, minulla on uusi tehtävä, hieno tunne ja uusia ystäviä. Kaikille Kölnin partamiehille ja muillekin suuri kiitos. Unohtumaton viikonloppu ja miten paljon ponnistusta suuri kansainvälinen tapahtuma onkaan vaatinut kaikilta.

Yhä olen hämmentynyt, että minut valittiin edustamaan karhuyhteisöä. Enhän ole ihan tyypillinen karhu. Ehkä vain karhunpentu. Iloitsen siitä, että saan edustaa suurta yhteisöämme ja siinä ohessa itse kasvan ihmisenä. Jos saan riittävästi tukea, pystyn ehkä auttamaan muita ja antamaan muille voimaa. Ensi vuonna valitaan taas uusi karhu, mutta sitä ennen kirjoittelen tähän lehteen näitä kolumneja ja kerron kokemuksiani.

Teidän Reinhard
Mr. Bear 2009
mbg2009@gmx.de

(pitäisköhän lähettää terveisiä!)
  • 6 / 6
  • vaeltaja2006
  • 21.12.2008 15:19
Mr. Deaf Bear 2009


Tammikuun 23.-25. päivinä valitaan Kölnissä seuraavat kuurot Misterit: Mr. Deaf Leather Germany 2009 ja Mr. Deaf Bear 2009.

Edellinen Mr. Deaf Bear 2008, Axel, kertoo kokemuksiaan:

Hän on vuoden aikana kiertänyt monissa suurissa nahka- ja karhutapahtumissa ympäri Saksaa. Useimmissa tapahtumissa on ollut paikalla myös viittomakielen tulkki. On ollut kiinnostavaa oppia tuntemaan lisää maata ja ihmisiä. Hän on saanut paljon tukea muilta Mister-tittelin kantajilta.

Mutta on vielä paljon esteitä kuulevien ja kuurojen maailmojen välillä. Erityisesti hän on pettynyt siihen, että vain harvat kuurot hakeutuvat näihin kuulevien juhliin. Kuurojen pitäisi pitää yhtä ja liittyä mukaan eikä piiloutua pois joukosta. Vain sillä tavoin saadaan lisää joukkoja mukaan. Ei ole yksinkertaista viettää juhlissa aikaa kuulevien kanssa, mutta on ollut niitä, joilla on ollut aikaa ja rohkeutta siihen. "Me kuurot olemme osa homomaailmaa", Axel sanoo.