Unkarin parisuhdelaki roskikseen? (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 22.3.2009 9:41
Unkarin poliittinen tilanne on joutumassa kaaokseen. Aamun Népszabadság-lehdessä on esitelty ehdokkaita uudeksi pääministeriksi. Äärioikeiston julkaisuissa sen sijaan vaaditaan kansaa kaduille. Nykyinen valtaryhmittymä on kaadettava joukkomielenosoituksilla ja maahan on saatava uudet vaalit kesäkuun 7. päiväksi. Normaalioloissa vaalit pidettäisiin vuonna 2010. Illalla nähdään, mitä Budapestissa tapahtuu. Äärioikeston vihan maalitauluina ovat juutalaiset ja romanit. Homot ovat viime aikoina päässeet vähemmällä kiihotuksella. Ei voi olla liian monta vihan kohdetta yhtaikaa.

Eilen hajosi sosialistien vähemmistöhallitus, kun pääministeri ilmoitti eroavansa. Gay-media ei ole vielä arvuutellut, miten käy parisuhdelaille.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 23.3.2009 16:51
Pieni uutinen, joka liittyyy viime kesän pride-marssiin Budapestissa:

Viime vuoden heinäkuun 5. päivänä Budapestin pridetapahtuman yhteydessä oli monenlaisia häiriköintejä, kuten ranneliikkeessä silloin laajasti kerrottiin. Andrássy-kadun eräästä asunnosta poliisit pidättivät kuusi meistä, joita epäiltiin molotovin cocktailien valmistamisesta. Ne olisi ollut helppo nakata ikkunasta marssijoiden niskaan.

Nyt poliisit ilmoittavat, että tutkinta on lopetettu. Huoneistosta löydetyt aineet eivät ole sopivia aiheuttamaan vaaraa tai myrkytystä. Naapurit olivat soittaneet poliisin paikalle huoneistoon. Asumattomasta huoneistosta löytyi tuntemattomia aineita. Pulloista ja suihkeastioissa löytyi eläinten ulostetta ja 182 kananmunaa oli täytetty juoksevalla aineella.

Pidätetyt miehet ilmoittivat, että he aikoivat heitellä pride-marssijoiden päälle kananmunia. Myrkkytutkijat ovat kuitenkin todenneet, että käytetyt aineet eivät olleet myrkyllisiä tai räjähtäviä ja näin ollen tutkimukset on lopetettu.