Pedofilia ja homot

 • 1 / 10
 • Hortzmann
 • 20.12.2002 12:36
Nyt tuli sohaistua kepillä muurahaispesää, mutta kumminkin..

Tänään Helsinginsanomissa oli juttu, jossa luki "Oikeuden mukaan espoolainen Jarno Tapani Liimatainen käytti hyväkseen alaikäistä poikaa syyskuun 1998 ja toukokuun 2001 välisenä aikana" Kakkua tuli 1v8kk + 5000€ sakkomaksuja.

Miksi tuntuu, että julkisuudessa olleissa lapsen hyväksikäyttötapauksissa pedofiilimiehistä on noin puolet kiinnostuneet oman sukupuolen lapsista, kun taas homoja kuitenkin yhteisössä on vain muutama prosentti? Mikä meissä on vikana?

Tämä asia pitäisi saada kuntoon ehkä homoyhteisön omin keinoin, samanlaisia valistuskamppanioita, kuin esimerkiksi AIDSista näkee baarien vessajulisteissa. Voisiko SETAn budjetista kenties lohkaista jokunen euro tarkoitukseen?
Ainakin mitä olen lukenut, niin pedofiilit valitsevat kohteensa vain sillä perusteella, että ne ovat lapsia, eivätkä sukupuolen perusteella, olipa aikuisten puoleen suuntautuminen mikä tahansa. Mutta olen kyllä samaa mieltä, että tuollaisista uutisista tulee ihmisille vääriä käsityksiä, joitten oikomiseksi "tarttis tehrä jotain".
Totta. Pedofiililla on hyvin harvoin väliä siitä, kumpaa sukupuolta lapsi on... Tutkimusten mukaan useimmat pedofiilit ovat heteroseksuaaleja, muta heille tärkeintä on vain nuoruus. Siis jos koko yhteisö täällä ryhtyisimme ilmiantamaan näitä hulluja/sairaita ihmisiä, voisimme tehdä paljon hyvää!
 • 4 / 10
 • Mika Oulusta
 • 29.3.2003 20:10
Ei pedofiileja ja homoja voi verrata toisiinsa, sillä pedofiilius on sairaus kun taas homous on ominaisuus. Hesarissa oli taannoin artikkeli, jonka mukaan pedofiilit suhtautuvat vihamielisesti homoihin.
 • 5 / 10
 • Jari Pervo
 • 31.5.2003 2:25
Entä onko se tuomittavaa jos "pitää lapsista" mutta ei missään tapauksessa voisi harkita vakavasti toteuttavan haaveitaan? Vai sekoaako siinä pää ja vähintään viiskymppisenä sitten jo houkutellaan pikkupoikia namuilla koulunporteilla? Taidanpa muuten vaihtaa nimimerkin ettei joku taas käsitä jotain väärin =)
 • 6 / 10
 • Hortzmann
 • 2.9.2003 16:38
Ja taas on pedofiilipappi lähennellyt kymmeniä poikaoppilaitaan Turun seudulla. Eiks näitä saada aisoihin? Miksi kirkoilla on aina taipumusta "kärsiä vain ja antaa anteeksi"?
Ja jotenkin musta ainakin on alkanut vaikuttaa, että näitä lasten hyväksikäyttöjä esiintyy vähän turhan tiuhaan nimenomaan uskonnollisissa piireissä. Onkohan asiasta olemassa tutkittua tietoa? Siis onko lasten rääkkääminen yleisempää uskovaisilla vai "ei-uskovaisilla" (miten ne nyt sitten määriteltäisikään)?
Vastaus threadin aloittaneeseen viestiin:

Ilmitulevista lasten hyväksikäyttötapauksista yli 95% kohdistuu tyttöihin. Pedofiileistä valtaosa on todennäköisimmin heteroseksuaaleja suuntautumiseltaan (kuten ihmisistä yleensä), mutta pedofiilille ei lapsen sukupuoli lopultakaan ole merkittävä seikka. Ainoa kriteeri mikä pedofiililla on uhriinsa nähden on tämän nuori ikä ja lapsenomaisuus *yökötys* :o(

Homot ovat kautta aikojen saaneet kärsiä pedofiili-leimasta vain ja ainoastaan siitä syystä, että valtaväestön on ollut helppo ulkoistaa pedofilia koskemaan vain homoja, koska ovathan nämä jo ennestään "sairaita" ja "omituisia" yksilöitä. Eihän kukaan kunnon hetero voi pedofiili olla, eihän..

En halua vähätellä kenenkään hyväksikäytön uhrin kohtaloa enkä heille tapahtuneiden kauheuksien merkitystä, mutta jostain syystä mediassakin tiedotus painottuu aina hyväksikäytettyihin poikiin, vaikka heitä ei ole siis läheskään yhtä paljon kuin hyväksikäytettyjä tyttöjä. Toimittajien asenteellisuuttako vai mistä moinen johtuu?
Luku on Turun yliopiston psykologian laitoksella (muistaakseni keväällä 2002) luennoimassa käyneen oikeuspsykologin luentomonisteista.