• audinkopoika

Äiti Teresa

Äiti Teresan kuolemasta tulee huomenna kuluneeksi 10 vuotta. Kuulemma tänään julkaistaan kirja Äiti Teresa: Tule Valoksi. Kirja sisältää tiettävästi 66 vuoden ajalta kirjeitä hänen läheisilleen.
Äiti Teresa muistetaan rauhannobelistina ja köyhien puolesta puhujana.

Äiti Teresa sanoi tekevänsä mieluummin erehdyksiä rakastaen ja nöyränä, kuin ihmeitä ylpeänä ja väärässä hengessä.
"Niin kauan kuin maailmassa on vähänkin rakkautta ja myötätuntoa, ei voida koskaan tulla toivottomiksi" on hänen parhaimpia sanomiaan ihmisille, ainakin minun mielestä.
Se kuvaa toivoa ja elämän positiivisuutta tulevaisuudesta.

Nykyelämä vaatii meiltä kaikilta enemmän humaanisuutta ja pyyteetöntä välittämistä lähimmäisistä. En tiedä olenko itse siihen pystynyt, mutta toivottavasti joskus siihen pystyn.

4 kommenttia

Kauneuspilkku

4.9.2007 09:47

Äiti Teresan kuoleman muistopäivästä on kohkattu paljon vähemmän kuin Dianan. Hyvä kun otit esiin. En tiedä oliko Äiti Teresa sellainen pyhimys, jollaiseksi häntä nyt yritetään tehdä, mutta kyllä hän sai paljon hyvää aikaan.

millikan

4.9.2007 10:30

Äiti Teresan kuolinpäivästä myös muistaakseni kohkattiin paljon vähemmän kuin Dianan, se meni ikäänkuin siivellä...

Roope2

5.9.2007 06:58

Eräässä lehdessä esiteltiin Äiti Teresan ja hänen henkisen ohjaajansa välistä kirjeenvaihtoa. Sen mukaan Äiti Teresa ei viiteenkymmeneen vuoteen tuntenut Jumalan läsnäoloa elämässään. Mutta työ jatkui vaan. Oliko se Augustinus, kun sanoi: "Minä uskon koska kirkko uskoo".

risto

5.9.2007 15:03

Äiti Teresa on kerännyt useita miljoonia ( joidenkin käsitysten mukaan miljardeja ) dollareita Intian köyhälistön nimissä ( ja vielä enemmän maailman muiden `katuojien´ vähäosaisten nimissä ). Mihin kaikki tämä raha on mennyt? Ei ainakaan parantamaan niiden oloja, joille se oli tarkoitettu. Nunnat saattoivat antaa heille lautasellisen keittoa ja jotkut sairaudesta sekä puutteesta kärsivät saivat suojaa ja huolenpitoa. Maailman rikkain sääntökunta ei ole kovinkaan antamishaluinen, koska se haluaa opettaa köyhyyden auvoisuuden. "Köyhien kärsimys on erittäin kaunista, tämä näyte kurjuuden ja kärsimisen ylväydestä auttaa maailmaa suuresti", sanoi Äiti Teresa. Pitäisikö tästä omalaatuisen miljardöörin opetuksesta olla kiitollinen?

Legenda hänen perustamistaan `kuolevien kodeista' on liikuttanut ihmisiä. Todellisuus on kuitenkin pöyristyttävä: täyteenahdetuissa ja alkukantaisissa pikku kodeissa useat potilaat joutuvat jakamaan vuoteensa muiden kanssa.Vaikka moni sairastaa tuberkuloosia, aidsia tai jotakin muuta erittäin tarttuvaa tautia, hygieniasta ei kanneta huolta. Potilaita hoidetaan kauniilla sanoilla ja riittämättömillä ( joskus vanhentuneilla ) lääkkeillä, jotka annetaan haaleassa vedessä huuhdelluilla vanhoilla neuloilla. Voi vain kuvitella ihmisten huudon, kun heistä kaivetaan matoja pinseteillä ilman kipulääkitystä.Voimakkaita kipulääkkeitä ei periaatteesta anneta edes vaikeissa tapauksissa.