• markowski

Läskit vex! Viikko 26.

Otin heti Painonvartioihin liittymisen jälkeen. marraskuun lopulla, kuvia kropastani, jotta voin seurata sen uudelleen muotoitumista. Toukokuun alussa sitten otin uudet kuvat kokonaispudotuksen ollessa -13 kg. Selvästi havaittavaa muutosta on syntynyt. Etenkin selkä ja takapuoli on selvästi paremman oloisia ja koko kropan sivuprofiilista näkee kavennusta. Edestäpäin katsottuna muutos ei ole kovin suuri. Edelleen iso roikkuva maha tuossa vyötäröllä on vaikka jo -12 cm lähtenyt vyötärönympäryksestä. Kavennus on tullut alaselän kaventumisena ja jenkkakahvat ovat meilkein kadonneet. Huomasin, että alkaa hauis kasvamaan kaiken sen läskin seasta ja muutenkin tuntuu kiinteämmältä. Tosin oikean käden hauis on selvästi jämäkämpi ja isompi, kuin vasemman. Vasen käsi on aina ollut se heikompi.

Kävin kuntosalilla oma-ohjaajan luona, jonka kanssa uudistettiin kunto-ohjelmaani. Eka ohjelma ei sisältänyt mitään vatsalihaksia tai alaselkää treenaavia liikkeitä, joten niitä lisättiin useita. Vedin heti uuden ohjelman läpi aika kevyesti, mutta perhana miten kipeäksi vatsalihakset tuli. Viikkoon en pystynyt käymään salilla. Pelkästään pieni yskäisy sattui vatsassa. Nyt jo vetänyt uuden ohjelman useampaan kertaan niin kroppakin siihen sopeutunut. Hiki päissään siellä saa veivata.

Edelleen päiväkirjan pitäminen ja pisteiden laskeminen menee miten sattuu. Pääsiäisen plussa vieläkin pikkusen harmittaa vaikka siitä on jo useampi viikko, mutta sen jälkeen on ollut pelkkää miinusta jo 7 viikkoa putkeen. Pitää olla siihen erittäin tyytyväinen.

Varmaan muutamat ovat lukeneet lehdistä, että Painonvartioissa on meneillään yt-neuvottelut, jonka seurauksena Painonvartioiden toiminta Suomessa saattaa loppua kokonaan syksyllä. Se ei ole vielä varmaa, mutta se on mielestäni varmaa, että PV:n toiminta tulee supistumaan. Juuri viime vuonna kuulemma puolet PV:n väestä sai kenkää, mutta sekään ei näköjään riitä. Erittäin harmillista, jos toiminta lakkaa. Nykyään niin iso osa suomalaisista on ylipainoisia, mutta ilmeisesti ei haluta laihduttaa ja siten pitää omasta terveydestään huolta. Minun kohdallani en pääse tavoitteeseeni syksyyn mennessä niin joudun, toiminnan loppuessa, jatkamaan painonpudotusta omatoimisesti, kuten moni muukin Painonvartioissa käyvä.

TULOKSET

VIIKKO 26, 26.5.2010
Paino 108,1 kg, muutos edelliseen -1,3 kg
Painonpudotus yhteensä -14,6 kg
BMI 33,36
Vyötärönympärys 125 cm, -13 cm