Homosekoiluista heteroksi

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • vaeltaja2006
  • 7

Radion Yle Puheesta tuli haastattelu, jossa oululainen Amadeus kertoo homosekoiluistaan. Oli viinaa ja homoilua. Oli liitämistä sinne tänne. Hän piti itseään "pesunkestävänä homona". Sitten hän havahtui ja ryhtyi heteroksi. Tapahtui "ihme". Amadeus vakuuttaa, miten hienoa on muuttua. Mutta muuttuiko hän? Ohjelman otsikossa sanotaan: Homosta heteroksi. Oikeampi olisi: Homoiluista heteroksi. Homona eläminen on jotain ihan muuta kuin se, mitä Amadeus on kokeillut. Tätäkö "eheytyminen" tarkoittaa? Hän todella tarvitsi sekoelämäänsä eheytymistä.

'Homo' on ihminen, joka pystyy rakastumaan, rakastamaan ja jakamaan arjen ilot ja surut toisen samaan sukupuoleen kuuluvan ihmisen kanssa.


Kuuntele Areenasta 16 min.

http://areena.yle.fi/radio/1743962

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • def, dumb & blonde
  • 24.11.2012, 7.35
Amerikassa tuota etsikkoaika kutsutaan Collegeksi...

Tietenkin on mahdollista, ettö ihminen tulee kaapsista myös heterona. Luulen kuitenkin, että vielä yleisempää tulla ulos homona, kuin heterona, vaikka ajat ovat muuttuneet kuvastoltaa suvaitsevaisemmaksi.
Seksuaalinen suuntautuminen ei ole aina "pesunkestävää", vaikka niin luulisi. Joskus tuo kehittyy elämän ja kokemusten myötä. Toisinaan bi-identiteetti heittelee "pesunkestävästi" ääripäästä toiseen.

Parantuiko Amadeus myös alkoholismista?
Muistumia muutamasta tapauksesta elävästä elämästä tuosta "pesunkestävästä" seksuaalisesta suuntautumisesta. Tunnen ihmisiä, jotka ovat tulleet tavalla taikka toisella tietoisiksi omasta aidosta seksuaalisesta identiteetistään jopa hyvinkin kypsässä iässä. He lähtivät nuoruudessaan toteuttamaan yhteiskunnan standardia, joka ei ollutkaan heidän ominta itseään. Minä kutsuisin tuollaista kasvamiseen omaksi aidoksi itseksi.

Tuossa haastattelussa alleviivataan rikkinäinen elämä, alkoholismi ja homoseksuaalisuus hyvin vastenmielisellä tavalla.