Mika: uusi levy Origin of Love - miehelle, jota rakastaa

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Mikko Kivinen
  • 3
Mika. Kuvakaappaus YouTube-videosta

Mikan syyskuun puolivälissä Britanniassa julkaistavalla uudella Origin of Love -levyllä on kattaus nimekkäitä artisteja, jotka tuovat omat mausteensa levylle. Mikan kanssa levyllä esiintyvät muun muassa William Orbit ja Ellie Goulding ja Benny Benassi. Mikan kolmas studioalbumi saattaa hyvinkin olla yksi kuluvan vuoden kuumimpia levynjulkaisuja.

Mika kertoo jättäneensä tuoreella levyllään aikaisemmista levyistään tuttua hyvin mahtipontista ja falsettipainotteista tyyliään hieman sivummalle, ja väittääkin, että uusi levy on "vähemmän lapsenomainen ja vakavampi".

Sujuvana ranskanpuhujana Mika myös esittää monet laulunsa uudella levyllä ranskaksi, mukaan lukien albumin ensimmäisen sinkkulohkaisun "Elle Me Dit", joka julkaistiin jo viime vuonna. Mikan mukaan musiikillisesti uusi levy eroaa kahdesta ensimmäisestä levystä siten, että kappaleet ovat "vähemmän kerrostettuja" ja sisältävät elementtejä Daft Punkin ja Fleetwood Macin soundeista. Lisäksi levyn avausraidassa "Celebrate" kuullaan rap-legenda Pharrel Williamsia.

Uuden albumin julkistamisen lisäksi Mikalla on muutakin "julkistettavaa" elämässään. Torstaina 26. heinäkuuta Lontoon Heaven-homoyökerhossa pidetyssä konsertissaan eloisa esiintyjä omisti laulunsa ja albuminsa, The Origin of Loven, "miehelle, jota rakastaa". Mika sanoi: "Se [laulu] kertoo rakastumisesta keneen tahansa rakastutkin, vaikka kyseinen henkilö olisi mies", ja julisti sen olevan hänen "vapauden julistuksensa".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mika on aikaisemmin halunnut visusti välttää lokeroimasta haastatteluissa tai julkisuudessa itseään mihinkään seksuaaliseen suuntautumiseen. Syyskuussa 2009 amsterdamilaiselle Gay & Night -lehdelle antamassaan haastattelussa Mika kommentoi omaa seksuaalisuuttaan: "En ole milloinkaan lokeroinut itseäni. Vaikkakaan en ole myöskään koskaan rajoittanut elämääni. En ole koskaan rajoittanut sitä, kenen kanssa jaan sänkyni... Voitte kutsua minua miksi vaan... Kutsukaa vaikka biseksuaaliksi, jos tarvitsette termin minua määrittämään..." Myöhemmin Mika sanoi haastattelussaan, jonka antoi This Is London -lehdelle: "Pidän itseäni luokittelemattomana, koska voin rakastua keneen tahansa - kirjaimellisesti - mihin tyyppiin, mihin vartaloon tahansa, en ole nirso."


Oheisessa videossa nähdään esimakua videokokonaisuudesta, jossa Mika valottaa koko levynsä tekoa. Tässä videopätkässä puhutaan kappaleen nimeltä Lolan tekemisestä, joka on raita numero 12 uudella levyllä.

Mika, oikealta nimeltään Michael Holbrook Penniman, Jr. syntyi libanonilais-amerikkalaiseen perheeseen Beirutissa 18. elokuuta vuonna 1983. Perhe muutti pian sen jälkeen Ranskaan pakoon Libanonin levottomuuksia ja 1992 perhe muutti Lontooseen. Kouluaikana lukihäiriöstä kärsinyttä Mikaa myös kiusattiin rankasti koulussa ja hänen äitinsä opetti häntä pitkään kotona. Myöhemmin hän kävi Westminster Schoolin ja Royal College of Musicin oppilaitoksia. 15-vuotiaana hänen ensiesiintymisensä oli Royal Opera Housessa

Mikan matka maailmanmaineeseen alkoi vuonna 2007, jolloin hänet äänestettiin BBC:n kyselyssä “vuoden 2007 ääneksi”. Edellisvuonna julkaistusta ensisinglestä “Relax, Take It Easy” ja etenkin keväällä 2007 julkaistusta “Grace Kelly” -singlestä tuli menestyshittejä. Ensimmäinen albumi “Life in Cartoon Motion” julkaistiin myös keväällä 2007 ja toinen albumi “The Boy Who Knew Too Much” syksyllä 2009. Suomessa Mika kävi esiintymässä kesällä 2010.

Juttu perustuu pääosin Gay Timesissa julkaistuun artikkeliin.

Gay Times: Mika´s album makeover
Wikipedia: Mika

3 kommenttia

Miksihän noille biseksuaaleille on niin vaikeaa olla biseksuaaleja?

Eihän se mitään lokerointia ole, olla täysin sitä mitä on.
Tai ei ainakaan mitään lokerointia huonossa mielessä.

Heterothan ovat heteroita ja homot homoja,
eivät lokeroi itseään, vaan ovat täysin sitä mitä ovat,
ja vain "se oikea" sukupuoli kiinnostaa täysin,
eivätkä biseksuaaleja, eivät vaihtele,
eivätkä ole kiinnostuneita "ihan kaikista".

Kommenttia muokattu: 04.08.2012 klo 01:26