Homohäähumua New Yorkissa pian vuoden ajan

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 5

New Yorkin osavaltiossa samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet solmia avioliiton pian vuoden ajan, vuoden 2011 heinäkuun lopulta lähtien. New Yorkia pidetään yleisesti läntisen maailman viihde-elämän keskuksena, joten kaupungissa ns. tavallisten ihmisten häiden lisäksi toisensa saavat usein myös tunnetut parit.

Sinkkuelämää-sarjan näyttelijä Cynthia Nixon meni viime sunnuntaina avioon pitkäaikaisen kumppaninsa Christine Marinonin kanssa. Asiasta kertoi People-lehti. Pari kihlautui kolme vuotta sitten.

Nixon ja Marion kasvattavat yhdessä runsaan vuoden ikäistä Max-poikaa. Nixon oli aiemmin 15 vuoden ajan aviossa Danny Mozesin kanssa, josta hänellä on 16- ja 10-vuotiaat lapset.

Demokraattisen puolueen poliitikko Christine Quinn puolestaan solmi avioliiton Kim Catullon kanssa runsas viikko sitten. Quinn valittiin vuonna 1999 New Yorkin kaupunginvaltuustoon ja hänestä tuli sen puheenjohtaja vuonna 2006, ensimmäisenä naisena ja ensimmäisenä avoimesti homoseksuaalisena henkilönä.

New Yorkin avioliittolaki on pitkän väännön tulos. Laki astui voimaan 24. heinäkuuta 2011 ja New York oli tuolloin USA:n kuudes homoavioliitot hyväksynyt osavaltio. Joukko osavaltioita on hyväksynyt samaa sukupuolta olevien avioliitot, kun taas joissakin osavaltioissa avioliitto on erityisesti määritelty eri sukupuolta olevien välisiksi. Liittovaltiotason lainsäädäntöä homoavioiliitoista USA:ssa ei ole, mutta asiasta käydään voimakasta keskustelua. Myös istuva presidentti Obama on ottanut kantaa homoavioliittojen puolesta.

Myös Suomessa keskustellaan avioliiton avaamisesta samaa sukupuolta oleville pareille.

CBS: City Council Speaker Christine Quinn Marries Kim Catullo In Private Ceremony
People: Cynthia Nixon and Christine Marinoni Get Married

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • AAA
  • 29.5.2012, 11.14
Tasa-arvoinen avioliitto New Yorkin osavaltiossa sai tukea myös paikallisilta republikaaneilta. Yksi suurimmista tasa-arvoisen avioliiton kannattajista republikaanien parissa oli hedge fund -guru Paul Simon.
http://www.nytimes.com/2011/06/26/nyregion/the-road-to-gay-marriage-in-new-york.html?_r=1

Nyt sama mies on yksi innokkaimmista Mitt Romneyn presidentinvaalikampanjan tukijoista, vaikka Romneyn suhtautuminen tasa-arvoiseen avioliittoon on vähintäänkin nuivaa.
http://finance.fortune.cnn.com/2012/03/26/paul-singer-mitt-romney/
  • 2 / 5
  • AAA
  • 29.5.2012, 12.12
Korjaus.
Hedge fund -guru on Paul Singer, eikä mikään Paul Simon.