Birdie

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Ranneliike net

Teksti: Sami Mollgren ja Marco Johansson
Kuvat: Marco JohanssonPerjantaina 1. heinäkuuta avasi ovensa Helsingin uusin sateenkaarenvärinen illanviettopaikka ´Birdie´. Ravintola sijaitsee osoitteessa Annankatu 10, vain kivenheiton päässä Lostarista ja dtm:stä. Näyttää siltä, että Helsinkiin on syntymässä viimein jonkinlainen homobaarien keskittymä.´Birdie´ on Helsingin ensimmäinen seksuaalivähemmistöille suunnattu klubi, jonka omistaa sellainen suurempi ravintolayrittäjä, joka ei itse ole sidoksissa GLBT-piireihin. Aika näyttänee, millaiseksi ´lintusen´ asiakaskunta muodostuu, ja toisaalta miten uusi yrittäjä vaikuttaa muihin keskustan homoravintoloihin. Avajaisiltana ja myös sitä seuraavana sunnuntaina paikalla ollut porukka oli aika sekalaista - niin muiden homobaarien vakiokasvoja kuin alle parikymppisiä neitojakin, joilla todennäköisesti ei ole homo/lesbopiirien kanssa mitään tekemistä.Kahdessa kerroksessa
Yläkerrassa on lounge-tyyppinen valoisa tila suurine ikkunoineen ja baari on ´pömpelissä´ keskellä ravintolaa. Yläkerran baarissa pitää olla riittävästi henkilökuntaa, että homma pelaa neljään suuntaan. Kierreportaiden päässä oleva alakerta on hämyisempi ja klubimaisempi. Vilkkaana iltana yhteen kulmaan laitettu baari menee helposti tukkoon.
Kaksi tilaa mahdollistaa kahdet eri bileet, eli yläkerrassa voi soittaa eri musiikkia kuin alhaalla.Viime tingassaBirdien avajaispäivänä ravintolassa kävi täysi sisustustyön tuhina vielä alkuillasta, kun paikkaa valmisteltiin illan rientoja varten. Maalitelat viimeistelivät yläkerran mustien tolppien pintoja ja tuolinpäällisiä aseteltiin paikalleen kuin nopeutetussa filmissä. Illalla kaikki olikin silminnähden paremmin ja valmiina - kello 21 ovet avannut clubi näyttikin jo varsin valmiilta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sisustuksessa ravintola noudattaa omistajansa Sedu Koskisen muista ravintoloista tuttua varsin mahtipontista ja värikästä linjaa. Massiivisia istuimia, kimaltelevia yksityiskohtia, kristallikruunuja, patsaita ja pylväitä nähdään ´Birdiessäkin´. Koristeluna nähdään mm. Village People -teemaa.Ammattimaista arviotaRanneliikkeen kuvaustiimi jututti "sillä silmällä" ohjelman Pekkaa ja Mikkoa (ruoka&juoma ja sisustus) ja kysyi, miltä paikka vaikutti. Poikien kasvoilta paistoi kyllä yleinen hyväksyntä - hieman alkuun oli paikan tyyli ja etenkin omistajan maine hieman askarruttanut, mutta ilta oli heidän mielestään varsin onnistunut, ruuhkasta huolimatta. Kiva lisä oli ollut pikkutarjoiltavat ja ei sisustuskaan herättänyt mitään ylivoimakkaita inhoreaktioita - "Sedua kyllä, mutta ihan OK" oli kalustusexpertin kommentti jutustelun lomassa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!