Eduskuntavaalit 2011: Vaalitelttakausi on alkanut

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 2

Vaalitelttakausi on alkanut, vaikka suuressa osassa maata lauantaina satoi lunta. Kiersimme Helsingin keskustassa lauantain puolen päivän aikaan. Lumisateesta johtuen kansaa oli vain vähän liikkeellä. Vihreillä oli vaaliteltta Isolla Roobertinkadulla, ja Vasemmiston teltta oli Kolmen sepän patsaalla. Muutama kokoomuksen ehdokas oli vaalityössä Stockmannin edessä.


Vihreiden vaaliteltalla oli helsinkiläinen ehdokas Ville Ylikahri. Hän on jo Helsingissä kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa. Hän on ollut aktiivinen myös HLBTI-asioissa. Hänen haastattelunsa on ensimmäisenä.


Vasemmiston vaaliteltalla ihmettelimme logossa näkyviä sateenkaaren raitoja. Vasemmiston ehdokas Johanna Elonen kertoi raitojen symboliikasta. Johanna itse on ollut jo pari kertaa mukana Helsingin Pride-paraatissa. Toissa vuonna hän oli SAK:n joukoissa, viime kesänä Vasemmiston ryhmässä. Ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat hänelle tärkeitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Stockmannin edustalla oli joitakin yksittäisiä eduskuntavaaliehdokkaita. Kokoomuksen Fatbardhe Hetemaj kertoi, että kokoomuksessa on erilaisia näkemyksiä sukupuolineutraalista avioliitosta. Hän itse kannattaa sitä ja myös oikeutta adoptioon.


Iltapäivällä Vihreiden vaaliteltalla oli jo tungosta. Kansanedustajat Oras Tynkkynen ja Pekka Haavisto kertoivat vaalityöstään. Pekka Haavistolta kysyttiin: mitä sitten, jos hänestä tulisi presidentti.

Ville Ylikahri vasemmalla.
Audio
Ville Ylikahri kertoo omista vaiheistaan politiikassa. Kesto 6\'18"
Audio
Millaisia asioita Ville Ylikahri ajaa, jos hänet valitaan eduskuntaan? Kesto 5\'50"
Audio
Vasemmiston vaaliteltalla Johanna Elonen kertoi, mitä tarkoittavat vasemmiston logon sateenkaariraidat. Johanna on ollut pari kertaa mukana Helsinki Pridellä: ensimmäisen kerran SAK:n joukoissa, toisen kerran Vasemmiston ryhmässä. Hän haluaa tukea ihmisoikeuksien toteutumista. Kesto 1\'30"
Audio
Fatbardhe Hetemaj on kokoomuksen ehdokkaana. Hän kertoi, että kokoomus on jakaantunut homo/lesbokysymyksissä. Kesto 1\'00"
Audio
Vihreiden teltalla Oras Tynkkynen kertoi omasta vaalikampanjastaan. Hän joutuu liikkumaan ympäri maata, vaikka hän onkin ehdokkaana Pirkanmaalla. Kesto 1\'10"
Audio
Pekka Haavisto oli myös Vihreiden vaaliteltalla. Pekka, mitäs, jos sinut valitaan presidentiksi? Kesto 2\'47"

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • quest
  • 20.3.2011, 2.04
Kuka, tai pikemminkin ketkä ovat ranneliikkeen vaeltajan haastatteluissa usein esiintyvät "Me" ? Kuka Meille kertoo uutisia?