Helsinki: Kaikki muuttuu paremmaksi -keskustelusarja kaupunginkirjastossa

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • vaeltaja2006
  • 3

Helsingissä kaupunginkirjasto järjestää kevään aikana keskustelusarjan "Kaikki muuttuu paremmaksi - Open mic". Innoittajana on ollut runsas kuukausi sitten ilmestynyt kirja ja syksyllä julkaistu video. Seuraavat tilaisuudet ovat helmikuun 16. päivänä Kirjasto10:ssä ja maaliskun 2. päivänä Richardinkadun kirjastossa.


Kaupunginkirjastosta tiedottaja Virve Miettinen kertoo tästä Kaikki muuttuu paremmaksi - open mic -keskustelusarjasta.

Tilaisuuksissa on myös musiikkia, ja siitä toisessa haastattelussamme. Laulaja Anna Inginmaa kertoo.

Näiden jälkeen on paneeliosuus. Aluksi panelistit lukevat toistensa kirjoittamat tarinat Kaikki muuttuu paremmaksi -kirjasta. Kukin äänikuva on pituudeltaan n. 8-9 minuuttia.

Audio
Tiedottaja Virve Miettinen, kesto n. 1 min
Audio
Tapahtuman musiikeista, Anna Inginmaa, kesto 1 min 50 sek
Audio
Keskustelun alku: Puheenjohtajana oli Anna Cadian, keskustelijoina Johanna Laitinen, Anna Moring, Oras Tynkkynen ja Katriina Koskinen. Aluksi katsottiin suomalainen "Kaikki muuttuu paremmaksi" -video. Se esitettiin viime vuoden lopussa kaikilla tv:n pääkanavilla. Tässä äänikuvassa vain videon alkua. Kesto 6 min.
Audio
Kaikki muuttuu paremmaksi -kirjan elämäntarinoita. Panelistit lukevat toistensa tarinoita. Kesto 9 minuuttia
Audio
Vielä yksi kaikki-muuttuu-paremmaksi -omatarina. Keskusteltiin siitä, miten idea videoon ja kirjaan on syntynyt. Kesto 8 min 50 sek
Audio
Mikä kirjoittajat sai kirjoittamaan omasta elämästään? Onko homoudesta ollut jotain etua? Kesto 8min 45 sek
Audio
Miten homous on ollut elämässä voimavara? Entä koulujen tilanne? Kiusaaminen?
Audio
Keskustelun loppu
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Onnellinen mies
  • 4.2.2011, 12.53
Upeaa, upeaa ja loistavaa! Näin viime vuoden lopulla tuon " Kaikki muuttuu paremmaksi " -videon televisiosta ja tottavie sydämessä sykähti lämpimästi. Asiallisuus, kiihkottomuus, ihmisyys, lämminhenkinen toisten huomioiminen, kaikki tuo ja paljon, paljon muuta kaunista ja hyvää tuo videon katsominen herätti niin mielessä nyt kuin muistoissakin, joita videon katsominen aktivoi esille. Ennenkaikkea toivon, toivon hartaasti, että nuoret löytäisivät tuon videon, samoin kuin nuo Kaupunginkirjastossa järjestettävät tilaisuudet. Ei koskaan, ei koskaan pidä enää toistua sen syrjinnän, kalseuden, ivan, pilkan, syyttelyn ja synnittelyn, jota aikaisemmat sukupolvet ovat joutuneet kokemaan. Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olette vaikuttaneet ko. videon esittämiseen ja oikean, asiallisen ja arvostettavan tiedon esittämiseen ja aiheesta käytävään asialliseen keskusteluun. Onnea elämään teille kaikille ja jokaiselle nuorelle!
Minä yhdyn täysin rinnoin nim. Onnellisen miehen ylistyslauluun "kaikki muuttuu paremmaksi" -projektin vapauttavasta vaikutuksesta.

Lisäisin vain, että itse olen joutunut kokemaan syrjintää, kalseutta, ivaa, pilkkaa ja syyttelyä paitsi kirkon taholta, myös joidenkin sellaisten homomedioiden toimittajien taholta, jotka ovat ylentäneet itsensä ja suhtautuvat alentuvasti niihin jotka ovat vahingoittuneet muuttumisyrityksissä.

Raaka tosiasia on, että itsensä ylentäviä fariseuksia on kummallakin puolella rintamaa.