Harry Potter and the Philosopher’s Stone / Harry Potter ja Viisasten Kivi (J.K. Rowling)

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Arocle

Harry Potter on ilmiö. J.K. Rowlingin luoma nuorukainen on valloittanut sekä nuoret, että vähän vanhemmatkin lukijat. Harry luulee olevansa täysin tavallinen poika tavanomaista rasittavamman perheen ottolapsena, kunnes Hagrid, Tylypahkan noita- ja taikurikoulun riistanvartija, pelastaa hänet toteuttamaan suurta kohtaloaan. Heti alustaa lähtien mukaansatempaavasti (uskokaa heitä, jotka todistivat lukemistapahtumaani ;) kirjoitettu ja rikasta kieltä käyttäen. Kirja etenee loogisesti eikä juoni harhaile sinne sun tänne, vaan teksti menee kokoajan vauhdikkaasti eteenpäin. Juoni on napakka eikä paljasta kaikkea kerralla, vaan aukeaa sopivalla nopeudella paljastaen aina vähän lisää ja lisää.

Mitä myöhempiin kirjoihin tulee, niin ne eivät petä, jos ensimmäinen kirja viihdyttää. Myöhemmissä paljastuu lisää asioita, mitkä aikaisemmissa jäi epäselviksi tai joista ei kerrottu. Hahmot myöskin kasvat kirjojen myötä ja iän karttuessa huomaa hauskoja pieniä yksityiskohtia, kun hormonitkin alkavat hyrräämään… Mitä pitemmälle sarjassa mennään, niin aiheetkin muuttuvat iloisesti ensimmäisen kirjan sinisilmäisyydestä entistä synkemmiksi. Ei ehkä ihan täysin lastenkirjamaisella tavalla.

Kaikenkaikkiaan suosittelen koko kirjasarjaa kaikille, joilla on vähääkään lapsenmieltä ja joita hauska ja viihdyttävä fantasia kiinnostaa. Enjoy!

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!