Jenni Vartiainen: En haluu kuolla tänä yönä

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1

Jenni Vartiaisen sinkku ”En haluu kuolla tänä yönä” sai ensisoittonsa radioaalloilla maanantaina 1. helmikuuta. Tämä päätti Vartiaisen pitkähkön hiljaisuuden. Uutta albumia odotetaan julkaistavaksi 24. päivä maaliskuuta. Maaliskuussa Jenni on myös lähdössä kiertueelle.

”En haluu kuolla tänä yönä” -sinkku nousi kolmen päivän myynnin jälkeen Suomen latauslistan sijalle 10. Jennin sanoin, "Tässä biisissä sataa karkkia taivaalta. Kappale kertoo kuoleman pelosta, mutta samalla ollaan enemmän elossa kuin koskaan".

Kappaleen taustalla on samoja tuttuja nimiä kuin ennenkin. Sanat kappaleeseen on kirjoittanut Mariska. Tuotannon ja sävelen takana on Jukka Immosen. Toki Jennilläkin on ollut sormensa pelissä.

Ensimmäinen sinkkulohjaisu lupailee levylle voimakkaita melodioita - ja suuria tunteita. The Voicen haastattelussa Jenni kertoi, että kun edellisessä levyssä liikuttiin iltapäivässä ja illassa, niin uudella levyllä mennään kolmen ja neljän välillä yöllä.

***

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jennin ensialbumi "Ihmisten edessä" näki päivänvalon syyskuussa 2007. Siltä lohkaistiin nimikappaleen lisäksi sinkut Tunnoton, Toinen, Mustaa kahvia ja Malja. Albumia on myyty yli 45 000 kappaletta.

"Menestys tuli pikku hiljaa, mikä oli hyvä asia. Minulla ei ollut mitään odotuksia, joten on huikeaa, että niin moni ihminen on löytänyt musiikkini. Albumi avasi ovet seikkailulle ja tarina saa nyt jatkoa", Jenni hymyilee.

Debyyttialbumin nimiraita, Teemu Brunilan ja Jenni Vartiaisen "Ihmisten edessä", sai SETA ry:n Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinnon. Perusteluna oli, että kappale on koskettanut syvästi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia, heidän läheisiään ja ystäviään. Kappale kuvaa osuvasti, miten suurta rohkeutta monet arkipäiväiset asiat - kuten käsi kädessä kulkeminen - edellyttävät seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvilta.

Ihmisten edessä palkittiin myös Vuoden debyyttialbumi -Emmalla vuonna 2008. Lisäksi albumin nimikkokappale "Ihmisten edessä" palkittiin Vuoden biisi -Emmalla.

Jenni Vartiaisen uudet nettisivut avataan maaliskuussa 2010 osoitteessa http://www.jennivartiainen.fi

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • odorix
  • 16.2.2010, 13.01
kuulin biisin pätkän radiosta ja heti kiinnostuin. herätti kyllä jotain tunteita ja hain heti netistä tietoo että kuka siinä lauleli.