Ha-Sodot (The Secrets)

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • (päivitetty )
  • Hannu Korhonen

Ohjaus: Avi Nesher
Kesto: 120 minuuttia
Kielet: heprea, ranska
Ranska & Israel 2007


Henkilöt:
Anouk - Fanny Ardant
Noemi - Ania Bukstein
Michel - Michal Shtamler
Yanki - Adir Miller
Michel - Guri Alfi
Racheli - Alma Zack


The Secrets (Ha-Sodot) kertoo kahden fiksun, uskonnollisen nuoren naisen, Naomin ja Michellen tarinan. Naomin äiti kuolee ja hänen olisi tarkoitus mennä naimisiinkin juutalaisen perinteen mukaisesti, mutta Naomi ei tunne vielä olevansa siihen valmis ja hän saakin suostuteltua isänsä päästämään hänet juutalaiseen naisseminaariin Midrashaan opiskelemaan vuoden ajaksi. Hyvin ortodoksinen juutalainen yhteisö ei ole lainkaan mielissään Naomin aikeista, koska yleensä naisen on tarkoitus mennä naimisiin, saada lapsia ja kannustaa miehiään opiskelemaan Tooraa, ei kehittämään omaa mieltään. Seminaarissa Naomi tapaa varsin vapaamielisen Michellen, jonka tämän varakas perhe on lähettänyt seminaariin siinä toivossa, että hänestä tulisi uskonnolle omistautunut ja että hän myös löytäisi miehen itselleen. Naomista ja Michellestä tulee huonetovereita ja myös toistensa parhaita ystäviä.

Eräänä päivänä, tehdessään muiden seminaarilaisten lailla vapaaehtoistyötä, Naomin ja Michellen on määrä viedä ruokaa hyvin sairaalle ranskalaiselle naiselle, Anouk'ille. Anouk on matkustanut Safediin etsimään syntiensä anteeksiantoa sillä hänen menneisyytensä on hyvin väkivaltainen. Michelle joka osaa ranskaa sujuvasti alkaa vähitellen kiinnostua Anouk'ista, ja hän alkaakin puhumaan Naomille että tämä käyttäisi suurta juutalaisten mystisten menojen tietämystään kuolevan ulkomaalaisen auttamiseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Monenlaisten tapahtumien jälkeen Naomi, ensimmäistä kertaa elämässään kokee intohimon, Michelle löytää rakkauden, Anouk sisäisen rauhan.

Mutta, mitä muuta sitten tapahtuukaan... käykää ihmeessä katsomassa, sillä tämä elokuva on varsin hieno. Kielinä käytetään ranskaa ja hepreaa, ja iki-ihana Fanny Ardant loistaa Anouk'in roolissa, mutta myös muut elokuvan näyttelijät ovat todella hyviä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!