Easter in Berlin

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 6

Nahkamiesten ja fetissien harrastajien suuri eurooppalainen juhla on Berliinin pääsiäinen. Tällä kertaa pääsiäinen on hyvin aikaisin. Juhlat pidetään 20.-25. maaliskuuta 2008. Kaikista sisäisistä ristiriidoista huolimatta järjestäjänä on edelleen BLF eli Berlin Leder und Fetish -järjestö. Ohjelman huippukohtia ovat univormuilta lankalauantaina, German Mr. Leatherin valinta pääsiäissunnuntaina, nahkaristeily MS Blue Starilla pitkin kanavia ja Spree-jokea lauantai-iltapäivänä (hallituskortteleiden kohdalla voi vilkuttaa Merkelille!) ja suuri nahkapäivällinen Humbolt-yliopiston tiloissa perjantai-iltana. Suurtapahtumat on sunniteltu niin, että mukana ovat aina tulevat Mister-kandidaatit tai edellisen vuoden voittajat. Koko viikon ohjelmisto on erittäin laaja (mutta myös kallis).

Vuoden aikana Berliinissä on muitakin suuria nahkatapahtumia. Lokakuun 17.-19. päivinä pidetään eurooppalaisten nahkakerhojen kokous AMG Berliinissä. Siellä valitaan koko Euroopan yhteinen Mr. Leather Europe.

www.blf.de

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Kahdet juhlat, kahdet kauneuskilpailut?


Berliinin pääsiäinen toteutuu sittenkin vanhan järjestäjän, BLF:n voimin. Pääsiäisjuhlat yritettiin napata tältä nahkakerholta, kun oli sisäisiä ristiriitoja, mutta BLF eli Berlin Leder und Fetisch -järjestö on pystynyt kokoamaan rivit ja taas juhlitaan vanhaan tapaan. Samalla pidetään BLF:n 10-vuotisjuhlat. Kansaivälistä ulottuvuuutta tulee siitä, että Kööpenhaminan SLM-kerho on mukana "juhlapartnerina".

Juhlien yhteydessä valitaan taas German Mr Leather vuodeksi 2008. Kiinnostava on valinnan tekevä jury. Juryn presidenttinä on Ole Bisgaard, Mr Leather Denmark 2007. Jäseninä ovat Edin Karovic, German Mr Leather ja ruotsalainen Martin Cedergren, Mr Leather Europe 2007 (Z-lehti haastatteli häntä viimeisessä numerossaan). Lisäksi yleisö saa antaa oman äänensä.


Mutta, mutta…


Tavallista kaduntallaajaa sekoittaa se, että myös pari kuukautta sitten perustettu AG Ostern järjestää pääsiäistapahtuman. Ohjelmavihko on mahdollisesti jo ilmestynyt. On ainakin 100 tilaisuutta. Tervetulosanat sanoo LCF Leder und Fetischcommunity. Mukana jhlinnassa on saksalainen AIDS Hilfe ja Mister-kilpailujen voittajat. Ohjelma löytyy osoitteesta
http://www.osternberlin.de

AG Osternin jäsenkerhojen lista näyttää laajalta. Mukana ovat mm. useat karhujärjestöt, moottoripyöräilijät, nahka- ja SM-klubit sekä Orden der Schwester Perpetual Indulgence eli "nunnat". Nämä ovat 34. pääsiäisjuhlat Berliinissä.
Pääsiäislauantaina valitaan Mr. Fetisch Biker 2008.

=====

Tässä menee kadunmiehen pää aivan sekaisin. Kenen juhliin menisi? Vai onko ne samoja juhlia kaikki? Kahdella nimellä?

Vaikeaa!!!
Yksi pääsiäinen - kahdet juhlat - kuka saa homojen rahat


Berliinin pääsiäisjuhlia varten on nyt kaksi ohjelmavihkoa ja kaksi järjestäjää. Vanha juhlien järjestäjä Berlin Leder und Fetisch -järjestö sai marraskuussa kilpailijan, AG Berlin -nimisen eri yhdistysten yhteenliittymän. On siis kaksi koiraa ja yksi luu. Ravintoloitsijat ovat ymmällään. He ovat joutuneet panemaan mainoksiaan ja tapahtumatietoja kahteen ohjelmavihkoon. Osittain niissä on samat tapahtumat, osittain eri. Ja samatkin tapahtumat alkavat eri vihoissa eri aikaan.

Toinen järjestäjä järjestää German Mr Leather 2008 -kisat, toinen järjestää Mr Fetisch Biker 2008 -kisat. Nyt on käynyt ilmi, että se toinen järjestäjä on lähettänyt rekisteriviranomaisille anomuksen sen toisen kisan nimen ja logon eli Fetisch Bikerin rekisteröimiseksi itselleen. "Se on varkaus", sanoo Mr Fetisch Biker -kisan järjestäjä.

Monet alan liikeyrittäjät pelkäävät, että tällainen kahden järjestäjän kilpailu vahingoittaa Berliinin pääsiäisjuhlien mainetta. Yleisö ei riitele keskenään, mutta on vaarana, että jossain kohtaa tulee organisaatioiden yhteentörmäyksiä. Toivottavasti mahdollisimman moni on siellä leikkipoliisin univormussa ja yrittää rauhoitella kiihtyneitä tunnelmia.

=====

Ehkä tässä on viime kädessä kysymys rahavirroista. Kuka kerää parhaat tuotot! Nahka- ja fetissihomot tunnetusti pistävät rahaa palamaan niin kuin muutkin öiset juhlijat.