Katseluvinkki: Kenian sateenkaaren alla

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1
Itäisessä Afrikassa sijaitsevassa Keniassa samaa sukupuolta olevien väliset suhteet ovat rangaistavia.

Keniassa elävien hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asemaan tutustutaan Yle Areenassa katsottavana olevassa dokumentissa. Tuoreen dokumentin ovat ohjanneet Hanna Nordenswan ja Liselott Lindström.

- Keniassa seksuaalivähemmistöihin kuuluva joutuu usein valitsemaan uskonnon tai oman identiteetin välillä. Dokumentti seuraa uskonnollisessa yhteisössä eläviä kenialaisia HLBTIQ-henkilöitä, kun maassa pohditaan homoseksuaalisuuden laillistamista.

Kenian korkein oikeus päätti keväällä 2019 pitää voimassa miesten välisen seksin rangaistavuuden. Lakipykälät ovat peräisin Britannian siirtomaa-ajalta, eikä niitä ole sittemmin kumottu. Päätöksen tehneiden tuomarien mukaan laki ei ole ristiriidassa nykyisen perustuslain kanssa. Asia pantiin vireille vuonna 2016, kun joukko hlbti-aktivisteja katsoi, ettei valtion tehtävä ole puuttua ihmisten välisiin intiimeihin suhteisiin.

Keniassa seksuaalivähemmistöihin kuuluvat joutuvat elämään maan alla, mutta suurissa kaupungeissa on laista huolimatta suhteellisen vilkas yhteisö, jota auttaa esimerkiksi sosiaalisen median palvelut. Avoimesti omaa homoseksuaalisuuttaan ei voi kuitenkaan tuoda esille, sillä syrjintä ja väkivalta on yleistä. Samoin muut hlbti-vähemmistöihin kuuluvat joutuvat kohtaamaan syrjintää ja väkivaltaa. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Vaikeaa tuollakin tuon lähimmäisenrakkaudettoman kristinuskonnon ja sen hyvänveljen islamin kanssa.

Vuosi-pari lähtienhän suomalaiset sairaanhoitajaoppilaitokset ovat ottaneet tänne Kenian kustantamina sairaanhoitaja-opiskelijoita. Mitenkähän he ottavat vastaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien terveydenhoiito-asiakkaiden palvelun opetuksen.