Euroopan mestarin elämäkerta: Rohkeudella Elina Gustafsson

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
Rohkeudella Elina Gustafsson julkaistiin syyskuussa 2021 (kirjan kansikuva)

Nyrkkeilyn Euroopan mestari, MM-pronssimitalisti ja moninkertainen Suomen mestari Elina Gustafsson on tarinan keskipisteenä 300-sivuisessa Rohkeudella Elina Gustafsson -elämäkertateoksessa.

Kirjaa kuvataan kiihkeäksi kuvaukseksi kapinallisen nuoren naisen matkasta nyrkkeilyn Euroopan mestariksi ja yhdenvertaisuuden lähettilääksi - sekä rohkaisevaksi kirjaksi, josta jokainen nuori, vanhempi ja elämänsä kanssa kipuillut löytää itsensä.

- 10-vuotias Ellu pelkää eikä uskalla puhua. 13-vuotiaana hän juopottelee, lentää koulusta ja ihastuu tyttöihin. 18-vuotiaana hän kantaa rautaa raksalla. Sitten hän astuu kehään.

- Urheilu tuo mestaruuksia, mutta vie kaiken. Tie omaan minuuteen masennuksen ja syömishäiriön kautta on ylä- ja alamäkien taival.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gustafsson lopetti urheilu-uransa vuonna 2020.

Kustannusosakeyhtiö Otavan syyskuussa julkaiseman teoksen on kirjoittanut Ulla-Maija Paavilainen. Hän on vuodesta 2012 työskennellyt vapaana kirjoittajana.

Elina Gustafsson

Elina Gustafsson sai Vuoden homo -tunnustuksen vuonna 2018. Syksyllä 2017 MM-pronssia voittanut nyrkkeilijä oli kertonut hänelle sanotun suoraan, ettei hän voi olla julkisesti lesbo, jos mielii urheilu-uralle. Vuoden 2015 Miss Gay Finland -kisassa perintöprinsessaksi kruunattu Gustafsson puhui tuolloin omana itsenään olemisen ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien roolimallien tärkeydestä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!