Arctic Pride -kulkueeseen Rovaniemellä osallistui noin 300 ihmistä

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Arctic Pride 2019 -kulkue (kuva: Martu Väisänen)

Rovaniemellä järjestettiin lauantaina 2.3. Arctic Pride -kulkue.

Kokoontuminen kulkueeseen alkoi ennen puoltapäivää Rovaniemen kaupunginkirjaston edustalle, Kansalaistorille. Sieltä kulkue lähti liikkeelle kello 12.30, eteni Rovakadun ja Koskikadun kautta Lordin aukiolle.

Kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr) oli myös mukana (kuva: Martu Väisänen)

Pride-tapahtumaa on vietetty maanantaista lähtien ja sen päätöspäivä oli sunnuntai. Martu Väisänen lauantain tapahtumasta:

Aurinkoinen ja pakkasilmainen Rovaniemi otti vastaansa Arctic Priden marssijat kirjaston edessä johon iloinen prideporukka kokoontui. Järjestäjien mukaan noin 300 marssijaa marssi yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta jo viidennen kerran.

Priden tuottajan Saana Kemppaisen mukaan järjestelyt menivät hyvin. Isoimmat yhteistyökummpanit olivat auttavaisia Arctic Priden järjestelyissä ja suurin osa tukijoista lähti mukaan kun heitä vain kysyi. Muutokset tapahtuvat yhdenvertaisuuden piirissä Rovaniemellä pikku hiljaa, vaikka vieläkin on havaittavissa leimautumisenpelkoa koskien avointa tukea pride-aatteelle.

Kummatkin suurista kauppakeskuksista lähtivät tukemaan pride-aatetta ja sitä kautta Arctic Pride sai paljon näkyvyyttä. Sampokeskuksessa oli bannerikuvaukseen sopiva sateenkaariaiheinen kuva jota ihmiset kävivät kuvaamassa ja Revontulikeskuksessa nostettiin isot sateenkaariliput salkoon. Priden tekijät olivat ylpeitä näistä huomionosoituksista, se oli hyvä tuen osoitus yhdenvertaisuudelle ja tasa-arvolle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuottaja Kemppainen on harmissaan sosiaalisen median negatiivisista kommenteista pridetapahtumaa kohtaan. Negatiiviset kommentit ovat vähenemässä mutta vielä niitä esiintyy. Kaikki eivät ymmärrä tasa-arvon merkitystä ja senkin takia onkin tärkeää että tapahtumaa järjestetään vuosittain. Se onkin saanut jo hyvän paikan Rovaniemen talvikauden kalenteriin ja näin pridet ovat tapahtuma jota jo odotetaan.

Kävijöitä koko viikon tapahtumissa oli noin 1040 ihmistä. Suurimmat kävijämäärät sai klubi-ilta, avajaiset, kulkue ja etkot/pääjuhla, myös sanaseuran runoilta veti porukkaa kivasti!

Ensimmäinen Arctic Pride järjestettiin Rovaniemellä vuonna 2013, ja se on Suomen pohjoisin vuosittain järjestettävä pride-tapahtuma. Vapaaehtoisvoimin rakennetun Arctic Pride -tapahtuman järjestää Rovaniemen Seta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!