Suomen pride-kausi 2019 käynnistyy: Arctic Pride 25.2.-3.3. Rovaniemellä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Arctic Pride 2018 (kuva: Martu Väisänen)

Järjestyksessään seitsemättä Arctic Pride 2019 -tapahtumaa vietetään Rovaniemellä 25.2-3.3.2019. Pääosa ohjelmasta keskittyy loppuviikkoon, mutta tapahtumia on koko viikon ajan päivittäin. Vuoden ensimmäinen kotimainen pride-kulkue järjestetään lauantaina 2. maaliskuuta puolenpäivän jälkeen.

- Arctic Pride on riemukas ja hyväntahtoinen kaiken kansan kulttuuritapahtuma, joka tuo esiin vähemmistökulttuureita ja herättää keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta Lapissa, Suomessa sekä myös kansainvälisesti, todetaan tapahtuman verkkosivuilla.

Koko viikon ajan on mahdollista tutustua Rovaniemen pääkirjastossa Sukupuolena ihminen -valokuvanäyttelyyn ja Tiitu Takalon sarjakuvanäyttelyyn.

Maanantaina on ilmainen elokuvanäytös ja tiistaina nuorten sateenkaarikahvila. Keskiviikkona järjestetään Arctic Priden virallinen avajaistilaisuus ja arki-illan ehtoollinen. Torstaina on talvirieha, sateenkaarikahvila, Pihalla-elokuvan näytös, roller derbyä ja sanaseuran esitys: tasa-arvo on kaiken a ja o. Perjantaina on lauantain kulkueeseen valmistautumiseen liittyviä työpajoja, kahvihetki ja pride-klubi. 

Lauantaina pride-kulkue järjestäytyy Kansalaistorilla Rovaniemen kaupunginkirjaston edustalla kello 11.30 alkaen ja lähtee liikkeelle kello 12.30 Rovakadun ja Koskikadun kautta Lordin aukiolle.

Lauantai-iltapäivänä järjestetään keskustelutilaisuus, sekä ilmainen että maksullinen elokuvanäytös, transtapaaminen, sateenkaarikahvila, luovan kirjoittamisen työpaja sekä priden pääjuhlallisuudet. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ensimmäinen Arctic Pride järjestettiin Rovaniemellä vuonna 2013, ja se on Suomen pohjoisin vuosittain järjestettävä pride-tapahtuma. Vapaaehtoisvoimin rakennetun Arctic Pride -tapahtuman järjestää Rovaniemen Seta.

Vuoden 2019 varmistuneita Suomen pride-tapahtumien kulkuepäiviä

Arctic Pride, Rovaniemi 2.3.
Ruka Ski Pride, Kuusamo 6.4.
Pohjois-Karjala Pride, Joensuu 18.5.
Lahti Pride, Lahti 25.5.
Lappeenranta Pride, Lappeenranta 8.6.
Vaasa Pride, Vaasa 15.6.
Helsinki Pride, Helsinki 29.6.
Lohja Pride, Lohja 13.7.
Oulu Pride, Oulu 10.8.
Turku Pride, Turku 24.8.
Kouvola Pride, Kouvola 24.8.

Näiden lisäksi odoitetaan ainakin alkukesälle Pirkanmaan pride-tapahtumaa ja loppuvuoteen Mikkeli Pride -tapahtumaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!