Bohemian Rhapsody kuvaa Queen-yhtyeen historian Freddie Mercuryn elämän kautta (juttukommentit)

En ole nähnyt elokuvaa, mutta olen lukenut, että sen tapa käsitellä päähenkilön seksuaalisuutta on oudon moralistinen. Mercury esitetään joidenkin mielestä ikään kuin "homoseksuaaliseen elämäntapaan" traagisesti horjahtavana miehenä, jolle olisi lopulta käynyt hyvin, jos vain olisi älynnyt mennä naimisiin naisen kanssa. Mercuryn miessuhteita ei käsitellä ollenkaan, vaan hänet esitetään vain jonkin paheellisen homoseksuaalisen alamaailman uhrina. Lisäksi elokuvan sanotaan antavan biseksuaalisesta Mercurystä "heteromman" kuvan kuin mitä hän todellisuudessa oli.

Edit: Toisaalta elokuvan sanotaan antavan Mercurysta kuvan homona, joka tulee ulos kaapista biseksuaalina, koska se tuntuu helpommalta. Elokuvassa käsitellään yhtä Mercuryn miessuhdetta, mutta tavalla, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Lisäksi Mercuryn manageri, joka kuoli vuonna 1991 eikä voi puolustaa itseään, kuvataan vääristellen miehenä, joka johdatteli Mercuryn nahkabaarien maailmaan. Kaiken kaikkiaan kuulostaa aika paskalta leffalta, jota en välttämättä halua nähdäkään.

Kriittinen artikkeli: https://www.cbc.ca/arts/an-open-letter-to-the-many-fans-of-bohemian-rhapsody-from-a-concerned-queer-1.4892284
  • 2 / 2
  • Joakim
  • 14.11.2018 21:45
Aika idioottimaista paasata elokuvasta jota ei ole nähnyt. Bohemian Rhapsodyn on ohjannut avoimesti homo ohjaaja Bryan Singer ja se on mielestäni erittäin onnistunut kuvaus Mercuryn ja Queenin urasta.