Oulu Pride 2018 - kuvagalleria ja järjestäjien jälkitunnelmia

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Tiina Mäki

Auringon paahtama Oulu pukeutui pitkästä aikaa viideksi päiväksi kaikkiin sateenkaaren väreihin ja pride liput liehuivat korkealla koko viikon, jonka aikana ympäri kaupunkia järjestettiin runsaasti terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä liikuntatapahtumia, luentoja ja kulttuurielämyksiä. Edellinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (North Pride) tapahtuma järjestettiin vuonna 2012 ja nyt kuuden vuoden tauon jälkeen aika oli enemmän kuin kypsä uudelleen syntyneelle Oulu Pridelle

Lauantaina 21.7. järjestetty pride-kulkue kokoontui legendaariselle Rotuaarinpallon aukiolle, ja kulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan yli 1200 henkilöä, mikä ylitti kaikki järjestäjien odotukset. Tapahtuman tuottajana toiminut Martu Väisänen kuvaili kulkueen tunnelmaa positiiviseksi, aurinkoiseksi ja iloiseksi.

- Oli ihanan paljon eri ikäisiä ihmisiä mukana. Itkin ilosta kun porukkaa oli niin paljon!

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Edes kaupungintalon pride-lippuihin kohdistunut näpistys ei hätkähdytä Oulu Priden järjestäjiä tai latistanut päivän tunnelmaa.

- Tämä kertoo siitä, että prideillä on tarve. Itse mietin vaan, että mikä viha ajaa ihmiset tuontyyppisiin tekoihin. Uskon kuitenkin, että rakkaus, yhdenvertaisuus ja positiivisuus lopulta voittaa ennakkoluulot, vihan ja ahdasmielisyyden, Väisänen summaa.

Näillä näkymin Oulu Pride saa jatkoa ensi vuonna, koska tapahtuma otettiin hyvin vastaan, ja runsaasta osallistujamäärästä päätellen prideja oli selvästi Ouluun kaivattu. Sekä Oulun kaupunki että useat paikalliset yritykset lähtivät mielellään yhteistyöhön tapahtuman kanssa ja useat tahot ovat ilmaisseet mielenkiintonsa olla mukana myös seuraavissa karkeloissa. Väisänen uskookin, että tämän opettavaisen tuottaja-kokemuksen, upean työryhmän ja runsaan palautteen myötä saadaan tapahtumaa jatkossa kehitettyä entistä paremmaksi. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!