Stefansplatzilla käydään juomassa hehkuviinit ja viedään tuopit kotiin

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • jnsto
  • 1
Münchenin Stefansplatzin lasituoppien logo vaihtuu vuosittain. 2017 "Avioliitto kaikille" ja "Kiitos". Kuva suurentuu klikkaamalla.

Münchenin Stefansplatzin homo- ja lesbohenkisistä joulumarkkinoista on runsaassa kymmenessä vuodessa kehittynyt kaupungin vapaamielisiä laajasti tavoittava poikkeamiskohde. Lasisista hehkuviinituopeista rahastetaan pantti, koska niistä on tullut keräyskohde. Eli panttimaksu on paremminkin ostohinta. Logo vaihtuu vuosittain.

Lähes kaikki kojut pienen aukion ympärillä myyvät pikaruokaa ja juotavia, mutta silti tungoksessa voi joutua odottamaan puolikin tuntia. Ja juuri kun on pääsemäisillään puhe-etäisyydelle, väliin kiilaa joku.

Stefansplatz on lyhyen kävelymatkan päässä Sendlinger Torin maanalaisen asemalta. Vieressä olevalla Stefanskirchellä ei ole osuutta tapahtumaan. Järjestäjät maksavat vuokraa kaupungille ja myyjät järjestäjille. Lopun voiton voivat myyjät pitää itse. Katetta kertynee, koska hinnat ovat korkeita. Kirkkaasti valaistu AIDSHilfen koju erottuu muista. Siellä järjestön myyntituotteita tarjonnut nuorimies ei oikein osannut kertoa tapahtuman tuotosta ja rakenteista. Hän arveli, että ahtaudesta huolimatta on haluttu pysyä Stefansplatzilla, jossa tapahtuma oli 2017 kahdettatoista kertaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Markkinat ovat avoinna marraskuun viimeiseltä viikolta aaton aattoon arkisin 16-22 ja viikonloppuisin 12-22. Viikonlopun päivätunteina käy lapsiperheitä ja muuten vain poikkeavia. Iltaisin pieni aukio muuttuu ulkoilmadiskoksi, jossa nähdään etenkin travestie-ohjelmia.

Iltaisin Stefansplatzilla on tavaton tungos.
Ohjelmalavan tarjontaa 2017.

RL:n juttu vuodelta 2007

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • kippis!
  • 18.12.2017, 1.41
On kyllä harvinaisen ruma juoma-astia tuo, mutta homoagendan varjolla saa kai myytyä vaikka mitä ihmisille, jotka haluavat tuntea olevansa hitusen "tavallista kansaa" parempia kuten Tom of Finland -tuotteista on Suomessakin saatu nähdä.