TV-vinkki: Pedro Almodóvar -komedia Matkarakastajat Yle Teemalla

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
Pedro Almodóvar - Matkarakastajat

Yle Teema esittää keskiviikkoiltana kello 22.00 alkaen Pedro Almodóvarin komedian Matkarakastajat (alkup. Los amantes pasajeros, 2013). Elokuvan miljöö on Madridista Mexico Cityyn aikova matkustajalentokone, jonka päästyä taivaalle paljastuu, että konetta uhkaa onnettomuus laskutelineen vian vuoksi - ja ihmiset alkavat puhua kuolemanpelon ja väkijuomien voimalla tunteistaan ja salaisuuksistaan.

Matkarakastajat-elokuva on Almodóvarin edellisiä elokuvia keveämpi ja selvästi komediallisempi.


Päärooleissa ovat Javier Cámara, Cecilia Roth ja Lola Dueñas. Sivuosissa esiintyvät puolestaan Antonio Banderas, Penélope Cruz ja Blanca Suarez.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 1949 syntynyt Pedro Almodóvar on kansainvälisesti tunnetuin espanjalaisohjaaja. Hän aloitteli uraansa 1970-luvun puolivälissä lyhytelokuvia tehden ja 1980-luvun aikana tuli laajemmin tunnetuksi esimerkiksi elokuvien Pepi, Luci, Bom (1980), Intohimojen labyrintti (1982) ja Intohimon laki (1987) myötä. Almodóvar on palkittu muun muassa vuoden 1999 Cannesin elokuvajuhlilla parhaana ohjaajana ja vuonna 2003 Oscarilla Puhu hänelle -elokuvan käsikirjoituksesta.

Pedro Almodóvar: Matkarakastajat
Yle Teema: Kino: Matkarakastajat

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!