ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Pedro Almodóvar: Matkarakastajat

Sami Mollgren • 19.07.2013 00:36 • 4 kommenttia. ELOKUVAT JA SARJAFILMIT
Espanjalaisohjaaja Pedro Almodóvarin uuden Matkarakastajat -elokuvan (alkup. Los amantes pasajeros) miljöö on Madridista Mexico Cityyn aikova matkustajalentokone.

Koneen päästyä taivaalle paljastuu, että konetta uhkaa onnettomuus laskutelineen vian vuoksi. Alkuperäinen matkareitti muuttuu sopivan hätälaskeutumismahdollisuuden löytämiseen. Turistiluokka huumataan uneen paniikin estämiseksi, joten elokuvassa keskitytään henkilökunnan ja ykkösluokan matkustajien tekemisiin. Niin matkustajat kuin henkilökuntakin alkavat puhua kuolemanpelon ja väkijuomien voimalla tunteistaan ja salaisuuksistaan siten, ettei paluuta entiseen enää ole.


Elokuvan traileri

Aiemmista Almodóvarin filmeistä tutut näyttelijät tuovat vastapainoa aiemmasta poikkeavaan ja aiempaa niukemmin visuaalisia virikkeitä tarjoavaan staattiseen yläilmoissa liitelevään matkustajakone-ympäristöön. Päärooleissa ovat Javier Cámara, Cecilia Roth ja Lola Dueñas. Sivuosissa esiintyvät puolestaan Antonio Banderas, Penélope Cruz ja Blanca Suarez.

Avoimesti homon Pedro Almodóvarin filmeissä on aina ollut läsnä seksuaalinen monimuotoisuus, muotonaan eräänlainen sekoitus kaikenlaisten seksuaalisuuteen liittyvien ilmiöiden äärimmäistä arkipäiväisyyttä ja toisaalta pitkälle vietyjä stereotypioita. Kerronnaltaan hilpeät ja usein absurdeja juonenkäänteitä sisältävät elokuvat käsittelevät yleensä rankkojakin teemoja, kaikenlaisia tabuja polkien.

Matkarakastajat-elokuva on Almodóvarin viimeisimpiä elokuvia keveämpi ja selvästi komediallisempi. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 19. heinäkuuta, joskin elokuva on nähty jo kesäkuussa Sodankylän elokuvajuhlilla. Espanjassa elokuva oli ensi-illassa maaliskuussa.

Vuonna 1949 syntynyt Pedro Almodóvar on kansainvälisesti tunnetuin espanjalaisohjaaja. Hän aloitteli uraansa 1970-luvun puolivälissä lyhytelokuvia tehden ja 1980-luvun aikana tuli laajemmin tunnetuksi esimerkiksi elokuvien Pepi, Luci, Bom (1980), Intohimojen labyrintti (1982) ja Intohimon laki (1987) myötä. Almodóvar on palkittu muun muassa vuoden 1999 Cannesin elokuvajuhlilla parhaana ohjaajana ja vuonna 2003 Oscarilla Puhu hänelle -elokuvan käsikirjoituksesta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kävin katsomassa, ja on todella katsomisen arvoinen!
Tuttua Almodóvaria, hyvää tekstiä, hänelle tyypillistä värimaailmaa ja kerrontaa sekä jos osaa Espanjaa, niin elokuvan alkupuolella Antonio Banderas ja Penelope Cruz puhuvat mielenkiintoista, etelän maaseudun aksenttia :)

Vaikka elokuvassa on stereotypiat viety aika pitkälle, niin minusta se oli vain hauskaa ja yllätyksiä on luvassa ;)
  tokyo84 • 19.07.2013 22:22
Kävin katsomassa ja pidin. En toisaalta ole Almodóvarilta huonoa filmiä nähnytkään.
  Pedro-fani (ei rekisteröitynyt) • 22.07.2013 14:49
Ilta-Sanomien kriitikko lyttää elokuvan nimeämällä sen "kiusalliseksi pannukakuksi". www.iltasanomat.fi

Itse en pidä sitä pannukakkuna, mutta kylläkin huomattavasti kepeämpänä ja vähäulotteisempana kuin Almodóvarin monia aiempia filmejä.
  smo • 23.07.2013 11:03
Ei se minustakaan Almodóvarin parhaita elokuvia ollut. Tunnustusta pitää kuitenkin ohjaajalle ilmailuslangiin hyvin perehtymisestä.
  Lassijuhani • 07.09.2013 20:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy